URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Da-li oli!

Alternativa | 15 Febrer, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Fins  divendres 21 de febrer podeu al·legar  contra el projecte de la petroliera Cairn Energy, denominat "Campanya d'Adquisició Sísmica 3D en els permisos B, G, AM-1 i AM-2 en el Golf de València". Us animam presentar al·legacions, el podeu fer al mateix registre de l'Ajuntament a l'atenció del Director de l'àrea d'indústria i energia. Delegació del govern de les illes Balears.

Aquí teniu tota la informació i materials que necessitau (Aliança Mar Blava).

AL·LEGA CONTRA EL PROJECTE DE CAIRN ENERGY !

El sirenet defensor del mig ambient. Dibuix original d'en Miquel Trias

 

 A continuació teniu un model d'al·legació .

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Al DIRECTOR DE L'ÀREA D'INDÚSTRIA I ENERGIA

DELEGACIÓ DEL GOVERN DE LES ILLES BALEARS

Ciutat de Querétaro s/n - 07007 Palma


Assumpte: al·legacions a l'Estudi d'Impacte Ambiental dels sondejos sísmics de la petroliera Capricorn Spain en aigües del golf de València, entre Eivissa i Formentera i la costa de Llevant

D./Dª________________________________________________________________________, amb DNI_______________________, i domicili a l’efecte de notificacions al carrer ________________________________________________________________  ________________________________________________________________________________________, núm. ___________________ de ______________________________________________ (codi postal______________).

 

                                                                                    EXPOSA

Que, vist l'Anunci de l'Àrea d'Indústria i Energia de la Delegació del Govern a les Illes Balears pel qual se sotmet a informació pública l'Estudi d'Impacte Ambiental del projecte de la petroliera Cairn Energy, a través de la seva filial Capricorn Spain Limited, denominat "Campanya d'Adquisició Sísmica 3D en els permisos B, G, AM-1 i AM-2 en el Golf de València" en el BOIB de 24 de desembre de 2013 i en el diari Las Provincias de 17 de gener de 2014, i sentint-me directament afectat per aquest projecte pels impactes negatius que tindrà sobre el medi ambient i l'economia de les Illes Balears i de la Comunitat Valenciana, em persono en el referit procediment a fi de denunciar aquests impactes amb les següents

                                                                              AL·LEGACIONS

1. El procediment d'avaluació d'impacte ambiental que se segueix no és l'adequat:

 
a. Aquest prpjecte petrolier s'ha fragmentat en tres fases (sondejos acústics, sondejos d'exploració i l'explotació comercial dels pous de petroli) que són part indissoluble del mateix projecte, i es pretén analitzar el seu impacte de forma separada. Per això, l'Estudi d'Impacte Ambiental (EsIA) presentat no analitza la situació correctament: tot un seguit d’impactes ambientals i econòmics (pesqueres, turisme, etc.) queden infravalorats.

b. Hauria de fer-se una Avaluació d'Impacte Ambiental Estratègica conjunta dels quatre projectes petroliers de similars característiques prevists en aquesta zona pels seus efectes sinèrgics.

 

2. L'impacte mediambiental del projecte és crític i afecta molt negativament la supervivència de nombroses espècies marines: peixos, cefalòpodes, tortugues, cetacis… i, per tant, no és assumible. Les mesures correctores i preventives proposades per a evitar o reduir afeccions no són eficaces.

 

3. L'Estudi d'Impacte Ambiental evita analitzar impactes mediambientals de gran importància a fi de  no haver de reconèixer la inviabilitat del projecte. Així:

a. No s'analitzen les possibles afeccions sobre el conjunt de les Zones d'Especial Protecció per a les Aus i s'ometen els impactes sobre el conjunt de les aus marines nidificants a les Pitiüses i especialment sobre una de les més amenaçades i protegides: la pardela balear (Puffinus mauretanicus).

b. L’EsIA no valora prou els impactes sobre el corredor biològic de cetacis, i especialment l'afecció als passos migratoris del Rorqual comú (Balaenopera physalus, en perill d'extinció).

c. L’EsIA tampoc no valora els impactes sobre les espècies marines; en concret, cetacis, tortugues marines i poblacions de peixos.

 

4. Existeix un rotund rebuig social, empresarial i institucional a aquest projecte, mostra d'això és l'existència de l'Alianza Mar Blava, integrada per més de 50 entitats i institucions públiques i privades que representen tot el ventall social i econòmic de les illes Pitiüses.


Per tot l'anteriorment exposat, SOL·LICITA:


1.- Que sigui emesa una Declaració d'Impacte Ambiental negativa del citat projecte pels elevats impactes ambientals i socioeconòmics que causaria i per l'unànime rebuig social que ha provocat, tal com queda reflectit en les presents al·legacions.


_______________________________, a _____ de ________________ de 2014

 

Signat:

Comentaris

jrv

Que mes voldries!!

jrv | 18/02/2014, 08:03

Si, Pòtol, " los muertos gozan de buena salut,,,"

Pepe

Re: Da-li oli!

Pepe | 17/02/2014, 00:40

Home si voleu us donam la raó encara que els fets no el facin.
El nostre blog és el més actiu del municipi i el que informa de més temes municipals i això són números.
El que si és cert és que vosaltres no ajudau gens ni mica a tenir debats interessants.

demos

Re: Da-li oli!

demos | 16/02/2014, 20:57

Lo que passa es que si no dius lo que volen ets un troll o no tens cultura democràtica. En Pepe és el gurú de la democràcia, un líder, l'estadista al que tots hem de seguir. Tot el que fan els àltres polítics és no-res.

Alternativa per Pollença

Re: Da-li oli!

Alternativa per Pollença | 16/02/2014, 18:17

Doncs les estadístiques no et donen la raó:
h
ttp://bloc.balearweb.net/

Pep Pòtol

Rip

Pep Pòtol | 16/02/2014, 11:17

Aquest blog cada día está mes mort.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb