URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal protegir Formentor

Alternativa | 14 Abril, 2014 00:01

Fa uns dies ens van arribar unes fotografies d'unes obres a la Urbanització de Formentor (adjuntades) amb escombraries  i residus líquids molt pròxims a la mar i sense el corresponent cartell de llicencia. Vam fer arribar aquestes fotografies al batle (responsable d’urbanisme) i al no obtenir resposta, vam demanar per les mateixes al darrer ple i la resposta del batle ens va semblar prou confusa; no tenia llicència però per què no l’havien demanat bé, que era un problema amb la piscina que es podia soluciona... En definitiva que eren unes obres sense llicència que es coneixien i les quals no s’havia obert cap expedient d’infracció urbanística.

Després del ple hem pogut veure els expedients de l’obra i hem pogut saber més de la mateixa. L'obra de la que parlam es diu Villa Maria o Villa Balma i al 2010 ja es va presentar un projecte de demolició de l'habitatge existent  i construcció de nou habitatge unifamiliar amb piscina que va ser informat desfavorablement . A finals del 2013 els promotors van presentat la petició de llicència de reforma de l'habitatge i construcció d'una piscina "com solució interina" fins que poguessin fer l'habitatge nou que volen fer (no n'hi com no tenir).  La qüestió és que es veu que han decidit  iniciar les obres sense la corresponent llicència i amb la passivitat còmplice de l’Ajuntament. Cal dir que no tenen llicència per què part de l'habitatge i la piscina es troben a l'àrea de Protecció de Costes i no té la corresponent autorització Departament de Costes.

Una vegada vists els expedients hem demanat al batle i responsable d'urbanisme que obri el corresponent expedient d'infracció urbanística (ens ha respost que el farà) i a més a més que es comprovi a més a més que les obres que s'estan fent corresponen al projecte de reforma presentat que s'hauria de realitzar sense demolicions, ja que la impressió que ens donen les fotografies és que no s’ha respectat el projecte de reforma presentat.

En definitiva ens preocupa que hagi certa relaxació en la disciplina urbanística en Formentor i que es tardi tant en reaccionar en referència a una obra  sense llicència a un lloc tan sensible i important. Ja tenim la mala experiència de Villa Cortina, i és que el còctel grans fortunes i inoperància municipal és mortal pel paisatge de Formentor i això sumat a les lleis destructives com la llei del sol que es fan des del govern pot suposar destruir un dels nostres patrimonis més valuosos com és Formentor.


Al nostre perfil de facebook podeu trobar més fotografies de les obres.

 

 



Recordau AVUI ACTE D'HOMENATGE ALS REPUBLICANS amb l'actuació DE TAVERNERS  a les 19:00 a la plaça dels Seglars. Abril de República XI. Us esperam!

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb