URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Esquizofrènia pepera

Alternativa | 03 Març, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Si no fos perquè no vull faltar al respecte a les persones que pateixen una malaltia tan cruel, qualificaria d’esquizofrènica la postura del PP Balear pel que fa referència a la qüestió de les prospeccions petrolíferes. Ha de ser terriblement complicat militar a un partit que dissabte es manifesta en contra d’aquests tipus de treballs a les nostres costes i quatre dies després vota en contra de paralitzar les mateixes prospeccions.

Rogelio Araújo (diputada per Mallorca), Miquel Ramis (Mallorca), Mariona Ares (Mallorca), Juan Carlos Grau (Menorca) i Enrique Fajarnés (Eivissa) a ben segur tenen una consciència molt ben compartimentada, que els permet dir una cosa aquí i una altra a Madrid. Deu ser que la falta d’humitat de la capital afecta el seu criteri a l’hora de decidir-se per un adverbi o un altre, i canvien el “Balears diu no!” per “Nosaltres, els representants de Balears al Parlament Espanyol, diem ”. Especialment escandalós em sembla el cas del diputat per Eivissa, lloc on la mobilització en contra del que se’ns ve damunt va començar tot, i on el cap de setmana anterior s’havia viscut la manifestació més massiva de la Pitiusa major. A tots se’ls hauria de caure  la cara de vergonya, si en tenguessin (de vergonya, perquè de cara ja sabem tots que tenen per donar i vendre), però al senyor Fajarnés més encara.

El que encara resulta més patètic és l’intent de justificar el que és inexplicable. Ara ens hem de creure que els que varen votar a Madrid en contra d’aturar les prospeccions ho varen fer per “responsabilitat”, segons la portaveu del govern. Segons ella, els diputats varen votar “amb responsabilitat de forma conjunta perquè no podien manifestar en aquest moment aquesta posició contundent que tenim des de les Balears contra las prospeccions” (les cursives són meves). A veure si ho he entès bé: varen votar en contra per mor del moment en què es va produir la votació. Un altre dia, que els canviïn l’hora, per favor, a veure si els agafam en el moment en què toqui defensar aquesta posició contundent en contra dels treballs a les nostres aigües.

Ja pot repetir José Ramón Bauzá que el nostre petroli és el turisme -afirmació amb què no estic d’acord, perquè el nostre petroli és el patrimoni natural que atreu turistes, no el turisme en sí mateix-, que ningú se’l creu quan afirma que defendrà la suspensió dels treballs petrolífers al voltat de les Illes. En el moment en què pensa en Madrid, se li acaben les bones intencions i decideix que el millor que pot fer és dir amén a tot allò que el manin.

De totes formes, aquest doble discurs és norma al PP de les Illes, i a Pollença en tenim molt bons exemples, qualcun de ben recent. El nostre batle es va manifestar aquí en contra del TIL i no va tenir el coratge de defensar a Palma el que aquí havia sostingut. Per tant, l’explicació sembla no ser la manca d’humitat de la Capital del Reino. Serà que als càrrecs del PP els fa molta de por perdre la cadira i que pensen que fora del partit fa molt de fred. Però com que jo encara tenc fe en la humanitat i vull pensar el millor de les persones, estic segura que el PP pollencí està, ara mateix, redactant una nota de premsa, o una moció que presentaran davant del òrgans de govern del partit de la gavina, protestant enèrgicament, no ja contra les prospeccions, sinó contra els seus companys que no els representen. Ja estan tardant a fer pública la seva postura i la seva indignació contra els senyors Araújo, Fajarnés, Grau i Ramis i la senyora Ares. Donar la callada per resposta és posicionar-se a favor del que no es pot qualificar més que de desgavell. I si ens falla la humanitat, que no ens falli la memòria a l’hora de dipositar el vot a les eleccions.

 María Antonia Valdivieso

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Esquizofrènia pepera

Pepe | 03/03/2014, 22:57

Així funciona el que diuen democràcia a Espanya. Per començar els diputats són expedientats i multats si no voten el que comana el partit i si el fas més d'uan vegada ja saps que no tendràs lloc a la propera llista tancada electoral (visca la democràcia i la separació de poders). I clar la majoria (ha hagut molt poques excepcions)prefereixen la cadira o la col·locació futura que la dignitat.
Si un repassa tot el que han votat els regidors del PP a Pollença el més lògic és que aquests haguessin deixat el partit.... però clar el que es mou no surt a la fotografia i així tenim la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació que tenim i així l'actual batle va ser assessor d'en Jaume Matas.

Joan CC

Re: Esquizofrènia pepera

Joan CC | 03/03/2014, 13:33

Llastimosament els diputats del PP, com per altre banda també fan els del PSOE no treballen per els interessos dels seus votants sinó per les estratègies de partit. Esperem que la gran majoria de votants del PP i els afiliats al marge de l'aparell de partit d'una vegada per totes despertin i actuiin en conseqüència.

Pepe

Re: Esquizofrènia pepera

Pepe | 03/03/2014, 12:50

Un dels problemes de tot això és com ajuden al desprestigi de la política. Molts de ciutadans opten per passar de tot després de veure com PP i PSOE canvien totalment el seu discurs segon es troben al govern o a l'oposició o segon es troben a Pollença, Mallorca o Madrid.

Margalida Amengual

Petroli

Margalida Amengual | 03/03/2014, 12:15

Totalment d'acord amb el que diu aquest article. De totes maneres no ens ha de venir de nou aquest doble joc, el PP es el partit de les mentides, si haguessim de contar quantes n'han dites aquets dos darrers anys la calculadora diría error!!!, no les podría sumar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb