URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sí a la promoció dels productes locals

Alternativa | 27 Febrer, 2014 10:34 | facebook.com twitter.com

Resultat i primera valoració del ple d’ahir. Estam satisfets amb l'aprovació per unanimitat de la nostra moció per fer una campanya per promoure els productes locals i de proximitat. Esperam ara una implicació real per part de l'equip de govern per fer una realitat la moció. També ens alegra que l'equip de govern hagi acceptat en part la nostra al·legació, insuficient però al manco ha servit per rebaixar la taxa de matrimonis que proposaven inicialment. 

1.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal per a l’accés dels ciutadans als serveis públics mitjançant la utilització de mitjans electrònics.

Aprovada amb 9 vots a favor PP-Lliga-CiU i UMP i vuit abstencions Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra i regidors no adscrits.

És una aprovació inicial ja veurem si presentam al·legacions. Tenim que comprovar alguns temes tècnics sobre una ordenança molt llarga i tècnica. En principi ens sembla bé tot el que sigui facilitar l'accés a la informació i els tràmits als ciutadans. Caldrà veure com funciona la seva aplicació concreta.

A aquest enllaç teniu l’ordenança que en breu estarà en exposició pública la podeu estudiar i presentar al·legacions.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’autorització de compatibilitat al Sr. Pere Salas Vives, personal laboral, amb el lloc de treball de professor associat de la UIB

Aprovada per unanimitat.

3.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’estudi de detall per a la tramitació d’expedient d’autorització d’obres a la zona de servitud de protecció de la Llei 22/88, de Costes, en relació a sol·licitud de llicència de l’entitat “Bisabauza, s.l.” per a la demolició de l’edificació existent i construcció d’un nou edifici plurifamiliar i local sense ús determinat al Passeig Anglada Camarassa, 45, Port de Pollença (Exp. obres núm: 346/12, en relació a l'exp. d'obres núm.69/08).

Aprovada amb 11 vots a favor PP, Lliga, CiU, UMP, PSM i Esquerra i 6 abstencions Alternativa, PSOE i no adscrits.

4.- Resolució d'al·legacions i , en conseqüència , aprovació definitiva de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de celebració de matrimonis civils.

Aprovada amb 9 vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP. 8 Vots en contra d'Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra i no adscrits.

 L’equip de govern va acceptar la proposta feta fora de termini per part d’UMP a la qual demanava que casar-se fos també gratuït en horari laboral de dilluns a divendres en l'edifici municipal. Una proposta que va néixer d’una nota de premsa d’Esquerra a la que denunciava la discriminació dels ciutadans d’eu moll... Ni uns ni altres van presentar al seu moment al·legacions. La decisió de l'equip de govenr és una demostració de que la pujada de les taxes és una decisió política ja que ens aquest cas no han fet falta estudis econòmics. L’esmena va ser aprovada amb 12 vots a favor; PP, Lliga, CiU, PSOE, UMP, PSM. Abstencions d'Alternativa, PSOE i Esquerra. Realment el que fa UMP amb el seu suport a l’equip de govern és que tots els ciutadans del municipi paguen més per casar-se.

Som l'únic grup polític  que va presentar al·legacions a l'ordenança de taxes de matrimonis; demanant mantenir les taxes actuals o sigui  que tots els ciutadans del muncipi no paguen res al casar-se en qualsevol edifici municipal. Aquestes al·legacions al manco han servit  per rebaixar la pujada inicial de l’equip de govern. Farem un article sobre el tema.

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable.

Aprovada amb 11 vots a favor de PP, Lliga, CiU, PSOE i UMP i 6 abstencions d'Alternativa, PSM, Esquerrra i no adscrits.

El reglament és de 1989 i pensam que s'hauria de revisar a fons i no fer canvis parcials com es va fent.

 A més a més consideram que s’ha de tenir en compte, i resoldre tècnicament i mediambientalment  la qüestió de com s’eliminen les aigües brutes resultants del subministrament. Els nous subministraments han d’estar condicionats a la resolució de les aigües brutes i supeditades a tots els requisits legals;  cèdula, butlletí d'instal·lador o certificat d'instal·lador,  permís d'obres.

 
6.- Moció presentada pel grup municiapl ERAM per a una  política activa als habitatges buits.
Es va retirar.

Estam totalment d'acord amb el sentit de la moció però com vam comentar al ple tenim molt de dubtes sobre que el punt 2 de la mateixa fos  legalment possible. Aquest punt deia: crear un cens municipal d’habitatges i edificis buits, amb la finalitat de conèixer en tot moment l’estoc d’habitatges permanentment desocupats. A Catalunya fa temps que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca està fent feina al tema, i  la CUP està presentant mocions en aquest sentit i n’hi ha una sentència en contra per una denúncia del gremi de constructors. La sentència considera que els Ajuntaments no tenen competència a l'hora de regular què és un pis buit. Pensam que la decisió de retirar la moció per millorar-la és positiva i farem feina per trobar la formula jurídica i administrativa adient per avançar en el que diu la moció; una política activa envers els habitatges desocupats.

Farem un article sobre el tema.

7.- Moció presentada pel grup municipal A, PSOE, ERAM i Regidors no adscrits per promoure els productes locals i de proximitat .

Aprovada per unanimitat

 Aquesta és la moció que presentàvem i que al mateix ple també va ser signada per UMP, igualment el PSM va indicar que la signaria. Al debat Tomeu Fuster va proposar una esmena per posar una partida pressupostària per aquest tema, per part de l’equip de govern es va indicar que s’havia posat una partida de 30.000 euros per la promoció del comerç local. Després de l’aprovació per unanimitat de la moció cal que una part es dediqui  a la  campanya de promoció de productes locals  que s’ha aprovat per unanimitat.

Al ple

 

Farem un article sobre el tema.

 

8.- Moció presentada pel grup municipal ERAM, Alternativa i Regidors no adscrits per a la gestió pública de la zona portuària del Port de Pollença i contra la privatització de Ports de les Illes Balears.

Aprovada amb 9 vots a favor Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i no adscrits. 8 abstencions; PP, CiU i Lliga.

  Consideram que la solució de Ports no passa per la privatització de la gestió sinó per una millora de la seva gestió pública. PP i PI  es van abstenir pel segon punt de la moció; l’Ajuntament de Pollença sol·licita que, en cas de mantenir el procés de privatització , se li cedeixi la gestió integral de la zona Portuària... Consideram que encara això no sigui possible en aquest moment per la llei de ports s’ha de sol·licitar. Les lleis es poden canviar i és il·lògic que un Ajuntament no pugui gestionar una part del seu municipi, el Govern hauria d’explicar la contradicció de que el que es pot privatitzar no es pugui deixar en mans de l’Ajuntament.

9.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga CiU  i PP de rebuig a les prospeccions petrolíferes.

Aprovada per unanimitat.

La hiPPocresia no té límits ahir després de que Rajoy defenses les prospecccions petrolíferes el seu mateix partit a Pollença presentava aquesta moció en contra. Estam cansat d’aquest joc a dues bandes del regidors del PP de Pollença; si no donen suport a la majoria de lleis i propostes del PP que fan a aquest partit... És el que passa quan es fa de la política una professió o es pensa més en futurs càrrecs que en els ciutadans.

10.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga i CiUxP en contra de la pujada de les cotitzacions a la seguretat social.

Aprovada amb l'abstenció del PP (5 vots) i vot a favor de la resta dels grups (12).

Els regidors del PI de Pollença presenten aquestes mocions que el PI presenta a tots els muncipis per marcar alguna diferència amb el PP. Governar amb el Partit Popular i presentar mocions contra mesures d’aquest partit és una forma de fer el ridícul com qualsevol altra.

11.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN- PSOE d’inici de la tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local contra els articles 1, 2 i altres disposicions afectades de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.

Aprovada amb l'abstencio del PP (5 vots) i vot a favor de la resta de grups.

Al batle i els regidors del PP no els va agradar la nostra argumentació a aquest punt. Nosaltres tenim clar que el govern del PP aprofita la crisi per tirar endavant una política retrograda. Un viatge en el temps. En aquest cas parlam d’una reforma centralista que allunya el poder polític dels ciutadans i que té com objectiu final la privatització de serveis com l’aigua, serveis socials... El PP reparteix serveis públics entre els seus amics i aquests els tornen sobres. El batle va dir que aquestes paraules le semblaven desafortunades, a nosaltres el que ens sembla “desafortunat” és el robatori als ciutadans que ha fet el PP i que s’ha demostrat tant al cas Barcenas com a la trama Gurtel.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb