URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El nostre petroli

Alternativa | 04 Febrer, 2014 00:01

  Als dos darrers plens ordinaris hem demanat pel tancament del Centre de Turisme Ornitològic i la reserva de s'albufereta que ha patit les retallades d'un govern que considera que el petroli és el turisme... com li va recordar el GOB el nostre recurs fonamental és el patrimoni de les Illes (paisatge, espais naturals, cultura, qualitat ambiental) que és la base de l’economia turística. Si parlam de Pollença és lamentable que PP que no hagi fet res per intentar protegir la zona humida de l'Ullal i  que accepti retalls importants en la conservació i gestió dels parcs i reserves naturals que han suposat el tancament del Centre de Turisme Ornitològic i la precarietat de la  reserva de l'albufereta, patrimoni natural fonamental de Pollença. "El recurs no renovable que està en risc no és el turisme, sinó el medi ambient".

Al ple de novembre:

- Què passarà amb el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola? L’obrirà la Conselleria, l’obrirà l’Ajuntament? Quins dies amb qué horari?

-  En relació a la Reserva Natural de l'Albufereta:

   - Ja han obtingut resposta a la seva petició de la reunió de la Junta Rectora de la Reserva ?

   - Ja han rebut la memòria del 2012  el pla d'actuacions pel 2013?

  - Què opinió le mereix a al regidora de medi ambient el cessament de la directora de la Reserva Natural produït el passat 18 de juliol?

La regidora de Turisme ens va contestar que el Centre de Turisme ara era gestionat directament per l'IBANAT i que havia demanat una reunió amb la Conselleria per saber que pensaven fer, ja que l'Ajuntament estaria interessat en col·laborar en la gestió del Centre. Respecta a la Reserva natura de l'Albufereta va dir que la seva direcció s'ha unificat amb la de l'Albufera i que havia demanat la memòria del 2012 però que no se la podien passar fins que no s'hagués reunit la Junta Rectora.

Al darrer ple de gener hem tornat a demanar pels temes:

- S'han reunit ja amb la Conselleria de medi ambient per tractar el tema del Centre de Turisme Ornitològic de la Gola?

- Han obtingut ja resposta a la seva petició de la reunió de la Junta Rectora de l'Albufereta?

Respecte a la Conselleria de medi ambient la regidora de turisme va contestar que encara no havia rebut resposta  a la seva petició  de reunió, i que esperava que la convocassin en una o dues setmanes. Respecte a l'Albufereta la regidora va dir que havia demanat la reunió de la Junta Rectora en octubre i que la resposta va ser que es faria la reunió abans de final del 2013, després li van dir en gener... Continuam sense tenir ni la memòria del 2012, ni el pla ni la memòria del 2013.

Com podeu comprovar a les respostes; la Conselleria de medi ambient passa totalment de Pollença. Com a altres temes es demostra que tenir el mateix partit al municipi i al govern no és garantia de , i si parlam de medi ambient i Partit Polular menys. Esperam i demanam una actitut més enèrgica  i activa per part de l'Ajuntament per obrir el Centre de Turisme i recuperar una gestió autonoma i amb mitjans de la Reserva de l'Albufereta. També consideram que l'Ajuntament s'hauria d'haver pronunciat en contra del cessament de la directora de la Reserva Natural de l'Albufereta (ni tan sols l'ha fet al ple).

Anteriors articles.

PP i turisme ornitològic?

El PP passa de la Gola i de l'Albufereta.

 

 

 

 

Comentaris

JRV .

miseria representativa

JRV . | 05/02/2014, 13:46

Entenc que amb la xapussa que paguem entre tots dels 45.000 tirats a Duva, el més honrós i coherent és que el regidor implicat, ara del PI dimitís...i no entenc els vots en contra aquest fet, i menys, vinent d'on venen, els vots d'abstenció, están justificant l'injustificable...
I entenc que no s'ha d'anar encontra ningú, però si a favor de la transparencia i la coherencia política.
En una paraula, miseria, que en aquest cas no afecta a Alternativa

Alternativa

Re: El nostre petroli

Alternativa | 05/02/2014, 12:21

Al DdM
Alternativa reclama la reapertura de la Gola.

www.facebook.com/photo.php?fbid=644512148917427&set=a.517724248262885.1073741830.100000759446484&type=1&theater

Miquel Sánchez

Re: El nostre petroli

Miquel Sánchez | 04/02/2014, 23:14

Joan CC, ja h'ho diràs a la cara això, ha ha ha ha ha, Joan jo som de la vella escola si anaves a jugar i no servies l'entrenador ho tenia clar i més quan tu econòmicament no aportaves res, era un altre història.

Joan CC

Re: El nostre petroli

Joan CC | 04/02/2014, 18:51

Miquel en l'aspecte de la competivitat el coordinador del bàsquet tampoc està d'acord amb tú. Pens que el més important és que pugui jugar tothom, el que ha de ser profesional segur que ja trobarà el seu camí.
Però això no suposarà cap conflicte dins Alternativa, es una discrepància que fa temps que mantenim.

Miguel Sánchez

Re: El nostre petroli

Miguel Sánchez | 04/02/2014, 18:40

Ara paga tothom. Segur que sabeu de que parlau?

p3

Re: El nostre petroli

p3 | 04/02/2014, 17:57

Aleshores si son clubs pels "bons" que se'ls paguin ells, no que surtin subvencions municipals.

Miguel Sánchez

Re: El nostre petroli

Miguel Sánchez | 04/02/2014, 17:31

esport base, malgrat alguns dels coordinadors del club de futbol no estan d'acord amb mi, la meva opinió és què un club esportiu no és un club d'esplai, els darrers anys tant a Pollença com al Moll s'ha donat preferència a que els nins pratiquin un esport a que surtin a competir, el resultats que tenim és que quan un jugador "té cert nivell" s'en va a Sa Pobla en cas del Futbol i supòs que a Inca o Palma en cas del Bàsquet, ja que els pares cerquen projectes esportius més madurs i competitius que els nostres.

La feina feta aquests dos darrers anys està sent molt bona i en dos anys crec que els resultats començaran a veure's esportivament parlant, les diverses categories (benjamins, prebes, alevins, etc) exceptuant els sèniors i femení estan jugant mitja temporada al Port i mitja a Pollença, sense cap tipus de problemes i creant una convivència com mai s'havia tingut

Pert tant tota aquesta demagògia d'eliminar el camp de futbol no es certa el que s'elimina per capritxo és el de futsal del poliesportiu del Moll, peò aquesta és un altra història

esport base

Re: El nostre petroli

esport base | 04/02/2014, 16:27

Els nins petits no van a futbol ni a basquet per l'excesiva competitivitat que s'inculca en aquests clubs, amb entrenaments i partits que fan que els nins i els pares no puguin fer res mes que estar pendents del futbol. Les extraescloars de basquet si que funcionen, perquè es un esperit mes ludic, i no està tan condicionat a no fer res mes.

Joan CC

Re: El nostre petroli

Joan CC | 04/02/2014, 14:26

Efectivament, si el equips de basquet entrenen a Pollença es per la manca de pistes al Pabello de l'IES. També s'ha de dir que als equips femenins d'eu Moll hi ha moltes pollencines. Respecte als horaris es decideixen en una reunió a l'inici i qui posa els horaris es l'Àrea d'esports. Si abans es colaborava menys era principalment per una molt mala relació entre els 2 coordinadors. Ara la situació és molt diferent

Ex

Bkt

Ex | 04/02/2014, 14:02

No, no fa molts d anys, que els dos clubs de bàsquet colaboren, fa anys que Eu Moll va a entrenar a Pollença, però es ( o era) perque aqui no hi ha lloc on entrenar, i la col laboració era tan nula que els dirigents del basquet Pollença donaven permís per entrenar a les pitjors hores ( les sobres). Si s unifiquen els dos equips de futbol, quina serà la seu? Port o Pollença?

179

Fusions

179 | 04/02/2014, 12:45

Des d aquest blog es fica molta canya a q facin pistes de padel municipals per llevar un camp de futbol sala, que passarà ara amb el camp de futbol de la base? Gastaran tants de mils d euros per cambiar la moqueta i ja no hi jugaran? El que es preocupant es que segons quins clubs del municipi facin aquest bajons de nins. Per que abans hi habia molts d equips a tots els clubs i ara no? Dubt que sigui per motius economics

Miguel Sánchez

Re: El nostre petroli

Miguel Sánchez | 04/02/2014, 12:18

Ara, és més que sospitòs que ara es preocupin per aquest assumpte, quan aquesta és la segona temporada de la fusió freda

Miguel Sánchez

Re: El nostre petroli

Miguel Sánchez | 04/02/2014, 12:12

Joan CC, ens hem "crusado"

Miguel Sánchez

Re: El nostre petroli

Miguel Sánchez | 04/02/2014, 12:11

Byby, per la teva informació ningú s'en va a norris, el bàsquet ja fa molt de temps que fan col.laboracions entre ambdós clubs, de fet l'Eu Moll Bàsquet ja té entrenaments aL Pavelló de Pollença.

El que no vulgi que els dos equips de futbol es fusionin haurien d'aportar 45.000 euros a cada club, és el cost aproximat de jugar per separat, el presupost junts és de 60.000 i garatitzen totes les categories per separat no.

Però a molts els importa un prebe els nins si no els seus orgullets.

Joan CC

Re: El nostre petroli

Joan CC | 04/02/2014, 12:06

Segons tinc entés el que succeeix al futbol és que els dos clubs del poble desapereixen per crear-ne un de nou. No em sembla cap drama si aixi ho han decidit els membres dels dos clubs. En el cas del bàsquet Eu MOll, més enllà del que sens diu continuament des de l'ajuntament de que ens hauriem de juntar, la veritat es que no ens ho hem plantetjat. Si qualque dia els pares i mares ens ho plantejen o estudiarem i si es el millor ho farem, ara per ara jo no ho tinc gens clar

Byby

Disolució?

Byby | 04/02/2014, 11:41

Ara que esta de moda aquest tema, supos que el básquet Eu Moll no l enviaran a norris com el futbol no????

Alternativa

Re: El nostre petroli

Alternativa | 04/02/2014, 09:31

Maffay quiere recuperar un edificio de la Cala Sant Vicenç con fines solidarios

La finca está muy degradada y pendiente de expropiación desde hace veinte años
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/maffay-quiere-recuperar-edificio-cala-sant-vicen-fines-solidarios.html

Alternativa

Re: El nostre petroli

Alternativa | 04/02/2014, 09:26

Pollença recibirá un solar ubicado junto al mar en Cala Sant Vicenç
La fundación Tabaluga quiere comprar la parcela para cederla al Ayuntamiento a cambio de explotar el local comercial existente durante veinte años

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/02/04/pollenca-recibira-solar-ubicado-mar/908295.html

Aquest punt es va retirar al darrer ple a petició dels grups de l'oposició (excepte UMP, el seu portaveu no va dir res en les quatre hores de ple).
Ahir el portaveu del PSOE en nom dels grups de l'oposició que parlen, ja va demanar al batle una reunió a la que poguessin assistir representants de ld'associació de veïns de Sant Vicenç i de l'associació d'hotelers i comerciants per cercar el màxim consens a l'hora de tirar endavant el projecte.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb