URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'Ajuntament hauria de col·laborar més amb els actes d'Abril de República

Alternativa | 05 Abril, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

NOTA DE PREMSA CONJUNTA DELS ORGANITZADORS DELS ACTES D'ABRIL DE REPÚBLICA XI. LES ASSOCIACIONS INICIATIVA CIUTADANA PER POLLENÇA, ASSOCIACIÓ PER A LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA I ELS PARTITS ALTERNATIVA PER POLLENÇA I PSM

EL BATLE (QUE TAMBÉ ES REGIDOR DE CULTURA) NO PERMET CELEBRAR ELS ACTES DE L' “ABRIL DE REPÚBLICA” AL MUSEU.

El batle Tomeu Cifre Ochogavia, que també és el regidor de Cultura, no ha deixat que les conferències de l'Abril de República se celebrin al Museu de Pollença.

Els organitzadors de la XI edició d'Abril de República (les associacions Iniciativa Ciutadana per Pollença i l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, amb la col·laboració dels partits d'Alternativa per Pollença i el PSM) volíem fer enguany les conferències al Museu de Pollença, que és un lloc cèntric i on s'han celebrat conferències i exposicions dins els actes d'Abril de República en passades legislatures. S'ha de dir que el Director del Museu hi va estar d'acord sempre que es concedís el corresponent permís per part del batle, que també és el responsable polític del museu, i el vam sol·licitar en una instància el passat 13 de març (23 dies abans del primer acte) que no ha estat resposta.

El cartell ja estava editat, enviat a premsa i a punt de ser imprimit quan el batle va comunicar que no donaria permís perquè les conferències i la projecció del documental que s'havien previst es realitzassin al Museu, per la qual cosa s'han hagut de traslladar al Centre Cultural, més allunyat del centre.

Els organitzadors volem fer públic el nostre malestar ja que, per si no fos prou complicat de per si organitzar activitats, ho és encara més si des de l'administració no es dóna cap tipus de facilitat. Els organitzadors vàrem fer una instància amb suficient antel·lació, instància que, com ja és habitual, no ha estat resposta i si ens hem assabentat de la negativa al permís sol·licitat, ha estat perquè es va telefonar per insistir, poc abans que el cartell entràs a impremta. Per altra banda, des de l'organització no s'entén la negativa i consideram totalment apropiat realitzar xerrades de tema històric a un museu. De fet, aquesta podria ser una bona oportunitat per dinamitzar aquest espai i connectar-lo amb el que passa a fora, donar-li més vida.

A més a més volem recordar al batle que hi ha una moció aprovada per tal que l'Ajuntament commemori l'aniversari de la República i que , ja que no organitza res, al manco podria facilitar la feina als que sí ho fan. Consideram una llàstima que des de l'administració municipal en lloc de facilitar es dificulti l'organització d'uns actes encaminats a la recuperació de la Memòria Històrica i que per la seva temàtica promouen valors democràtics, els qual volem suposar comparteix el regidor de Cultura.

 

 

Comentaris

jrv

Soci

jrv | 07/04/2014, 18:11

Jo no seria soci d'un club....que admetés en Jaume Font com a soci.

Alternativa

Re: L'Ajuntament hauria de col·laborar més amb els actes d'Abril de República

Alternativa | 05/04/2014, 21:35

Finalment les regidores substitutes de na Malena Estrany i en Tomeu Fuster seran Marilena Capllonch i la seva germana Margarita Capllonch que anava la número 15 de la llista electoral de la lliga (han renunciat 10 persones abans que ella). Una situació prou anormal. La lliga no ha estat el partit nou per activar Pollença que prometien i s'ha diluït, i el que és pitjor en el camí ha donat la majoria al PP.

Pepe

cacicada política

Pepe | 05/04/2014, 11:39

És indignant que el batle Tomeu Cifre Ochogavia, hagi impedit que els actes de l'Abril de República (que ja va per l'onzena edició) se celebrin al Museu de Pollença. Els actes prevists al museu (i que ara farem al Centre Cultural) són de caràcter totalment històric. El pla director del Museu de Pollença parla de que el museu local ha de ser l'instrument a través del que la població prengui consciència de la seva pròpia història i que ha de participar d'iniciatives de la comunitat. Consideram que aquests actes eren una bona oportunitat per dinamitzar un espai com el museu i connectar-lo amb la ciutadania, donar-li més vida.

Les explicacions que dona el batle a la seva negativa a deixar celebrar els actes d'Abril de República XI al museu de Pollença són encara més indignants que la seva negativa: "Por una cuestión de seguridad y para salvaguardar las obras expuestas, es mejor que el Museu no acoja este tipo de actos".Ja hem fet activitats d'abril de república a anteriors legislatures, també vam fer una exposició. Anam per l'onzena edició i crec que els organitzadors hem demostrat prou solvència, si el director del Museu de Pollença no tenia cap problema per fer aquest actes , la seva decisió només s'entén com la cacicada d'un comissari polític.

Ternellí

EL PAGÉS DE LA FINCA TANCADA

Ternellí | 05/04/2014, 11:31

Els fatxes i caciques tart o prest acaben mostrant la seva cara

Alternativa

Re: L'Ajuntament hauria de col·laborar més amb els actes d'Abril de República

Alternativa | 05/04/2014, 11:27

Polèmica en els primers actes de l’Abril de la República

www.arabalears.cat/balears/Polemica-primers-actes-lAbril-Republica_0_1114688655.html

La República no tiene sitio en el Museu de Pollença

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/04/05/republica-sitio-museu-pollenca/923496.html

Garci

Re: L'Ajuntament hauria de col·laborar més amb els actes d'Abril de República

Garci | 05/04/2014, 03:00

Des d'aquí aprofit per "agrair" al batlle que avui hi hagués gent que volia mirar el documental i no ha pogut per falta d'espai a la sala. Per culpa de la seva desició arbitrària ha fotuta diverses persones.
Esper que la propera vegada se deixí de cacicades i no posi traves a la gent que fa coses a Pollença.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb