URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Retallades i vaga

Alternativa | 12 Gener, 2014 00:01

 Avui voliam destacar dos temes relacionats amb l'educació;  la retallada dels ajuts per a llibres de texti la vaga del passat dimarts.

En referència al tema dels llibres de text a la comissión anticrisisi municipal hem insistit en la necessitat de que l'Ajuntament s'impliqui en coordinar i ajudar als programes de reutilització dels llibres, de moment amb resultat nul. 

Els ajuts per a llibres de text que concedeix el Ministeri d'Educació a les Illes Balears s'han retallat un 48,5% el darrer any. Així, es passa dels 712.666 euros del 2012 als 366.549 del 2013. Segons la resolució que es va publicar aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat, l'import per al programa de finançament dels llibres de text i material didàctic en els nivells obligatoris de l'ensenyament, a escala estatal, pateix una disminució del 39,5% i passa dels 30.705.665 euros del 2012 als 18.559.610 del 2013.

A més a més  aquesta serà la darrera partida que proporcionarà Madrid per a beques de llibres de text, ja que el ministre, José Ignacio Wert, anuncià a l'octubre que les partides que hi destinarà aquest 2014 gairebé desapareixeran -només quedaran uns testimonials 1,4 milions per a Ceuta i Melilla.

Article complet a l'Ara balears

 En referència a la vaga subscrivim la reflexió de l'STEI.

1. Els docents i les famílies hem tornat a demostrar el compromís per una educació de qualitat i la nostra solidaritat amb els companys expedientats, insultats, perseguits o amenaçats.

2. Els convocants de la jornada de vaga hem intentat fer arribar la nostra veu als dirigents de la conselleria d'Educació i no ens han obert la porta. Aquí queda palès el cinisme quan s'omplen la boca d'estar oberts a la negociació. Oberts però amb la porta tancada a pany i clau.

3. La jornada de dimarts va suposar una passa més cap a la victòria final, que serà la victòria de l'educació i la responsabilitat front a la imposició i la persecució.

4. En alguns moments varen comparèixer provocadors que esquixaren cartells a favor de l'educació i passejaren desafiants pels voltants de la concentració de davant la conselleria. Foren ignorats completament i marxaren impotents perquè ningú els ha mirat de cara.

5. Continuen els insults i les amenaces als docents fetes anònimament o no a les xarxes socials i a espais d'opinió als diaris digitals.

Canto la lluita

Poetes, com l'arquer que es dreça d'entre els morts
i, tibant el seu arc, encara espera vèncer,
en el combat obscur per la nostra remença.
Com més dur serà el braç i més potent el puny,
els àgils projectils arribaran més lluny
i serà més daurat el vi de la victòria.
(MÀRIUS TORRES)

 

Cadenes de lliberta

En suport al director expedientat, a ľIES Marratxí. Els docents van fer una cadena humana que va  donar dues voltes al perímetre del centre.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb