URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Esmena a la totalitat a l'ordenança de seguretat i convivència 1

Alternativa | 18 Febrer, 2014 00:01

El passat divendres vam presentar la nostra esmena a la totalitat a l'ordenança de seguretat i convivència. A més cal recordar que al seu moment vam presentar esmenes a l'esborrany inicial i ens vam reunir amb el redactor de la mateixa. Algunes d'aquelles esmenes van ser acceptades i al manco l'ordenança  que es va presentar inicialment era menys repressiva que l'esborrany inicial.  També vam demanar la prorroga de l'exposició pública de l'ordenança, petició que va ser acceptada per l'equip de govern i que ha permès a més ciutadans presentar les al·legacions corresponents.

El que hem demanat a la nostra esmena a la totalitat és que es retiri aquesta ordenança i que s'opti per millorar  i completar l'ordenança ja existent de Policia i Bon Govern de forma consensuada  i amb un procés participatiu. Consideram que per fomentar la convivència i la cohesió social  cal apostar per la mediació social i posar en marxa projectes transversals a partir de la comissió d’avaluació i seguiment de la crisi.

A l'exposició de motius de les al·legacions a més a més d'incloure arguments que ja haveu pogut llegir a anteriors articles,  hem afegit altres aspectes concrets que volem denunciar  d'aquesta ordenança  que sembla que vol acabar amb la vida al carrer i deixar lloc per als consumidors es troben les següents:

- A la seva exposició de motius i a l'article 7b diu que l'Ajuntament ha de ser el primer a complir l'ordenança. Al llarg d'aquests anys hem estat testimonis de nombrosos incompliments d'ordenances, plecs, llei de contractació pública per part de l'Ajuntament (font de la Plaça, fàbrica, ordenança ocupació de la via pública, disciplina urbanística, plec platges...)  sense que això hagi tingut cap conseqüència. El més just seria contemplar al règim sancionador, sancions específiques pels polítics responsables dels incompliments

- A l'article 15 que parla d'organització i autorització d'actes públics diu que l'Ajuntament podrà exigir als organitzadors una fiança o una pòlissa d'assegurança per respondre dels danys i prejudicis que puguin causar-se quan les circumstàncies ho aconsellin. Pot suposar un greuge, pot dur implícit prejudicis i perjudicis, uns sí i uns no, per segons quins col·lectius pot suposar la impossibilitat de fer l'acte, o augmentar la sensació de arbitrarietat. Això permetrà autoritzar o no actes en l'espai públic quan els doni la gana. I lògicament ja se cercaran causes “objectives” quan al partit del govern no li interessi una determinada manifestació per exemple.

Però al llarg de l'ordenança hi diu que els organitzadors es responsabilitzen de moltes més coses, concretament de tot el que és considerat una infracció. Però resulta curiós perquè es recull com a normes de conducta que els organitzadors no han de permetre, han d'impedir o vigilar... però no hi ha sanció per a tal infracció. Per tant, concloem  que es tracta d'una forma de fer que la gent no organitzi coses perquè es fa difícil respondre de mil coses.

-A l’article 17 Normes de conducta  diu que queden prohibides als espais públics  conductes que atemptin contra la dignitat de les persones, i també les pràctiques discriminatòries de contingut xenòfob, racista, sexista o homòfon (suposam que vol dir homòfob) . Certes manifestacions de l'església catòlica, per exemple  són clarament sexistes, les prohibiran?


-  Al Capítol Segon parla de degradació visual de l’entorn urbà i per exemple parla de conductes ¡ d'embrutiment i enlletgiment” el que és una denominació molt  subjectiva. No s'entén per què no s'inclou llavors els anuncis publicitaris, les cases velles o abandonades, per exemple, la fàbrica... Hi ha una contradicció evident quan s’exclouen  els murals artístics que es realitzin amb autorització , o sigui si és té permís és artístic i si no una conducta d’embrutiment. Un dels punt més perillosos d'aquest capítol és l’article 21.2 quan diu que per fer un grafit o pintada a un bé privat visible necessita la autorització de l’Ajuntament i que s’instarà a eliminar qualsevol grafit o pintada que atempti contra les persones, organitzacions o entitat públiques o privades, així com insults, amenaces o altres conductes il·lícites.... Això vol dir que un posa una pancarta a un balcó dient batle mentider pot ser obligat a retirar-la, encara que sigui veritat i multat fins a 750 euros.

La Plataforma contra l'ordenança cívica ha organtizat una Jornada reivindicativa contra la mateixa: Jocs, música, alegria, futbet... Tot de franc!

Vina dissabte dia 22 a defensar els espais públics de Pollença. Entre tots hem de saber que a Pollença ens oposam a l'ordenança. 

 


 A anteriors articles sobre l'ordenança ja vam expressar els nostres pincipals arguments contra la mateixa.

- Com podeu presentar al·legacions

- A l'enllaç teniu l'ordenança

"Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència"

-  Argumentant... 2

- Sancions d'una ordenança que cal retirar

 - Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora?

- Qui demana convivència no accepta la discrepància democràtica.

Comentaris

JRV .

Especulació...

JRV . | 18/02/2014, 18:20

Quan la finalitat de la vivenda, de l'arquitectura es 100% especulativa, no s'enten que l'arquitectura singular , d'interés històric, social, científic, cultural s'hagui de protegir, amb les compensacions JUSTES que pertòquin.
Però quan la necessitat de protecció és purament seguint el principi del dret a la vivenda , interés cultural i social, s'enten que hi ha edificacions que s'han de protegir, en benefici de tots.

Alternativa

Re: Esmena a la totalitat a l'ordenança de seguretat i convivència 1

Alternativa | 18/02/2014, 14:48

¿Debe la arquitectura singular ser objeto de protección?
La familia Huarte alega contra la catalogación de su casa
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/debe-arquitectura-singular-ser-objeto-proteccion.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb