URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Promocionar els productes locals (ordre del dia del ple de febrer)

Alternativa | 25 Febrer, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

En comptes de l'habitual dijous el ple serà el dimecres a les 20:00 hores (el batle va dir que alguns regidors l'havien demanat el canvi de dia). Presentam una moció per fer una   campanyes de promoció de productes locals i signam una moció contra la privatització de Ports .

 

1.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal per a l’accés dels ciutadans als serveis públics mitjançant la utilització de mitjans electrònics.

Es tracta de facilitar als ciutadans fer els tràmits a partir d'internet. 

2.- Aprovació, si procedeix, de l’autorització de compatibilitat al Sr. Pere Salas Vives, personal laboral, amb el lloc de treball de professor associat de la UIB

Un tràmit burocràtic al qual han tardat molt de temps. L'arxiver- bibliotecari municipal va fer la petició el 19 de juliol.

3.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’estudi de detall per a la tramitació d’expedient d’autorització d’obres a la zona de servitud de protecció de la Llei 22/88, de Costes, en relació a sol·licitud de llicència de l’entitat “Bisabauza, s.l.” per a la demolició de l’edificació existent i construcció d’un nou edifici plurifamiliar i local sense ús determinat al Passeig Anglada Camarassa, 45, Port de Pollença (Exp. obres núm: 346/12, en relació a l'exp. d'obres núm.69/08).

Volen esbucar els locals actuals i edificar el que els permet la llei. 

4.- Resolució d'al·legacions i , en conseqüència , aprovació definitiva de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de celebració de matrimonis civils.

Som l'únic grup que va presentar al·legacions a l'ordenança de taxes de matrimonis; demanant mantenir les taxes actuals; 0 euros pels residents i 100 pels no resident)¡. L'equip de govern només ha acceptat parcialment les nostres al·legacions, la seva proposta és la següent: si la gent es casa de dilluns a divendres en horari laboral a la casa consistorial el preu continuaria sent igual. els residents al municipi no paguen i els no residents 100 euros. Si és a partir de les 14:00 o els caps de setman aa la casa consistorial: 50 euros los residents i 150 los no residents.Si és fora de la casa consistorial: 100 euros los residents i 200 euros los no residents. 

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable

 Tornen a presentar aquest punt, retirat abans de l'anterior ple; es tracta de modificar el reglament per poder donar subministrament de forma excepcional a zones rústiques (Síller i camí del cementiri) sempre que hi hagi xarxa municipal.

 

6.- Moció presentada pel grup municiapl ERAM per a una  política activa als habitatges buits.

Una proposta interessant. A la comissió van sortir dubtes  sobre la possible realització del segon punt que proposa Esquerra: crear un cens municipal d’habitatges i edificis buits, amb la finalitat de conèixer en tot moment l’estoc d’habitatges permanentment desocupats. Cal concretar quan de temps es necessari per considerar un habitatge desocupat i si és factible o no poder fer un cens.  

7.- Moció presentada pel grup municipal A, PSOE, ERAM i Regidors no adscrits per promoure els productes locals i de proximitat .

 Aquesta és la moció que hem proposat per aquest ple i que ja ha estat signada per altres grups. El que proposam és:

Primer.- Que l'Ajuntament estudiï les diferents campanyes de promoció de productes locals que ja s’estan desenvolupant ciutats de dimensió similar a la nostra o en d’altres municipis que puguin servir de referència.

Segon.- Elaborar un esborrany de campanya per a la nostra ciutat, perquè pugui ser esmenada i complementada pels grups municipals de l’Ajuntament i aquelles entitats properes en aquest àmbit de treball.

Tercer.- Aprovar la implementació d’aquesta campanya, un cop existeixi un consens entre totes les parts participants en la redacció d’aquesta.

8.- Moció presentada pel grup municipal ERAM, Alternativa i Regidors no adscrits per a la gestió pública de la zona portuària del Port de Pollença i contra la privatització de Ports de les Illes Balears.

  Com ja vam dir al seu moment  consideram que la solució de Ports no passa per la privatització de la gestió sinó per una millora de la seva gestió pública. Esperam que s'aprovi la moció i que l'Ajuntament lluiti pel seu compliment. 

9.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga CiU  i PP de rebuig a les prospeccions petrolíferes   

La credibilitat del PP a l’intentar abanderar a nivell autonòmica l’oposició a les noves prospeccions petrolífers és totalment nul•la, si es té en compte la seva trajectòria i aposta energètica.  A Pollença ja hem vist massa vegades el doble joc del Partit Popular defensant a cada lloc una cosa diferent. Evidenment el PSOE també té la seva responsabilitat ja que les concessions les va aprovar el govern Zapatero, però no cal oblidar que va ser en compliment de la Llei d'hidrocarburs aprovada per l'executiu Aznar l'any 1998. I també cal recordar que el PP va modificar la Llei d'avaluació ambiental "per facilitar les prospeccions petrolíferes". La llei es va publicar al BOE el passat 11 de desembre. Només 3 dies després, el 14 de desembre, apareixia publicat al BOE l'anunci de l'estudi ambiental de les prospeccions. És totalment il·logic que  l'Estudi d'Impacte Mediambiental sobre els sondejos sísmics que té previst realitzar Cairn Energy no s'hagi fet abans de  l'atorgament de la llicència per realitzar prospeccions petrolíferes.

Evidentment nosaltres aquest tema el tenim més que clar; abans ara i després. Els riscos ambientals, d’aquestes prospeccions  sobre les Illes són inassumibles.

 

10.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga i CiUxP en contra de la pujada de les cotitzacions a la seguretat social  

 Continuen amb la hipocresia de governar amb el PP i presentar mocions contra mesures del PP.

11.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN- PSOE d’inici de la tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local contra els articles 1, 2 i altres disposicions afectades de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local  

Es tracta d'aprovar mocions com aquesta a municipis que representen una setena part dels municipis i una sisena part de la població per aturar la reforma de l'administració local que lleva competències i poder als Ajuntaments.

Pensam que a més d'accions puntuals l'Ajuntament s'ha d'implicar més i de forma més programada i participativa amb la promoció de productes locals.

http://comerciantspollensa.com/

  

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb