URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pujant la tasa de matrimonis, estil Gila

Alternativa | 28 Febrer, 2014 00:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Al ple d'ahir es van resoldre les al·legacions que només vam presentar nosaltres i un membre de la nostra assemblea i es va aprovar definitivamente  l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de celebració de matrimonis civils. Aprovada amb 9 vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP. 8 Vots en contra d'Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra i no adscrits.

 

La proposta inicial de pujada de la taxa de matrimonis del PP & PI que es va aprovar amb el vot d'UMP es fonamentava en un informe tècnic que calculava uns costos associats a la tramitació de l'expedient matrimonial per cerimònia de 215,22. La  pujada aprovada inicialment suposava una quota de 200 euros per matrimoni (abans era de 100 euros) i estableix una bonificació del 50 % (abans era d’un 100%) de la quota quan un dels dos contraents acrediti la condició d’empadronat en el municipi amb al menys un any d’antiguitat.  Una pujada del 100%, van aprovar les taxes més altes de tota Mallorca. (article "repagar per casar-se")

 A Alternativa per Pollença a més de votar en contra vam presentar al·legacions a la nova ordenança de la taxa de matrimonis civils i vam demanar mantenir  la taxa vigent fins ara;  els residents al municipi no pagaven i els no residents pagaven 100 euros.

A la comissió informativa el PP & PI ens van informar que havien acceptat parcialment les nostres al·legacions la seva proposta va ser la següent: si la gent es casa de dilluns a divendres en horari laboral a la casa consistorial: els residents al municipi no paguen i els no residents 100 euros (com a l'anterior taxa). Si és a partir de les 14:00 o els caps de setmana a la casa consistorial: 50 euros los residents i 150 los no residents. Si és fora de la casa consistorial: 100 euros los residents i 200 euros los no residents.

 

Després de la Comissió Informativa Esquerra, que no havia presentat al·legacions, va fer una nota de premsa denunciant que casar-se al Moll seria més car que fer-ho a Pollença... Immediatament Unió Mollera Pollencina, que tampoc havia presentat al·legacions, va registrar una petició a l'Ajuntament demanant que l'edifici Miquel Capllonch del Port de Pollença fos considerat part de la Casa Consistorial amb les mateixes taxes. I al ple PP&PI van acceptar la petició... Una demostració de que la pujada de les taxes és una decisió política ja que ens aquest cas no han fet falta cap estudi econòmic. L’esmena va ser aprovada amb 12 vots a favor; PP, Lliga, CiU, PSOE, UMP, PSM. Abstencions d'Alternativa, PSOE i Esquerra. Realment el que fa UMP amb el seu suport a l’equip de govern és que tots els ciutadans del municipi paguen més per casar-se.

Està bé que gràcies a la nostra al·legació PP&PI hagin acceptat rebaixar la pujada inicial que proposaven però per a nosaltres no és suficient ja que consideram que en aquest moment que n'hi ha una bona situació econòmica de l'Ajuntament no té cap sentit pujar aquesta taxa i que en tot casa casar-se a la Casa Consistorial hauria de ser gratuït. Molt poca gent es casarà de dilluns a divendres en horari d'oficines a la Casa Consistorial o al Miquel Capllonch.

L'afany per pujar aquesta taxa per la qual es va realitzar un informe econòmic al que s'incloïa tot tipus de despeses ens va recordar al genial Gila i la seva factura del col·legi 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Pujant la tasa de matrimonis, estil Gila

Pepe | 02/03/2014, 13:03

Joan seguríssim que PP&PI prenen bona nota dels teus suggeriments. Al teu llistat de suggeriments jo afegiria el de fer complir la llei de patrimoni i no deixar que els propietaris de la fàbrica la deixen caure.
Ens resta un any de campanya electoral. Per alguna cosa van contractar una cap de premsa.

Joan Martorell

Conveni amb UIB

Joan Martorell | 01/03/2014, 23:26

PROJECTE PER MILLORAR L’ESTETICA DE POLLENÇA

Ja hi som, l’ Equip de Govern del nostre Ajuntament, vol millorar l’estètica de 9 indrets del nostre Municipi, segon DM del 01.03.2014, firma t per el periodista J.Frau. Ha encarregat un tudi a alumnes de la U.I.B.
Me ve a la memòria un acudit: Una dona es casa amb un arquitecte, al cap de una temporada, es divorcià, ja que tot eren projectes....seguia, emperò no el contaré.
Esta bé que estudiants de màsters i restauració aportin el seu punt de vista professional per tant de millorar l’entorn.
Mentre prenen mesures, preparen material, fotografiar els camins, etc. Me permetré donar idees, a l’Ajuntament, per anar avençant feina, per la que no cal mes que tenir ulls i sentit comú.
1.- Quant venim de Sa Pobla, a la entrada cap a Cecili Metelo, seria mes bonic veure arbres que no cartels publicitaris. Ordre de Batlia i llevats, sense estudi, no cal.
2- Al mateix carrer Cecilio Metelo,un solar ple de material de construcció. O que el tanquin dignament o llevin le madera i ferralles velles que hi guarden.
3.-Santuiri, net, quatre caminets de terra per fer-hi un volteta i posar-hi uns quants d’arbres i
Papereres.
4.- Prohibir que els camins rurals es tanquin amb aquest producte que li diuen “brezo”, que pareix que caminem per dins un entubat marró, i no veiem el paisatge dels camps.
5- Dissimular els contenidors de CAN BERENGUER, que el cotxe haguí de entrar dintre un petit recinte tapiat per descarregar.
5.- A Córdoba tenien el problema de cases abandonades per los“señoritos”, solar abandonats, que donaven prejudicis als veïnats,el Batlle, Sr,Anguita, va fer una normativa de que si no adecentaven, en condicions i mantenien la neteja (posaria per aquestos solar un IBI desorbitant. Ben aviat el propietaris arreglaren les façanes, malgrat dintre no hi construïren res, emperò ja no molestava a la vista als vianants.
6.- Parlant d’imatge, una que no me agrada personalment, i es la que els turistes veuen amb freqüència, son les vestimentes dels taxistes. Trop que no van ben vestits, fins i tot he vist taxistes en pantalons curts, camises desembotonades, es dir, lo que diem “poc arreglats”, i son l’ imatge de Pollença, ja que estan en contacte directe al el client.
7.- I ha una cosa de Alcúdia que me fa coratge, ells son capaços de tenir cossiols florits a tots els carres del centre, al manco, nosaltres ni un aguanta una nit. Nomé que 1 agent de la policia fes qualque volteta a la nit, qualque gamberro agafaria, i pot esser aturaríem aquesta mania.
Esta bé encerregar un estudi paisatgístic, fa bo, demostra interès en voler fe coses, emperò mentres tant els Regidors podrien fer-ne alguna dins el mateix tema de “MOTU PROPIO”
PD. En faran un , molt vistós, que acabaran apropí de començar a fer pre-campanya (ja voreu, temps al temps)
Joan Martorell Campomar

Alternativa per Pollença

Re: Pujant la tasa de matrimonis, estil Gila

Alternativa per Pollença | 28/02/2014, 10:39

Pollença suministrará agua a zonas agrícolas e industriales
La medida también beneficiará a los residentes en el núcleo de Síller que no estén conectados a la red

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/02/28/pollenca-suministrara-agua-zonas-agricolas/914345.html

Alternativa

Re: Pujant la tasa de matrimonis, estil Gila

Alternativa | 28/02/2014, 10:27

L’Ajuntament de Pollença, contra la privatització del port
Els usuaris avisen que només podran assumir els preus els rics

www.arabalears.cat/balears/LAjuntament-posiciona-contra-privatitzacio-port_0_1093090822.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb