URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Reclamant el cèntim sanitari

Alternativa | 18 Març, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

A Alternativa per Pollença hem registrat una moció demanant que l’Ajuntament reclami la devolució del “cèntim sanitari” de manera conjunta amb altres municipis i posar-se a disposició dels ciutadans per poder sol·licitar la devolució del cèntim sanitari.

__________________________________________________________________________________

Tenint en compte que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha emès una sentència en que declara incompatible amb la legislació comunitària el denominat “cèntim sanitari” sobre els hidrocarburs i que la seva sentència té caràcter retroactiu consideram que és el deure de l’Ajuntament recuperar els doblers públics que s’han pagat de forma injusta.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Es calcula que les empreses i particulars a les Balears poden reclamar fins a 200 milions d'euros corresponents al tram estatal de l'impost, en vigor  entre 2002 i desembre de 2012, i 28 milions més de l'autonòmic  (4,8 cèntims per litre entre l'1 de maig de 2012 i el final del 2012).  Cal dir que el Govern balear del PP va introduir el seu tram quan ja havia nombrosos indicis que apuntaven a la il·legalitat de l'impost.

Segon alguns misser existeixen arguments per defensar la devolució  des de gener de 2002 fins desembre de 2012 (i no únicament respecte als darrers quatre anys no prescrits). L'instrument jurídic seria una reclamació d'ingressos indeguts entre  març de 2010 fins desembre de 2012 (anys no prescrits) i a través d'una reclamació patrimonial per a les quantitats de 2002 fins febrer 2010.

 

En aquest moment ja ha hagut peticions dels grups de l’oposició de la recuperació del cèntim sanitari al menys a tres municipis de Mallorca; Artà, Manacor i Sa Pobla,

El que demanam a la nostra moció és calcular les xifres que es poden reclamar, procedir a la seva reclamació si s’escau de manera conjunta amb altres municipis i posar a disposició dels ciutadans els serveis d’informació municipal i formularis per sol·licitar la devolució.

El jueves

 

Comentaris

jrv

demagògia

jrv | 18/03/2014, 18:44

tot hom està en contra del vandalisme, fins i tot els vandals quan el perjudica a ells, però la demagògia ens perjudica a tots

Alternativa

UH

Alternativa | 18/03/2014, 17:40

La oposición acusa al regidor de Servicios de hacer un uso partidista del vandalismo

www.facebook.com/photo.php?fbid=662197350482240&set=a.187749651260348.34663.100000759446484&type=1&theater

Alternativa

Re: Reclamant el cèntim sanitari

Alternativa | 18/03/2014, 10:49

La Plataforma contra l'ordenança cívica va publicar el següent comunicat al seu perfil de facebook

COMUNICAT EN RESPOSTA A LA NOTA DE PREMSA DE L'AJUNTAMENT, 15/3/14

L'Ajuntament de Pollença, o més exactament, el govern municipal, cada vegada es comporta de forma més vergonyosa respecte la qüestió de l'Ordenança Cívica.

Va començar acusant-nos de malinterpretar intencionadament dita normativa, i de fer partidisme. Des de la Plataforma ja vàrem contestar per defensar la interpretació que feim nosaltres d'una ordenança que ens sembla regressiva i repressiva. L'acusació de partidisme, feta a una plataforma que com a tal és horitzontal, oberta i no adscrita a cap partit, sobta molt, i es converteix en cinisme quan qui fa l'acusació és precisament un partit polític determinat, ho fa per defensar una proposta que no és de l'Ajuntament sinó d'un partit polític concret, que ni tan sols ha estat aprovada, i que a més, per acusar-nos utilitza mitjans públics, com la web de l'Ajuntament, que hem de recordar que pagam tots i no només l'equip de govern.

La darrera “perla” ha estat una nota de premsa de l'Ajuntament per condemnar els actes ocorreguts a la rotonda Xaloc del Moll, en què s'han arrabassat uns arbres que s'havien sembrat no feia gaire. En la nota de premsa, després de la condemna de l'Ajuntament als fets, llegim el següent: “El regidor Roca posa de manifest la necessitat d'aprovar l'Ordenança de Seguretat i Convivència ciutadana per poder sancionar els infractors, i, al mateix temps, recorda que la norma no té un caràcter punitiu perquè persegueix substituir les multes per treballs en benefici de la comunitat”.

Des de la Plataforma contra l'Ordenança Cívica la nota ens ha semblat patètica, i ens fa arribar a la conclusió que l'equip de govern sembla que no pot païr que els ciutadans es posicionin en contra de les seves polítiques. Arran de la lectura de la nota ens han sorgit una sèrie de preguntes, que a l'Ajuntament, més d'un regidor s'hauria de plantejar:

-Si l'equip de govern ha iniciat una campanya de contrapropaganda, tal com ja comença a ser més que evident, no ha trobat una forma més subtil i dissimulada de fer-ho? Ha d'utilitzar estratagemes tan barroeres i que repugnen la intel·ligència?

-Sap el regidor Roca que està usant fal·làcies per intentar convèncer? El regidor planteja un fals dilema, i vol que la gent pensi, inconscientment, que si s'aprova l'ordenança no passaran aquests tipus de fets...

-Si el regidor diu que li fa falta aprovar l'ordenança per sancionar els infractors, per què amaga que ja els podria sancionar amb l'actual Ordenança de Policia i Bon Govern (article 31: “està prohibit sacsejar o arrabassar arbres...”)?

-I si diu que és per poder sancionar-los amb treballs a la comunitat i no amb una multa, per què no proposen introduir aquesta opció a l'ordenança anterior en lloc de fer-ne una de nova que, ja de passada, prohibeix més coses?

-Per últim, l'equip de govern de veritat es pensa que si aprova una ordenança s'acabaran aquests tipus de conductes? No tendria més sentit posar-se a fer feina amb altre tipus d'iniciatives en una línia més educativa?

Alternativa

Re: Reclamant el cèntim sanitari

Alternativa | 18/03/2014, 10:39

La conselleria de Turismo emitirá en breve el informe que autorizará la reforma del hotel Formentor
El grupo Barceló espera que en el plazo de "tres o cuatro semanas" el departamento del Govern se pronuncie de forma favorable - El alcalde de Pollença confía en otorgar la licencia de obras este año.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/03/18/conselleria-turismo-emitira-breve-informe/918761.html

Alternativa per Pollença

Re: Reclamant el cèntim sanitari

Alternativa per Pollença | 18/03/2014, 10:33

Alternativa y PSM acusan al equipo de gobierno de ´criminalizar´ a los vecinos del Moll
www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/03/18/alternativa-psm-acusan-equipo-gobierno/918766.html?utm_source=rss

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb