URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

En contra de la reforma de la llei de l'avortament

Alternativa | 11 Febrer, 2014 00:01

  Al darrer ple es va aprovar la moció que presentavam els grups municipals PSM-EN, PSOE, A,  ERAM i regidors no adscrits en contra de la reforma de la llei de l’avortament i per un pla municipal a favor dels drets sexuals i reproductius (veure moció).  Aprovada amb els vots a favor de tots els regidors, excepte l'abstenció del regidor d'UMP. El batle va donar llibertat de vot als seus regidors. 

Aquesta és la bona argumentació de la moció que va realitzar la regidora no adscrita, na Malena Estrany i que ens ha cedit per a la seva publicació:


És molt trist i indignant alhora que ens trobem a l’any 2014 presentant una moció com aquesta per defensar la llibertat de la dona.


Justificació de la nova llei


Crec que resulta evident que l’objectiu d’aquesta llei és un: prendre a la dona el dret a decidir sobre l’embaràs. Ho han plasmat per escrit de la següent manera: “dejar de hacer depender la tutela del concebido de forma absoluta, en sus primeros momentos, de la voluntad de la mujer”. Això és com dir: desautoritzam la dona a decidir sobre el seu nadó mentre estigui dins el seu ventre. Per tant, ja d’entrada, com pot dir el Sr. Gallardon que aquesta reforma no minva els drets de la dona? Ells mateixos ho diuen amb altres paraules.

Jo m’he quedat amb dues frases:


1.- Segons la memòria justificativa de la nova llei: La Ley Orgánica de Protección de Vida del Concebido y los Derechos de la Embarazada tendrá un impacto económico “neto positivo por los beneficios esperados por el incremento de la natilidad”, tot i que reconeixen que aquest benefici serà "difícilmente cuantificable y en todo caso, requerirá de una proyección en el tiempo". Com se pot justificar llevar el dret a la dona a avortar per l’impacte que suposarà en l’economia el fet que no avorti?


2.- A una entrevista el Sr. Gallardon va dir: “ No se puede establecer una distinción entre embriones de primera categoria y embriones de segunda categoria”. Idò i jo li puc dir que sí, que aquesta distinció existeix des del moment que quan una dona pateix un avortament INVOLUNTARI no li importa gens a aquest Govern investigar les causes d'aquesta mort.

Aquest és un tema tabú per al Govern. Per a moltes dones que hem passat per un avort involuntari, el sofriment s’agreuja en no saber per què se va morir. Per tant, sí que hi ha embrions de primera i embrions de segona.



I ara anem entrar en les qüestions pràctiques. Una dona pot quedar embarassada voluntàriament i involuntàriament.


Xerrarem primer dels casos involuntaris. Pot ser:

a) Que hagi estat fruit d’una violació. Per sort l’esborrany de llei ho contempla i en aquests casos a primera vista sembla que sí que es podrà avortar. I dic a primera vista perquè veurem com es desenvolupa aquest punt i quins seran els requisits per demostrar que l’embaràs ha estat fruit d’una violació.


b) O bé que una dona no hagi pres anticonceptius o que aquests hagin fallat.

Vosaltres creis que davant un embaràs no desitjat hi pot haver una llei que t’obligui a tenir el fill? Creis que és just que terceres persones hagin de decidir el destí d’una dona i del seu possible fill?


Aquests casos ja es preveuen a la llei actual ja que una dona, encara avui, pot avortar fins a les 14 setmanes d'embaràs, i els redactors de la llei ja preveien el cop que pot suposar un avortament voluntari per a la dona des del moment que varen posar com a condició donar tota la informació a les dones per tal que l’acte d’avortar no fos inconscient.


Aquest Govern, en lloc de destinar més recursos per a la prevenció dels embarassos no desitjats opta per llevar el dret a la dona, i per ells ja s’ha acabat el problema.



I ara anem a parlar dels casos en els quals la dona ha quedat embarassada voluntàriament.

La reforma només contempla la possibilitat d’avortar quan es detectin anomalies fetals incompatibles amb la vida pel mal psicològic que podria suposar per a la mare.


Però perquè la dona pugui avortar en aquests casos, després del mal psicològic que li causa la notícia que el seu futur fill o filla té anomalies incompatibles per a la vida, després del mal que ha de causar prendre la decisió d’avortar, aquesta dona encara haurà d’anar a cercar dos especialistes més de diferents clíniques perquè li firmin un paper que digui que continuar amb aquest embaràs li causaria un mal psicològic.


La dona sap més que ningú el mal psicològic que li pot causar tot això. Però no, aquest Govern li lleva tota la credibilitat, li tapa la boca.


I per rematar el tema, la nova llei ja no contempla els supòsits d’avortament en els casos de malformacions o anomalies fetals greus, ni tan sols en parla, ho lleva d’enmig com si fos un tema secundari. En aquests casos la dona no tendrà la llibertat de prendre una decisió tan mala de prendre com és la d’avortar.


Aquest Govern ens està tractant a totes com si fóssim unes insensibles, com si decidir avortar fos una decisió fàcil. Només els falta dir que com que les dones embarassades són unes inconscients el Govern els lleva la llibertat i ara serà el propi Govern el que decidirà per elles. És una vergonya!


Les conseqüències d’aquesta reforma seran desastroses. Al final el que aconseguirà el Govern amb aquesta nova llei serà posar en perill la salut de les dones.


Les dones que tenen recursos econòmics aniran a altres països a avortar i les dones que no s’ho puguin permetre i vulguin avortar entraran en el mercat clandestí d’avortaments, ja sigui mitjançant clíniques il·legals o mitjançat el mercat negre de pastilles per avortar, en qualsevol cas posaran la seva vida en perill.


Hi ha molta informació sobre el que està passant a països on l’avortament és il·legal, és una informació que està a l’abast de tots, però el Govern s’ha girat cap a l'altre costat, ha donat l’esquena a la majoria per complir amb les demandes d’una minoria que actualment no té el poder suficient per impactar en la vida de les persones, però sí que té el poder suficient per veure complides les seves demandes mitjançant la política del PP.


Esperam que, donada la transcendència i l'impacte que tendria aquesta nova llei, la moció surti aprovada amb els vots a favor de tots els regidors d’aquest Consistori.



 

 
 
 

 

Comentaris

Joan Martorell

Catalunya Radio

Joan Martorell | 11/02/2014, 22:54

Jo a vegades sintonitz Catalunya radio, depen la situación del receptor

Coloma Banyes

La nit dels ignorants

Coloma Banyes | 11/02/2014, 20:11

Algú en pot dir si Catalunya Ràdio ha obert delegació a Pollença?
Sintonitzant el 107.9 FM he escoltat uns senyors que parlaben de les prospeccions petrolíferes al Mediterrani que m'ha parescut el programa "la nit dels ignorants".

Toñi

Re: En contra de la reforma de la llei de l'avortament

Toñi | 11/02/2014, 12:40

Excel.lent l'argumentació de na Malena que, a més, es pot relacionar amb com na Susana Griso va deixar en evidècia el ministre i amb les afirmacions de les actrius als agraiments dels Goya. No som nines ni necessitam ajudes paternalistes per decidir.

Joan CC

Re: En contra de la reforma de la llei de l'avortament

Joan CC | 11/02/2014, 10:09

Molt bona defensa de la Moció per part de na Malena. Una pena que no s'aprovàs per unanimitat, com altres vegades UMP ha anat més a l'extrem que el propi PP

Alternativa

Ara

Alternativa | 11/02/2014, 09:58

L'oposició de Pollença denuncia que continua "l'opacitat" al festival.

www.arabalears.cat/xarxa_local/Loposicio-Pollenca-denuncia-continua-lopacitat_0_1082891824.html

Alternativa

Ara

Alternativa | 11/02/2014, 09:58

L'oposició de Pollença denuncia que continua "l'opacitat" al festival.

www.arabalears.cat/xarxa_local/Loposicio-Pollenca-denuncia-continua-lopacitat_0_1082891824.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb