URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tiltanic i Primavera Verda

Alternativa | 16 Març, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

L'Assemblea de Docents va pressentar aquest divendres horabaixa a la llibreria Lluna de Palma el seu dossier sobre el primer mig any d'aplicació del TIL. El resultat és que el TIL naufraga i, a més, no s'aplica tal i com s'hauria d'aplicar.
El dossier que podeu consultar aquí es basa en les dades recollides per l'Assemblea, dels informes d' ADESMA, així com l'estudi realitzat per FEDEA juntament amb la Universitat Carlos III sobre l'aplicació del model bilingüe a la comunitat de Madrid i de l'opinió d'especialistes com David Marsh, expert en metodologia AICLE.


Les principals conclusions són les següents:
- El que es fa a les aules no és tractament integrat de llengües
- La implantació del nou model lingüístic no s’ha dotat de recursos suficients
- Alumnes, famílies i professors ho paguen, especialment els alumnes amb més dificultats
- Les instruccions del decret d'aplicació no diuen gran cosa i, a més,  arriben tard
La Conselleria ha volgut imposar un model que ells mateixos desconeixen i qui ho paga són, principalment, els alumnes. Un model que fa aigües de per tot i que no té cap justificació pedagògica, sinó electoral. El TIL naufraga sense que la Conselleria faci res per evitar-ho. El seu silenci és la mostra més clara del seu menyspreu per l'educació pública.

 

 

 


La nau del TIL, espellifada, mal equipada, mal tripulada, es mou a mercè de l’onatge, sense rumb fix. Enmig de la travessia, amb diverses vies d’aigua obertes, rep instruccions per arribar a port. Instruccions que no ajuden gaire els tripulants: que s’orientin per l’estrella Polar, i poc més.
Hem de continuar aquest trajecte? No seria millor asseure's i pensar-s'ho una mica?

 


 "Primavera verda", espectacle lúdic i reivindicatiu que tendrà lloc el proper divendres, 21 de març, a les 20.30 h al teatre de Porreres.

L'espectacle, presentat per Vivian Caoba, comptarà amb un concert de S'Arrual Jazz Mort i amb un espectacle poètic nomenat Per-versos i educats, que presenta el 'combat' entre tres poetes i tres glosadors. De la part de poesia, recitaran Glòria Julià, Miquel Àngel Llauger i Pau Vadell. Mentre que de la part dels glosadors, es comptarà amb la participació de Mateu Xurí, Maribel Servera i Pere Joan Munar.

La festa, que continuarà pel municipi de Porreres, té com a finalitat ajuntar forces de cara al que es preveu ser un 'final de curs calent' amb tot d'activitats programades en les quals participaran les diferents entitats del món educatiu des de dia 21 en endavant.

 

 

 Recomanam  l'entrevista a Marina Subirats: “L’escola pública ha de ser la de tots, no la dels pobres”

La sociòloga Marina Subirats desgrana els aspectes més regressius de la LOMCE, una llei que “penalitza les classes baixes” i que “ens prepara per una societat dual i desigual”. L’exregidora i autora de diversos llibres i manuals sobre ensenyament, aposta per un sistema educatiu basat en els valors en detriment de la “fàbrica de títols” en què s’ha convertit.

 

Comentaris

Margalida Amengual

Titanic

Margalida Amengual | 18/03/2014, 15:24

Totalment d'acord amb el que diu p. El problema d'aquesta societat és precisament que la majoria pensa només per un mateix. A aquest pare només li preocupa el seu fill i l'educació en general la deixa en segon plà. Això és precisament el que al PP li agrada, posar en contra les persones desde la seva individualitat, si jo estic bé idò hi està tothom. El que ha fet la comunitat educativa a les Balears, tots, professors, alumnes, pares, mares, és elogiable desde molts punts de vista, i sobretot, per jo, desde el de la dignitat i el de sabre estar i mantenir-se ferm, a pesar de totes les critiques, sobre tot als professors, que això ha comportat; critiques, per cert, que han tirat a matar i que han enverinat, sense raó, a moltes persones que en un principi estaven d'acord amb les reivindicacions. Som molts els qui tenim fills a 2n de batxiller i patim per ells però també són molts els qui pensam que si no lluitam ara en un futur ben proper només podràn estudiar els fills de "casa rica", com fa 40 0 50 anys. El Til només és una excusa més del PP per imposar una llei que fa por (la LOMQUE, crec que és diu). Jo NO VULL AIXO, ni pels meus fills, ni pels teus, Pare, ni pels de ningú.

jrv

Vaga responsable

jrv | 18/03/2014, 11:08

Si qualcú ha acuat amb responsabilitat davant aquest despropossit del TIL, han sigut la majoria inmensa dels professors i profesores, han donat una lliço de responsabilitat a Bauzà i als seus malhauradament mercenaris incults, que tammateix aquests no aprendran mai, es per que el proper govern, sigui del partit que sigui, actui amb un grau de responsabilitat en l'àmbit educatiu i cultural, que l'actual govern no practica ni remotament. En benefici del futur dels nostres fills, nets, i simplements conciutadans que s'han de formar...

p.

Re: Tiltanic i Primavera Verda

p. | 18/03/2014, 07:51

Querido Padre. Eres egoista desde el punto de vista objetivo: piensas en tu hijo solamente y niegas el derecho a la huelga, que se ba hecho a favor de toda la comunidad.
La huelga es una medida extrema que afecta a terceras personas y provoca molestias. Pero eso es legítimo. La demagogia de comparar a un estudiante que pierde unas semanas con un enfermo crítico es del todo absurda.
En un examen de selectividad afectan muchos factores (profesores, correctores, capacidad del alumno, las preguntas concretas, las asignaturas a que te obligan a presentarte, el desayuno, los padres... y un larvo etc.).
Es más, los exámenes de este tipo, no deberían existir. Y si tu hijo tiene unmal día y no puede ser médico?
Y aún más, y si te niegan la beca y no le puedes pagar los estudios que él quiere? Ese era otro de los motivos de la huelga, conviene tenerlo presente.
El siste.a educativo provoca y provocará más fracaso y exclusión y tu solo piensas en tu hijo y arremetes contra un partido.
Un saludo

Pepe

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pepe | 17/03/2014, 23:34

Torna a llegir el que he escrit, no he dit que siguis egoista, he dit que el teu plantejament és egoista, que és prou diferent.
No em molesten els punts de vista diferents, em molesta que es faci des de l'anonimat, que es generalitzi... com t'he dit professionalment et donaré totes les explicacions que vulguis però amb nom i llinatges i parlant de fets concrets.

joan cc

Re: Tiltanic i Primavera Verda

joan cc | 17/03/2014, 23:32

Tant de bo el teu fill pugui estudiar allo que vulgui i es converteixi en un gran profesional i despres pugui treballar i quan calgui fer vaga

Pepe

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pepe | 17/03/2014, 23:28

No t'han mentit Miguel i altres professors han oferit aquesta possibilitat però els alumnes no han volgut.

joan cc

Re: Tiltanic i Primavera Verda

joan cc | 17/03/2014, 23:22

Pare jo pens que els mestres que han fet vaga ho han fet per el be dels seus alumnes, els actuals pero sobretot els futurs. El mes facil era ni fer-ne i cobrar la totalitat del seu sou i evitar-se problemes. La historia ens mostra que els drets basics s'han de lluitar i tota lluita provoca sacrificis, o penses que als grans personatges com gandhy, Mandela o altres no els preocupava que la gent deixas la vida defensant les seves causes. Tal vegada qualque alumne en sortira perjudicat individualment pero per la majoria es una gran sort que ls mestres s'hagin sacrificat per defensar una educacio de qualitat.

Miquel Sánchez

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Miquel Sánchez | 17/03/2014, 21:26

Hola, a mi m'han comentat que s'ha fet qualque exàmen de 2on de batxillerat en dissabte a l'institut, i la persona que m'ho va dir no tenia el perquè dir-me una mentida

Pare

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pare | 17/03/2014, 20:38

Gracis pepe, per el teu esforç pels alumnes i pares, menos mal que existeixes sino.........!!
Ah, jo no te insultat, veig que quan un te un punt de vista diferent al teu no te agrada i li dius egoista. Val tenc aquest punt de vista i crec que us equivocau, som egoista per tu, la me du ben fluixa. Una persona com tu i que contesta d'aquesta manera sense fer ni una mica de aitocritica i veure que hi pot haver de cert amb lo que se li diu, pot esser un totalitari.
Be l'egoista no molestara al totalitari, pero be supos que si tu ets professor de 2on batxillerat, publicaras les estadistiques i les notes d'una seri d'anys de la teva assignatura i aixi et podre donar la rao. Ah perdona no te ke puc donar es de la teva propietat

Pepe

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pepe | 17/03/2014, 20:24

Pare amb el teu plantejament estàs qüestionant totalment el dret a vaga al manco pels professors que feim segon de batxillerat. La vaga sempre afecta a altres persones en això està la seva força, i torn a repetir que és pels alumnes i pares que hem tornat a fer feina.

A tots els comentaris no veig que es parli de la responsabilitat dels alumnes no sé si el teu fill ha expressat el que dius als seus professors o tutor. Si vols que t'expliqui la situació a la meva assignatura i amb el meus alumnes que no té res a veure amb el que dius el faré sense problemes però a una persona amb nom i llinatges al correu alternativaperpollenca@gmail.com

És prou decebedor veure el teu plantejament egoista. Sort que no tothom és igual

Pare

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pare | 17/03/2014, 20:03

Si joan cc i que quan facin 2.batxillerat tenguin un curs normal, i si volen estudiar medicina, bioquimica,...... No es vagin agectats oel desenvolupament del curs. Que es trobin uns professionals que possin mesures perque si hi ha problemes no els afectin a les seves persoectives de vida. I que si poden estudiar una carrera sigui pel seus esforç, i les seves preferencies i pissibilitats i ni per factors externs.

Pare

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pare | 17/03/2014, 19:58

Ah qui diu medicina, diu anar a segons quina universitat, estudiar bioquimica a l'uib, estudiar,......

joan cc

Re: Tiltanic i Primavera Verda

joan cc | 17/03/2014, 19:57

Jo no he dit que no em preocupin les consequencies de la vaga, pero pens que afectaran molt menys que les retallades, o la implantacio del til. Pens que aixo t hauria de preocupar molt mes. No necesit tenir cap fill per preocuparme per la educacio, esper que quan en tingui me trobi un sistema millor

Pare

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pare | 17/03/2014, 19:51

A mes Pepe, es cert que alumnes no aniran a selectivitat, faran cicles formatius,..... I aixo no les preocupa tant. Es cert pero com tot relatiu.
Pero tambe es cert que hi pot haver alumnes que la seva gran ilusio sigui esser metges, que s'han esforçat molt a 1er, i ho intenten s 2on, i que tot quedi truncat per aquest motiu. Pero be per segons qui primer son les idees i despres les persones, i per altres els drets de les persones, el seu esforç i les seves ilusions conten molt.

Pare

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pare | 17/03/2014, 19:44

Te equivoques Pepe si creus que jo culpabilitz als que han fet vaga, aquesta es un dret. El que crec es que s'han de posar mesures per no afectar a la vida de altres persones que per una altra banda donaren suport a la vaga. El que vull fer veure es que no tot val per defensar una postura, encara que sigui justa. Els netges poden fer vaga, pero pensau que els malalts de les uci deixen de rebre atencions, .... Per tenir contents als pares s'anunciaren solucions pero no s'han fetes afectives. Que significa aixo de cara al futur, com quedara afectada la credibilitat del colectiu.
Els resultats cantaran, supos qye no ho sabrem mai, ja se preocuparan de que no siguin publics.
Pero l'assemblea de docents que te representants a tots rls centrrs si que els hi pot fer publics, i veure com san vist afectats!

Pare

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pare | 17/03/2014, 19:33

Exbaxiller, fixat be, afegeix al que dius, no explicar be, no acabar temari en condicions normals, a les en total mes de quatre setmanes de vaga.
Lo que dius esquerrufa i es motiu per denunciar-ho, tal vegada si aquestes coses es fan publiques tambe, la educacio millorara

Exbachiller

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Exbachiller | 17/03/2014, 19:09

Perdonad que me meta en esta discusión. Yo he hecho hace poco el bachillerato. Ahora estoy en la UIB.
Nadie se quejó cuando un profe mio se puso de baja y no lo vino a sustituir nadie durante semanas. Nadie se quejó de que mi profesora de inglés no enseñara como debía y muchos (pero muchos) de mis compañeros tuvimos que ir a clases de repaso. Lo mismo con otras asignaturas.
Bajo mi opinión, afecta mucho más a la nota de corte el saber hacer de los profesores que no tres semanas de huelga. Solo mencionar que muchos de los profesores que tuvimos no llegaron a dar todo el temario (eso sin huelga) y que otros dieron lo que creían más importante. El currículum (o eso creo que se llama) es tan extenso que es difícil darlo al 100%.
Lo de la nota de corte no se verá afectada por tres semanas, se ve afectada por las capacidades, actitudes y entorno (profesor, familia, sociedad) de cada alumno.
A mi no me engaña la gente que piensa que tres semanas de clase perdidas afectan a una nota de selectividad.

Pepe

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pepe | 17/03/2014, 18:14

No havia vist el teu segon comentari. L'Assemblea de docents és horitzontal i assembleària, no és cap partit ni sindicat amb representat o responsables. Tots els que formam part de l'Assemblea som responsables del que hem fet, feim i farem.
Una de les raons més importants per deixar de fer vaga precisament va ser pensar en els alumnes de segon de batxillerat.
Em sembla lamentable que carreguis des d'un covard anonimat contra els que hem lluitat, lluitam i lluitarem per l'educació pública.
Com he dit amb els resultats a la mà es podrà xerrar però la publicació d'aquests resultats no es troba en mans ni d'Alternativa, ni de l'Assemblea de Docents. Conselleria, UIB i instituts són el que tindran les dades.

Pepe

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pepe | 17/03/2014, 17:56

Primer vull recordar que jo no coneix cap col·lectiu que hagi fet vaga 18 dies (que a efectes de nòmina ha estat un mes) bàsicament per un tema que no afectava a la seva butxaca.

Respecte a treure conclusions de com pot haver afectat la vaga als alumnes de segon de batxillerat crec que cal esperar als resultats finals abans de treure conclusions precipitades. També vull recordar que segon de batxillerat no és l'antic COU, hi ha alumnes que no fan selectivitat i que fan cicles superiors de FP.

La transparència no es predic,a s'exerceix i aquest bloc el fa i el farà en tot el referent a nosaltres i l'Ajuntament, el que demanes excedeix les nostres possibilitats i àmbit, si tenim o tenguessin alguna dada la publicarem.

Els professors tampoc som responsables del TIL, el responsable es diu PARTIT POPULAR i tots els que governen amb ells són corresponsables.

Pare

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pare | 17/03/2014, 17:38

Joan cc, a tu no te preocupa perque segurament no tend fills a n'aquest nivell, pero hi joves que a lo millor volien cursar uns estudis on hi ha nota de tall, i per aixo que tu dius " que no te tanta importacia". No ho podran fer, i amb sixo decideixen el futur de la seva vida. A lo millor un dia ho entendras.
Resoecte en aquest bloc crec que correspon a un partit del qual els reoresentants de l'assemblea de docents en din membres, jo diria destacats, inclus mes futurs candidats i crec que hi tenen molt a dir.
On son els compromisos dels docents?, tot val per oposar-se a una norma, que jo consider com he dit un nyarro, pero que molts joves poden patir les consequencies de no haver-los rengut en consideracio!?

Joan CC

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Joan CC | 17/03/2014, 15:29

Pare crec que els demanes supera les posibilitats d'aquest bloc. ÉS evident que els alumnes no són els responsables del TIL sinó victimes, pens que el més preocupant no és com pot haver afectat aquest curs "mogut". Sinó com pot afectar aquest disbarat pedagogic a tota la resta d'alumnes.

Pare

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Pare | 17/03/2014, 14:08

Es vera que aixo del TIL ha estat i es un nyarro,
Pero dit aixo jo vull retornar al que se deia el mes de setembre i octubre respecte als estudiants de 2on batxillerat que enguany tenen selectivitat. Es deia en aquest bloc que la UIB ho tendria en compte!, pero pareix esser que no, que el temari es exactament el mateix. Es deia que si feia falta els professors ferien classes els capvespres per posar-se al dia¡, no s'ha fet cap classe. Crec que lo unic que s'ha fet es avaçar temari contrarelotge, els alumnes que puguin seguir be, i els que no tambe, ja s'arreglaran.Les notes de selectivitat que alguns les necessitaran son el seu problema. Voltros que predicau la transparencia, crec que seria bo que es publicas de les diferentes asignatures els perscentatges comparats de diferents anys del temari assolit, de les notes de l'institut i de les de selectivitat. Despres entre tots podriem treure conclusions de com ha afectat aquesta vaga als alumnes, que no en son responsables del TIL. Gracies

Alternativa per Pollença

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Alternativa per Pollença | 16/03/2014, 10:36

A l'Ara Balear.
Alternativa per Pollença vol reclamar el cèntim sanitari.

www.facebook.com/photo.php?fbid=661316080570367&set=a.187749651260348.34663.100000759446484&type=1&theater

Alternativa per Pollença

Re: Tiltanic i Primavera Verda

Alternativa per Pollença | 16/03/2014, 10:04

Proponen que Ayto. de Pollença pida a Hacienda devolución céntimo sanitario

www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1591458

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb