URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Burdes manipulacions

Alternativa | 17 Març, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

A Alternativa per Pollença condemnam els actes vandàlics comesos a la plaça Xaloc contra els arbres plantats a la mateixa. Però consideram que aquests fets no poden servir per fer la burda manipulació que ha fet el regidor de serveis per justificar l'ordenança de seguretat i convivència ciutadana  i tampoc per intentar criminalitzar a tot el moviment veïnal que demanava altre tipus de reforma a la plaça.

Tal vegada el regidor no s'ha llegit la vigent Ordenança de Policia i Bon Govern, que seria sustituida per l'Ordenança de seguretat i convivència ciutadana, que ja parla de temes vandàlics com els de la Plaça Xaloc al seu capítol VI, secció segona: Parcs, jardins i carrers:

Art 30.- Tots els veïns del municipi han de respectar els arbres... i abstenir-se de qualsevol acte que els pugui produir algun dany...
Art 31.- Està prohibit sacsejar o arrabassar els arbres, branques....
Art 32.- Està especialment prohibit als... llocs de domini públic.
d.- Perjudicar, de qualsevol manera, els arbres i les plantacions.

Si com diu el regidor en Martí Roca  el que es vol és realment fer feina al tema de la mediació i substituir multes per treballs comunitaris el que cal és partir de l'Ordenança actual i fer una feina participativa amb els ciutadans

També ens semblen lamentables les declaracions del regidor de serveis, en Martí Roca, a la que intenta criminalitzar als veïns que havien demanat altre tipus de reforma a la plaça.

 "Una serie de vecinos no han digerido bien la actuación del Ayuntamiento y han decidido arrancar los árboles", lamentó Martí Roca

No és pot afirmar de forma genèrica,  pública i directament que els fets vandàlics han estat realitzat per veïns "que no han digerit la reforma". No sabem qui ha estat l'autor dels fets vandàlics però el que nosaltres si podem afirmar és que hi ha un grup de veïns que fa anys que reivindica davant de l'Ajuntament una reforma de la plaça, nosaltres mateixos a la passada legislatura i Esquerra a l'actual hem transmès als equips de govern corresponents aquestes peticions sense resultat. A més a més en aquest moment aquest grup de veïns recullen signatures contra la reforma que s'ha projectat. Això és objectiu i demostrable, el que diu el regidor són suposicions que fan molt de mal a tots els que d'una forma o altra han participat de forma respectuosa d'aquesta reivindicació.

Els problemes no es soluciones amb manipulacions tan burdes com les que ha posat en marxa el regidor de Serveis. Està més que demostrat  que una eina eficaça per evitar actes vandàlics com el de la Plaça Xaloc és augmentar la participació dels ciutadans en la presa de decisions sobre el seu entorn.

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Burdes manipulacions

Alternativa per Pollença | 17/03/2014, 19:34

Ara que el Partit Popular repetira el mantra de que Espanya s'està recuperant i que l'haurem de suportar des de les eleccions europees a les generals passant per les municipals i autonòmiques cal recordar les dades objectives de dos anys de reforma laboral:
- 622.000 aturats més.
- 770.000 afiliats menys a la Seguretat Social.
- Tres punts més de taxa d'atur; 26%.
- 27% més d' Expedients de regulació d'Ocupació (ERE en castellà) que han patit 860.000 treballadors. La meitat de les companyies de l'IBEX 35 han fet un ERE al 2013.
- Segon les estadístiques oficials els sous han baixat un 2%, alguns estudis calculen rebaixes d'un 10%.

JRV

n'drangueta

JRV | 17/03/2014, 16:20

Realista, Garci. I Pedro Garau és una de les persones que com a servidor de la comunitat, m'ha despertat més admiració per la seva honestetat i integritat, en aquesta época de nanets ètics.
Crec que més d'un dels servidorts públics de qualque forma i a distints àmbits, hem patit pressions i amenaçes vetllades, o no tant, i encara ara, amb la inhibició, a vegades activa, dels mitjos polítics, politiquillos...Quan vulguis , en parlem. I per descgracia, els psosialistes de pà amb fonteta, igual

Garci

Re: Burdes manipulacions

Garci | 17/03/2014, 15:38

Uf. És dur aquest comentari.

Alternativa

Re: Burdes manipulacions

Alternativa | 17/03/2014, 13:09

Entrevista a Pedro Garau que va ser arquitecte municipal a Pollença

'La corrupción es el principal obstáculo para lograr un urbanismo razonable'

www.elmundo.es/baleares/2014/03/16/53259989ca4741b35b8b456d.html

¿Usted padeció algún tipo de presión o circunstancia difícil como Arquitecto Municipal?

Bueno, mi trabajo en Pollença era muy aburrido: me limitaba a comprobar que los proyectos que se presentaban cumplían una normativa ya establecida. Pero le contaré una anécdota. Usted recuerda que al arquitecto Ferragut le asesinaron en circunstancias extrañas que nunca quedaron muy claras. En Pollença corrían todo tipo de rumores sobre las razones de esa muerte; se insinuaba que podía ser, en realidad, un asunto de terrenos... Pues bien, algún tiempo después del suceso, cuando yo ya era el Arquitecto Municipal, un día pasé por una obra para hacer una inspección, porque me parecía que no cumplía con la normativa, y escuché claramente a dos fulanos diciendo: «¿Qué hace éste aquí metiendo las narices? Tendríamos que hacerle lo que al otro...». Me acerqué a ellos y les encaré: «¿Quieren decirme algo?». Y se retiraron con evasivas. Yo se lo comenté al alcalde, pero nadie hizo nada al respecto.

Alternativa

Re: Burdes manipulacions

Alternativa | 17/03/2014, 13:01

Alternativa per Pollença critica la “manipulació” del regidor de serveis
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/alternativa-per-pollen-critica-manipulacio-del-regidor-serveis.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb