URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El batle és el responsable de l'embolic del solar de Balaixa

Alternativa | 13 Febrer, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Els partits de l’oposició de l’Ajuntament de Pollença, Esquerra Republicana, PSM-MÉS, PSOE, Alternativa i els regidors no adscrits, responsabilitzen al batle de l’embolic del solar de “Balaixa” a la Cala Sant Vicenç.

Al passat ple ordinari de gener es va dur una proposta de la fundació Tabaluga (Peter Maffay) per tal de comprar el solar de Cala Barques que té el xibiu anomenat Balaixa. Es tracta d'un solar qualificat com a zona verda, i per tant l'Ajuntament té la obligació d'expropiar-lo. La Fundació Tabaluga proposava comprar-lo als actuals propietaris i cedir-lo a l'Ajuntament a canvi de poder explotar durant 30 anys. L'actual propietari hi guanyava amb la venda del solar, la Fundació aconseguia un local a un lloc turístic i l'Ajuntament s'estalviava l'expropiació i s'aconseguia la rehabilitació del solar. Per tant, en principi, la proposta tenia bon aspecte. Nomes alguns punts de dubtes que no s'havien resolt en els dies que hi hagué entre la Comissió Informativa i el Ple, que varen justificar que des de l'oposició demanéssim que s'aplacés l'aprovació fins a un ple posterior, proposta que fou acceptada pel batle. Bàsicament els dubtes eren els següents:

  • Perquè l'Associació de Veïns no havia estat informada i consultada sobre el seu parer respecte d'aquesta operació urbanística? Aquesta opinió és important, ja que la Cala ha patit moltes mancances i als veïns se'ls han fet moltes promeses que no s'han complit. I aquest indret, com ja han manifestat, també seria idoni com a oficina d’informació turística.

  • Com es justifica el valor d'expropiació del solar, valorat per l'Ajuntament en 291.398,60 €, quan en canvi la opció de compra del solar havia estat de només 120.000 €.?

Una vegada retirada la proposta de l'ordre del dia, els grups de l'oposició hem demanat esser presents a una reunió entre l'Ajuntament i l'A.VV. , restauradors i els hotelers. La resposta ha estat que la reunió es farà, però sense convocar-nos-hi, i que ja ens informaran després dels acords presos. Ens sembla una total falta de respecte quan els promotors de la reunió hem estat nosaltres mateixos.

Pel que fa a la valoració sembla que també teníem motius per manifestar els nostres dubtes. Resulta que la valoració s'ha fet en base als valors cadastrals aprovats el 27 de juny de 2006, en plena bombolla immobiliària. El Reglament de Valoracions 1492/2011 diu clarament que els valors per expropiacions han de ser els reals de mercat en el moment que es fa la valoració. Això es pot fer agafant mostres de mercat, o be agafant el valor cadastral -que teòricament també és de mercat, però del mercat del 2006- amb una adequada adaptació a la data actual. En aquest cas s'ha agafat un preu de referència de 835 €/m2, com hem dit corresponent al 2006, i a sobre s'ha augmentat en l'IPC general de l'estat des d'aquella data, el +16,3%. La realitat del sector de la construcció des del 2006 ha estat ben diferent, amb una important baixada del preu de l'habitatge. Al manco s'hauria d'haver tingut en compte la reducció del -20% dels valors cadastrals que l'Ajuntament va aprovar al febrer de 2013, amb el vist-i-plau del Ministeri d'Economia, ja que és ben clar que els preus del 2006 a dia d'avui son excessius.

Més enllà d'això el trist és que des de l'Equip de Govern aquest tema s'hagi gestionat tan malament, amb falta de transparència i comunicació, informes que ens arriben el mateix dia del ple i enviant notes de premsa sobre una operació que no s’ha duit a terme, a més sense voler una reunió oberta entre totes les parts interessades.

Notícia i fotografia al diari Ultima Hora

 

 

Comentaris

maki

cap fotut

maki | 14/02/2014, 12:40

Es surrealista que quan esteu frustrats per no saber gestionar un municipi, doneu la culpa... a l'opossció!!
Tal volta es dessitjable que S0bri el local, i mes en profit propi, pèrò no sempre de qualsevol forma, com massa sovint passa...ja veurem quines "ideas" amb le Bar Cati...

Pepe

Re: El batle és el responsable de l'embolic del solar de Balaixa

Pepe | 13/02/2014, 14:47

"Caps fotuts" no sé com acabarà el tema de Balaixa però alguna cosa haurà fet mal l'equip de govern quan tots els partits de l'oposició (excepte UMP) denunciam la falta de informació del tema i l'Associació de Veïns de la Cala Sant Vicenç tampoc es mostra d'acord amb el tema i parla d'especulació.
Tot això no hagués passat si des de novembre que tenien la proposta de Tabaluga haguessin fet bé les coses; reunir-se amb els partits i veïns de la Cala i explicar totalment i amb tota claredat el tema.

Sobre la tasca de Tabaluga no tenim ni hem expressat mai cap dubte. Com hem dit a la nota en principi la seva proposta ens semblava bé només haviam demanat més informació, i amb aquesta informació a la mà i amb el que va expressar l'Associació de Veïns si que ens han sorgit més dubtes però no sobre la feina de la fundació.

Per altra part i en referència a la notícia dels lloguers no has de confondre els titulars cridaners amb el que es centra la nostra nota de premsa. El preocupant realment és la llei de turisme que perjudica greument a molts de ciutadans de Pollença.

Joan CC

Re: El batle és el responsable de l'embolic del solar de Balaixa

Joan CC | 13/02/2014, 13:41

Caps fotuts, aquest argument de donar la culpa de la mala gestió de l'equip de govern a Alternativa ja s'emprava a la pasada legislatura, però no cuela.
Les dubtes les tens a l'article que no t'has molestat a llegir ( i que firmen altres partits també)
En Miquel no se si es un flipat el que no es ceg i pensa com els altres membres d'alternativa que els problemes no es solucionen amagant el cap com una struç.
Ja veim que tú no i creus en la transparència, nosaltres si.

Caps fotuts

Re: El batle és el responsable de l'embolic del solar de Balaixa

Caps fotuts | 13/02/2014, 13:14

El que és una vergonya, és com Alternativa per treure redit polític perjudicau greument al poble.
Amb el tema de St Vicenç que passarà... Que tendrem un parell de temporades més Balaixa amb aquest estat deplorable perjudicial per l'imatge del poble? o bé haurem de pagar una indemnització de 300.000€ per la seva expropiació? Qui els pagarà, tots els pollencins, o alternativa? I per cert qins dubtes teniu sobre la tasca de Tabaluga?

I per altre banda u flipat d'en Sanchez que l'amolla com se la pensa... sense aturar-se a valoar la repercusió que pot tenir amb el tema delincuencia a les villas...

Joan CC

Re: El batle és el responsable de l'embolic del solar de Balaixa

Joan CC | 13/02/2014, 10:32

Quan t'enganen una vegada la responsabilitat es del que engana, quan ho fan dos cops la responsabilitat es compartida. Segurament a les properes eleccions el PP,el PI i UMP tornaran a parlar de transparència i concenç al seu programa,el que es deixi enganar ja es cosa seva.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb