URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Privatització dels aeroports de les Illes Balears

Alternativa | 03 Febrer, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

El passat ple vàrem recolzar una proposta del PI per la no privatització dels aeroports illencs. A la meva intervenció al ple vaig destacar que els aeroports són les nostres estacions, que han de ser sempre públiques però que ens falta “el tren”, ens falta aquesta “aerolínia” publica o privada amb un gran recolzament públic com tenen a Canàries amb les companyies BINTER o NAYSA que malgrat ara no volen a la península si tenen acords que fan que els vols als destins peninsular surtin molt econòmics als residents de les Illes Canàries amb altres companyies.

La privatització d’AENA ve motivada per les gran pèrdues que acumula l’empresa pública sobretot amb l’adaptació dels aeròdrom militars amb aeròdroms civils amb destins que ens presumien turístics i que a la cap i a la fi no han resultat com tals. Però no tot no just és AENA la que ha tingut errades de previsió, algunes Comunitats Autònomes també han fallat i de quina manera bé recolzant faraònics projectes privats o directament executant obra pública amb instal·lacions que ara serveixen o bé per enregistrar pel·lícules o per entrenar cotxes de competició, l’aeroport més famós sense dubte és l’Aeroport de Castelló on els sous dels seus responsables són més elevats que els dels aeroports que estan operatius, un altres Aeroports “fantasmes” són els de Lleida amb una operativitat residual o el nou de Múrcia que encara no s’ha inaugurat, d’iniciativa privada tenim l’Aeroport de Ciudad Real que està ara mateix inhabilitat i a la venta per un 10 per cent del cost que va tenir i que es va dur per davant una caixa de estalvis pública com va ser la de Castella La Mancha.

Tornant al tema de la falta d’una aerolínia dedicada a les illes cal destacar que Air Nostrum ha renunciat al Servei Públic Obligatori que tenia a Menorca, ja que tenien ocupacions properes al 20 per cent, curiosament a Eivissa no hi ha problemes ja que la seva proximitat al port de Dènia fa que molta de la seva connectivitat en faci en vaixell.

En resum és tan important tenir una “aerolínia de bandera”  com que la instal·lació aeroportuària sigui de titularitat pública i a poder ser quan més Balear millor.

Foto original gentilesa de planetspotters.com

Comentaris

Pepe

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

Pepe | 04/02/2014, 17:12

Crec que el que no hem d'oblidar mai és que la immensa majoria de la població d'aquest planeta viu a unes condicions pèssimes. Per tant dir que el capitalisme funciona... Per altra part pensar que el sistema capitalista té futur també és utòpic, és un sistema depredador que necessita un creixement continu i per tant és inviable tan en el temps com en el espai. Crec que hem de preparar a les generacions futures pel final d'aquest sistema.

P2

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

P2 | 04/02/2014, 16:43

Monta una empresa

P.

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

P. | 04/02/2014, 16:17

Claro, soy yo el que deduce que, en nombre de la productividad, se bajen los salarios y otros complementos sociales, se contrate a menos gente y se hagan más horas...
Eso de que hay que currar jodido (bajo salario, muchas horas, inseguridad, miedo...) porque ql menos se tiene un curro... me suena a cuento chino capitalista. Así acabaremos cobrando los 600 euros, que es el sueldo mínimo, y encima tendremos que dar las gracias. Que triste.

97153

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

97153 | 04/02/2014, 10:09

A ver, P.
Yo no he dicho que el sistema no funcione por delincuentes y macarras, sino que siempre hay rémoras acudiendo a la fuente de alimentación, es decir, que siempre habrá listillos intentando aprovecharse, pero en un sistema liberal o uno redistributivo (en China, muchos casos de corrupción se pagan con la pena de muerte y sigue habiéndolos).
Y por otra parte, no se trata de putear a los currantes, sino de defender la entidad para que otros currantes puedan seguir beneficiándose. Si la entidad cae, caen todos.
Ojalá las empresas mantuvieran siempre un índice de productividad creciente, y que además de asegurar el puesto a sus currantes se pudieran contratar más. Pero hay situaciones coyunturales que no permiten índices de crecimiento "ad eternum".

P.

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

P. | 04/02/2014, 08:02

Si está justificado que pague la mala gestión o las crisis sistémicas los trabajadores, que por otro lado no tienen culpa, yo no se como puedes decir que funciona medianamente bien. Flexibilidad, esa palabra maldita que significa empobrecimiento y precariedad para los muchos para que los pocos se puedan enriquecer aún más.
Es que no puedo entender como se puede justificar la privatización en base a putear a los currantes. Lo siento.
Por cierto, eso de insinuar que si no funciona tu sistema, puede que sea por delincuentes y bandarras...

97153

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

97153 | 03/02/2014, 23:15

No sé, JRV, lo que s'entén per capitalisme, què abarca: un botiguer? Un hoteler? Un futbolista famós? Un directiu? Un banquer? Els accionistes minorotaris? Els majoritaris?
Hi ha un sistema de fluxe de capital que funciona mediànament bé, i hi ha un fluxe adherit de delinqüents econòmics i bandarres que es mereixen escarni.
Però jo no veig el sistema tan inadeqüat.

JRV

Paganos for ever

JRV | 03/02/2014, 21:23

Les infraestructures les paga sempre el contribuent i l'ussuari, a mes, en el cas de les privatitzades, paga el guany dels capitalistes, condició "sine qua non" de tota privatització o rescat.
aMB l'agravant de l'engany ....per allò de la ja fòsil Codorniz..." DONDE NO HAY PUBLICIDAD, RESPLANDECE LA VERDAD"

97153

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

97153 | 03/02/2014, 19:56

P., el problema es que el déficit de las grandes infraestructuras también lo pagamos nosotros. Lo que voy a decir sé que no te va a gustar, pero las infraestructuras estatales tienen un margen de maniobrabilidad muy estrecho en el control de la masa laboral, por lo que si se pillan los dedos con la facturación no pueden reestructurarla con el dinamismo de una empresa (genéricamente hablando) privada. Sé que tu respuesta será que siempre lo paga el obrero, pero piensa que la mayor parte de los pasivos vienen de la mano de obra (los presupuestos municipales de Pollença son un buen ejemplo). Y una empresa como AENA tiene mucho pasivo y como entre en pérdidas puede, como se dice en el argot aeronáutico, entrar en barrena.
I lo que diu en Miquel és ben cert, però en aquest cas un rescat hauria de suposar una greu sanció a l'empresa explotadora i als seus directius, sense complexes, per mala gestió.
Mem, és una modesta opinió, no vull semblar tenir la raó absoluta, xD.

Miguel Sánchez

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

Miguel Sánchez | 03/02/2014, 19:25

97153 ... i jo afagiria "rescat públic" si no va bé, no és el mateix que tanqui l'aeroport de León o el de Reus que el de Palma

P.

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

P. | 03/02/2014, 18:36

Yo creo que lo clave es "la privatització d'AENA no és la solució". Privatizar las grandes infraestructuras, y más si son imprescindibles para la vida, acaba perjudicándonos a todos: vease por ejemplo las eléctricas.

97153

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

97153 | 03/02/2014, 18:27

Això és la clau: " fonamentat en el talent i la competència."
Jo hi afagiria el "compromís amb la marca i la solvència contrastada".

Pepe

Re: Privatització dels aeroports de les Illes Balears

Pepe | 03/02/2014, 17:27

El tema dels aeroports ha estat un despropòsit total però és clar que la privatització d'AENA no és la solució i menys a Espanya on les privatitzacions han estat marcades per un capitalisme d'amics (Blesa, Villalonga...) no fonamentat en el talent i la competència.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb