URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La lluita continua. Informe trepitja

Alternativa | 09 Febrer, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana l'Assemblea de Docents ha rebut el Premi Martí Gasull per l'exemplaritat en la defensa de la llengua catalana (notícia)

El degotís de dimissions als centres educatius creix sense aturar d'ençà de l'estiu. A hores d'ara, ja han presentat la dimissió 13 directors, 13 secretaris, més de 70 caps d'estudis i 95 caps de departament. A aquest nombre, s'hi han de sumar les dimissions del cap d'Inspecció Educativa i del delegat d'Educació a Menorca i el cap de servei i del TIL. Sense comptar els quatre directors expedientats i suspesos...

La  declaració de la Infanta Cristina ahir va servir per recordar l'atac a l'educació més enllà de les nostres pròpies fronteres.  Ha estat un pare qui ha cedit l'espai per penjar la pancarta, el qual ha declarat "Hi ha 300.000 € per la seguretat de la infanta; i molts pocs per a l'educació".

 

 Us recomenam la lectura de  l'Informe Trepitja que ha fet l'STEI sobre la manera de governar del Partit Popular.  En un recerca exhaustiva, en la qual s’aporten moltes dades per a l’anàlisi i el contrast de fets ben reals, s’arriben a conclusions que posen de manifest que el Govern del Partit Popular trepitja qüestions tan bàsiques com: el dret a la vaga, la lliure voluntat de la ciutadania, la pluralitat informativa, el dret a la negociació, la unitat de la llengua catalana, les decisions dels tribunals de justícia, les recomanacions del Consell Consultiu, o la professionalitat del sector docents, entre molts d’altres...

Una peça de l'informe:

 

PEÇA 5: AUTONOMIA DELS  CONSELLS ESCOLARS

SOSPITES:

-El Govern del Partit Popular no  creu en la participació democràtica

en els centres docents.

-L’equip de Joana Maria Camps  i Guillem Estarellas no respecta les decisions que s’han pres de  manera democràtica per part dels  òrgans col·legiats dels centres

docents.

- El Partit Popular pretén implantar un sistema de gestió autoritari i

jerarquitzat ens els centres docents, amb la implantació de la LOMCE.

FETS:

- Amb la imposició del TIL, la Conselleria d’Educació ha passat per damunt de les decisions que havien pres els consells escolars de cen- tre, màxims representants de la comunitat educativa.

- Les instruccions del secretari autonòmic, que varen ser suspeses pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, suposaven un atac molt fort a l’autonomia i a les competències dels consells escolars.

- Amb el curs ja començat, i amb projectes lingüístics aprovats per part de la inspecció educativa, la Conselleria d’Educació ha retornat a alguns centres el seu projecte perquè hi faci noves esmenes i aportacions.

- A la darrera carta que els centres han rebut signada pel senyor Bartomeu Isern, en relació a la no aprovació de la PGA, s’amenaça els equips directius dels centres docents.

- La instrucció a què ens hem referit abans està mancada del més mínim suport legal, jurídic i, fins i tot, lògic. L’únic que es pretén és fer por a aquells centres que no han aprovat la programació  general anual.

CONCLUSIÓ:

El Govern  TREPITJA l’autonomia dels consells escolars

 

 

 

 

Comentaris

maki

Franco, my love...

maki | 10/02/2014, 10:48

Si, nostalkiko, se robava mes tranquilament, sense opossició ni puñetes.

Nostalgik

Re: La lluita continua. Informe trepitja

Nostalgik | 10/02/2014, 10:29

Sí Ai con Franco se vivía mejor, tanto partido, asociación de vecinos y tanta democracia vaya estorbo...Estos negocios se arreglan en una cacería entre gente de bien y al que no le guste que se aguante.

Ai

Re: La lluita continua. Informe trepitja

Ai | 10/02/2014, 00:22

Vos pensau que tothom està per perdre el temps amb reunions i informes. Au 300000 euros menys

Pepe

Re: La lluita continua. Informe trepitja

Pepe | 09/02/2014, 23:02

Les notícies que tenim és que abans de la notícia d'avui ja s'havien romput les negociacions entre els propietaris del quiosc i la fundació Tabaluga (que tenien un contracte d'opció de compra des de novembre).
El que podem assegurar és que els grups de l'oposició (excepte UMP) vam demanar fa sis dies per escrit a l'equip de govern poder tenir una reunió perquè ens donassin explicacions de les condicions del conveni amb la Fundació Trafaluga, i que a aquesta hi poguessin assistir representants de l´associació de veïns de Sant Vicenç i de l´associació d´hotelers i comerciants per cecar el màxim consens a l´hora de tirar endavant el projecte.

A dia d'avui encara no ens han contestat.

salsero

Re: La lluita continua. Informe trepitja

salsero | 09/02/2014, 20:17

Els veïns de la Cala se couran amb la seva pròpia salsa. O alguns veïns, perquè no pot ser que siguin tots tan curts de deixar passar aquesta oportunitat.

Alternativa

Re: La lluita continua. Informe trepitja

Alternativa | 09/02/2014, 17:48

Us recomanam escoltar aquest punt al darrer ple a Ràdio Pollença; mentre l'oposició (excepte UMP) li demanavam retirar el punt per demanar als veïns de l a Cala, estudiar el projecte amb tranquil·litat... El batle ens va esbroncar dient que tot l'havia fet perfecte... Com mínim ja hi ha una cosa clara; la transparència i participació a aquest tema han faltat.

Los vecinos sospechan que la compra del quiosco Balaixa esconde una operación especulativa
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/vecinos-sospechan-compra-del-quiosco-balaixa-esconde-operacion-especulativa.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb