URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sí a la llibertat d'expressió

Alternativa | 28 Gener, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 A continuació la nota conjunta que he fet els grups de l'oposició (excepte UMP) en referència a la moció que defensarem i votarem al ple d'aquest dijous en defensa de la llibertat d'expressió.

 

Declarem el llaç quadribarrat i la senyera símbols d'interès local a Pollença


En el proper ple municipal de dia 30 de gener discutirem una moció presentada per PSM, Alternativa, Esquerra Republicana, PSOE i els no adscrits, de declaració de la senyera quadribarrada i del llaç com a símbol d'interès local. D'aquesta manera Pollença es vol afegir als municipis que ja han donat aquesta passa per poder complir amb la Llei de Símbols de les Balears. Aquesta llei, que té per únic objectiu la repressió de la llibertat d'expressió i la fòbia cap a certs símbols per interessos polítics, imposa una sèrie de restriccions que, des dels grups que hem signat la moció, volem superar per permetre l'exhibició dels símbols que els pollencins considerin oportuns en edificis municipals, incloses les escoles.

A Pollença, a més, tenim els antecedents de la penjada del símbol del llaç quadribarrat en edificis municipals des de l'any 2012, quan es va aprovar una moció en aquest sentit.

A més, El Ple de l'Ajuntament, el passat 18 d'octubre de 2013, va aprovar el sol·licitar als grups parlamentaris que s'incorporàs a la Llei de Símbols el reconeixement de la senyera tradicional de l’Estendard del Rei en Jaume per tal que pogués onejar sempre que es consideràs al costat de les altres banderes oficials de les Illes, per la seva vinculació tradicional amb la història de les Balears. La moció que es presenta ara, dins el marge que permet la Llei, ve a donar resposta a aquesta demanda dins l'àmbit del nostre municipi.

La senyera de les quatre barres és un símbol tradicional de la identitat de Mallorca i les Illes Balears, i també forma part del patrimoni simbòlic del poble de Pollença, per la qual cosa escau declarar-lo formalment com a símbol d'interès local als efectes de l'article 4 de la llei de símbols.

Esperam que l'amplia majoria que ha donat suport a les anteriors mocions es sumi també a l'aprovació d'aquesta, demostrant així la voluntat del nostre poble de no doblegar-se davant les lleis coartadores de la llibertat del govern Bauzà.

 


Comentaris

Alternativa

Re: Sí a la llibertat d'expressió

Alternativa | 28/01/2014, 16:26

Cuatro hoteles de Balears, entre los 50 mejores del Mediterráneo
The Sunday Times elige al Formentor, al Espléndido de Sóller y a dos establecimientos de las Pitiüses
www.diariodemallorca.es/mallorca/2014/01/28/cuatro-hoteles-balears-50-mejores/906588.html

Alternativa

Línia verda

Alternativa | 28/01/2014, 16:26

Es denuncien set incidències diàries amb la nova 'app' de Pollença.

www.arabalears.cat/xarxa_local/denuncien-incidencies-diaries-nova-app_0_1074492645.html

Los vecinos denuncian 214 incidencias el primer mes del programa línea verde
Se trata de una aplicación que se puede instalar en el móvil para comunicar deficiencias al momento

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/01/28/vecinos-denuncian-214-incidencias-primer/906580.html?utm_source=rss

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb