URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PLE VERD

Alternativa | 29 Gener, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Ordre del dia del ple a celebrar demà dijous 30 de gener a les 20:00 a la Sala de Plens de la Casa Consistorial. L'oposició (sense UMP) omplim de contingut el ple amb quatre mocions. Una altra bona oportunitat  per assistir al ple de verd i mostrar  el nostre suport al director de l'IES Marratxí, el pollencí Jaume March Serra, injustament expedientat per la Conselleria i la nostra oposició a la llei de símbols.  

1.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable

 Es tracta de modificar el reglament per poder donar subministrament de forma excepcional a zones rústiques (Síller i camí del cementiri) sempre que hi hagi xarxa municipal

2.- Aprovació, si procedeix, de la proposta de transmissió de finca amb qualificació d'espai lliure públic a obtenir per expropiació forçosa, amb contraprestació (justipreu) de la cessió temporal de la mateixa per a l'explotació com a quiosc de l'edificació existent (parcel·la ref. cadastral núm: 4791404EE0149S0001QS, Zona antiga de Cala Barca, Cala Sant Vicenç).

A Cala Barques hi ha una zona verda al que seria el degradat quiosc de souvenir Balaixa que hauria de ser expropiada. La idea és cedir durant 20 anys  aquest quiosc a la fundació de Peter Maffay que el reformaria i explotaria.

 

 

 

3.- Moció presentada pel grup municipal A d’inici expedient “acció de retorn”(veure moció)

Presentam una moció al proper ple demananat iniciar el procediment de responsabilitat patrimonial i civil contra el que va ser el batle, es a dir el Sr. Joan Cerdà Rull i el seu regidor d'esports, D. Miquel Ramón Amengual (actualment  regidor de Cala Sant Vicenç, Joventut i Banda de Música), perque retornin a l'Ajuntament els 45.560 Euros que s'ha hagut de pagar a l'entitat Proyectos Urbanísticos DUVA S.L per l'arrendament de tres pistes de tennis al període 2006-2011 que  va burlar tots els procediments de contractació establerts a la Llei de Contractes de les Administracions Públiques.

4.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE, A, ERAM i Regidors no adscrits de declaració dels símbols d’interès local i a favor de la llibertat d’expressió. (No penjam la moció registrada ja que en aquest moment estam fent feina per ampliar la mateixa) (Nota de premsa conjunta sobre la moció)

A l'igual que s'ha fet a altres municipis amb aquesta moció volem declarar la senyera com a símbol oficial d'interès local i totes aquelles manifestacions simbòliques aprovades pels centres escolars del municipi. A més a més de rebutjar la llei de símbols i demanar la retirada immediata de l'esborrany de decret que s'ha fet en tant que atempta contra la llibertat d'expressió i l'autonomia local,

5.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE, A i ERAM en contra de la reforma de la llei de l’avortament i per un pla municipal a favor dels drets sexuals i reproductius (veure moció).

Amb aquesta moció volem mostrar el nostre rebuig a l'Avantprojecte de Llei que pretén revisar la legislació vigent a Espanya sobre salut sexual i reproductiva i interrupció voluntària de l'embaràs i demanar la seva retirada immediata i no continuar la seva tramitació. A més a més volem donar suport a les accions que diferents entitats municipals puguin dur a terme en contra d'aquesta reforma de la llei de l'avortament i promoure un pla municipal a favor dels drets sexuals i reproductius i de la interrupció voluntària de l’embaràs

6.- Moció presentada pels grups municipals ERAM, A, PSOE i PSM-EN de suport a Jaume March Serra i de rebuig a la política educativa del Govern de les Illes Balears (veure moció).

Vole mostrar el nostre suport al ciutadà pollencí, Jaume March Serra, rebutjant l’obertura de l’expedient que l'ha fet la Conselleria i manifestant el nostre rebuig a la política de confrontació i de persecució dels dirigents de la Conselleria d’Educació. (veure article)

7.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga i CiUxP en contra de la privatització dels aeroports de les Illes Balears i a favor d’un model de gestió individualitzat i amb participació decisiva de les institucions balears (veure moció)

Pensavam que el PI era lliberal... i que governaven amb el PP. Evidentment nosaltres estam en contra de la política privatitzadora del PP que vol repartir tot el patrimoni públic entre els seus. 

8.- Propostes /Mocions d'urgència.

I.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

 Assistiu de verd al ple  municipal per recordar que continuam lluitant per l'escola pública de qualitat 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: PLE VERD

Pepe | 01/02/2014, 00:42

97153, gràcies per les teves paraules per mi és un plaer debatre amb arguments amb tu encara que els nostres posicionaments ideològics siguin contraris.

97153

maniatics

97153 | 31/01/2014, 11:57

Perdona Maki, però 97153 no té res a veure amb trilero, creu lo que vulguis. (mirau les IP's)
I l'esperit dialogant i democràtic de Pepe el reconec, tot i que hi ha molta distància entre ambdós.

maki

maniatics

maki | 31/01/2014, 10:38

Cagondena, Pepe, el 971 tri liero està abussant del teu esperit demócrata i dialogant, Pepe, tammateix ell, com tots els fanàtics, no vol arguments, vol anorrear l'adversari, en el seu cas , veu un enemic

Pepe

Re: PLE VERD

Pepe | 30/01/2014, 22:30

El ple ha reiterat el que ja havia deixat veure a anteriors mocions.
La moció contra la moció de símbols ha estat aprovada amb el vot en contra de David Alonso l'abstenció del PP i UMP (5)i vot a favor de la resta (11).
Les matemàtiques no fallen.

Pepe

Re: PLE VERD

Pepe | 30/01/2014, 19:28

El que es va votar a Pollença (quan la llei era només un projecte) va ser el següent:
El Ple de l'Ajuntament de Pollença sol·licita als grups parlamentaris del Parlament Balear que s'esmeni la Llei de Símbols i en el seu cas es doni suport a les esmenes que vagin en el següent sentit:

,- Que s'incorpori a la Llei el reconeixement de la senyera tradicional de l’Estendard del Rei en Jaume, l'emblema dels quatre pals vermells sobre fons groc, que podrà onejar sempre que es consideri al costat de les altres banderes oficials de les Illes, per la seva vinculació tradicional amb la història de les Balears.

,- Que es permetin els símbols de promoció i suport a la cultura en general i a la llengua pròpia en particular que decideixin els Consells Escolars de cada centre.

,- Que es prohibeixin explícitament els símbols franquistes, feixistes i d'apologia de la violència i de les ideologies totalitàries.

I el que es va votar ahir:

L'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca rebutja la voluntat del Govern de les Illes Balears de vulnerar la llibertat d'expressió dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, a través de l'establiment de la censura prèvia amb la Llei 9/2013, de 23 de desembre, que regula l'ús dels símbols institucionals de les Illes Balears.

L'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca exigeix al Govern de les Illes Balears la retirada immediata de l'esborrany de decret sobre ús de símbols als immobles o mobles afectes als serveis públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en tant que atempta contra la llibertat d'expressió i l'autonomia local, entre d'altres vulneracions del nostre ordenament jurídic que el converteixen en un decret il·legal.

L'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca exigeix al Govern de les Illes Balears la derogació de la Llei 9/2013, de 23 de desembre, que regula l'ús dels símbols institucionals de les Illes Balears, en tant que vulnera un dret fonamental com és la llibertat d'expressió a l'establir un sistema de censura prèvia, explícitament prohibit per la Constitució Espanyola.

Per mi està més que clar que amb el que s'havia votat Pollença ahir el batle hauria d'haver votat a favor d'aquesta moció.

972

Re: PLE VERD

972 | 30/01/2014, 18:50

Es deu al ple, igualet que els regidors, menys si s'aprova l'ordenança de civisme, que ja no farà falta, llavors un se podrà deure a qui li sembli.

Pepe trilero

Re: PLE VERD

Pepe trilero | 30/01/2014, 18:24

I segueixes mentint i no contestes el que t'he demenat (aixo no és nou)
O menteixes o no saps realment ni la moció que es va votar. Lo dit en bon mallorquí te dirien treleret!

JRV .

Ambigüitat batllera

JRV . | 30/01/2014, 18:22

El nostre Batlle, com tots els batlles, moralment es deu als ciutadans del seu municipi, per tant, al que digui el Plé, per molt que vagi contra els seus interessos personals polítics, és a dir, les seves ambicions politiques dins el partit. Aquesta seria la seva postura ética,per molt que costi, lo altre son mangarrufetes de politiquets

nucli dur

Re: PLE VERD

nucli dur | 30/01/2014, 18:10

Tu el que voldries és un batle del PP del nucli dur, per poder-li donar canya de veres. Ara te trobes amb aquest que va a la contra dels altres del PP i no saps com ho has d'embastar.

Pepe

Re: PLE VERD

Pepe | 30/01/2014, 18:03

Ja dic que pots marejar la pilota tot el que vulguis, la única diferència entre la moció aprovada al ple i la d'ahir és el temps. A Pollença vam votar contra el que era un projecte, ahir es demanava el vot contra la llei amb l'afegit del decret d'aplicació. El batle és perd per la boca a l'hora de la veritat quan va a Palma s'oblida de que és batle de Pollença. I no et record que no és la primera vegada.

Pepe

Re: PLE VERD

Pepe | 30/01/2014, 18:03

Ja dic que pots marejar la pilota tot el que vulguis, la única diferència entre la moció aprovada al ple i la d'ahir és el temps. A Pollença vam votar contra el que era un projecte, ahir es demanava el vot contra la llei amb l'afegit del decret d'aplicació. El batle és perd per la boca a l'hora de la veritat quan va a Palma s'oblida de que és batle de Pollença. I et record que no és la primera vegada.

JRV .

corifeus

JRV . | 30/01/2014, 17:55

Certament, i malgrat no estar amb minoría, el Batlle es pot permetrer pasar del ple...i això gracies a qui??

Trilero ho ets tu

Re: PLE VERD

Trilero ho ets tu | 30/01/2014, 17:25

Demostres ido que ets emtu el trilero.
Aixo que tu dius es un sol punt del que duia la moció d'ahir. Perquè era la moció genèrica del PSIB.
Els altres punts de la moció no s'han debatut mai al ple de Pollença.
Hi ha alguna cosa que no sigui certa del que acab de dir?

Pepe

Re: PLE VERD

Pepe | 30/01/2014, 16:38

La moció que es va rebutjar ahir demanava tan la retirada de la llei de símbols com del decret d'aplicació. Si vols fer creure que això és diferent al que va expressar aquest ple al mes d'octubre... Pots marejar les pilotetes tot el que vulguis que al final no podràs amagar la realitat; un batle que passa totalment del ple .

birli birloque

Re: PLE VERD

birli birloque | 30/01/2014, 12:49

Aquesta frase escrita ahir vespre és magistral i hauria de ser a totes les escoles de l'art del birli birloque. L'hi ha donat la volta de tal manera que un dia abans que se celebri, ja coneix la votació del ple i per tant se pot actuar com si s'hagués celebrat. És igual si els regidors assiteixen o no al ple, si canvien el sentit del seu vot, etc. Amb un simple exercici de lògica ha aconseguit que no s'hagin de celebrar mes plens, basta la secretaria se reuneixi amb en Pepe i ell ja li anirà dictant com queden les votacions el dia abans. Es acoionant.

"Hi ha una cosa que no entenc, el batle diu que s'ha abstingut perquè vol esperar que demà el ple es pronunciï... La moció la presentam grups que representam a vuit regidors, vull pensar que el PI (tres regidors) votarà el que he defensat públicament i m'imagin que se l'hauran dit ja al batle. O sigui que sumam 11 de 17 regidor i el batle ja hauria de tenir clar el sentit del ple."

El Triler ets tu

Re: PLE VERD

El Triler ets tu | 30/01/2014, 12:30

I si no ho ets, Pepe, aclareix:

La moció que es va votar hair a la Felib que era: En contra de la LLei de Simbols?
O la Moció a favor de la llibertat d'expressió i autonomia dels Ajuntaments, presentada de manera generica pels regidors del PSIB arreu de les Illes?

Aquest darrer cas, diferent al primer diria que bastant, crec que encare no s'ha debatut al ple municipal. Per tant si fos el cas, que ho és, el batle hauria actuat, baix el meu modest punt de vista i tengen la seguretat que no el respecteràs, de manera correcte amb la seva abstenció. I demostraria paral·lelament que intentes enganar a la gent. O sigui fer de Trilero.

Pepe

Re: PLE VERD

Pepe | 30/01/2014, 11:16

No t'emboliques tot solet... El tema és tan simple com que el batle a l'assemblea hauria de votar el que ple havia votat; tant contra el TIL com contra la llei de símbols. La resta és fer de triler.

maki

berenar de cassalla

maki | 30/01/2014, 10:19

Troll profesional, no és bò beura tan de matí, fà dir dois i perdre el sentit de la realitat, tri liero

mai va beeee tanmateix

Re: PLE VERD

mai va beeee tanmateix | 30/01/2014, 09:32

La vegada que no hi va anar vares dir que hi hauria d'haver anat encara que fos per abstenir-se. Ara que s'absten hauria d'haver votat a favor. Si votés a favor diries que hauria d'haver convençut als altres. Si habgués convençut als altres, trobaries que ha de partir del PP. Si partís del PP, el faries abandonar el pais per haver estat d'un partit com aquest. Si abandonas el pais, sembraries els seus camps amb sal per inutilitzar-los durant 5 generacions...

Pepe

De trileros i consentidors

Pepe | 30/01/2014, 09:22

Un aspecte bàsic de ser un troll és l'anonimat i un aspecte fonamental del trilero és enganyar. Una vegada més el batle s'ha rigut del ple amb el consentiment dels seus socis de govern ja que no ha defensat a l'Assemblea de batles el que havia votat el ple.

Al ple d'octubre que vam aprovar una moció presentada pels grups municipals de PSM-EN; ERAM; A i Regidor no adscrit relativa a la modificació de la Llei de Símbols de les Balears.

Aprovada amb 8 vots a favor d'Alternativa, PSM, Esquerra, Tomeu Fuster, Lliga i CiU, 1 vot en contra del regidor del PP, en David Alonso, 5 abstencións de la resta de regidors del PP i UMP.

En aquell moment La Llei de símbols es trobava en tramitació parlamentària i la moció que vam aprovar demanava als grups polítics del Parlament que l'esmenassin per eliminar els articles que pretenen prohibir l'exhibició de símbols de suport a la cultura i llengua pròpies, donant suport als Consells escolars per decidir la simbologia que vulguin exhibir,

Trilero

Re: PLE VERD

Trilero | 30/01/2014, 07:35

Molt bo avui el troll es en Pepe. Vaja trilero, tanta sort que amb la nova ordenança estan prohibits

Pepe

Re: PLE VERD

Pepe | 29/01/2014, 23:39

Hi ha una cosa que no entenc, el batle diu que s'ha abstingut perquè vol esperar que demà el ple es pronunciï... La moció la presentam grups que representam a vuit regidors, vull pensar que el PI (tres regidors) votarà el que he defensat públicament i m'imagin que se l'hauran dit ja al batle. O sigui que sumam 11 de 17 regidor i el batle ja hauria de tenir clar el sentit del ple.

Alternativa per Pollença

Ja veurem que vota demà

Alternativa per Pollença | 29/01/2014, 19:44

L'Assemblea de Batles rebutja la moció contra el decret de símbols

Els batles del PP voten en contra del text presentat pel PSIB amb el suport de MÉS i El Pi, i els batles de Pollença i Búger s'hi abstenen

Els batles del Partit Popular han tombat el document, que ha tingut el suport dels primers edils dels ajuntaments governats pel PSIB-PSOE, MÉS i El Pi. Els batles de Pollença i de Búger, tots dos del PP, s'hi han abstingut. Segons que ha explicat el pollencí Bartomeu Cifre, en el seu cas l'abstenció es deu que vol esperar que demà el ple del seu poble es pronunciï sobre aquesta qüestió, ja que s'hi ha presentat una moció "idèntica".

www.arabalears.cat/balears/LAssemblea-Batles-rebutja-Decret-simbols_0_1075092679.html

Alternativa

Convocatòria

Alternativa | 29/01/2014, 18:39

Presentació del llibre: Treballadors, sindicalistes i clandestins.
Presenta en Pere Salas. Intervé l'autor en David Ginard

Divendres, 31 de gener a les 20:30 h, al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya

Alternativa

Convocat`roia

Alternativa | 29/01/2014, 18:34

El proper disssabte 1 de febrer tendrà lloc l'assemblea constituent de Podem Mallorca.
A les 17,30 al Club d'Esplai Jovent, a s'Indioteria (Palma) plaça de la Parròquia, al costat de la carretera vella de Bunyola, línia bus EMT 10.
Es tracta d'una convocatòria oberta a totes aquelles persones interessades en participar i difondre la iniciativa "Podemos" d'àmbit estatal, basada en el manifest "Movem fitxa"

www.podemos.info/es/manifiesto

Vos hi esperam!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb