URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La unitat de l'esquerra

Alternativa | 16 Abril, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Queda poc més d'un any per acabar aquesta terrible legislatura, on la democràcia ha patit els atacs més forts des del final de la dictadura franquista. El PP ha anat més lluny que mai amb les seves agressions contra l'estat del benestar, el medi ambient, la nostra cultura i la nostra llengua.

Davant la situació actual és clar que s'ha de reaccionar. A nivell autonòmic els partits de l'esquerra eco-nacionalista s'han articulat entorn a MES. Des d'aquest àmbit, Alternativa ha estat convidada a formar part de la coalició de cara a les properes eleccions municipals.

Cal recordar que Alternativa per Pollença va nàixer a partir del desencant dels membres de l’assemblea d’Alternativa EU-Verds de Pollença amb el funcionament del partit a nivell autonòmic i sobretot pel desacord amb algunes decisions dins el pacte de progrés. Arran d’això, es va decidir impulsar un projecte municipalista. Pensàvem i pensam que cal una nova forma de fer política, partint d’un principi de radicalitat democràtica, treballant de forma assembleària i horitzontal, on els ciutadans assumeixin la seva part de responsabilitat i no ho deleguin tot en els polítics.

Tot i que som conscients de la necessitat d’unir forces des de l'esquerra per fer front als atacs que pateixen les classes populars, el fet és que no ens acabam de sentir còmodes en projectes que, més enllà de la política local, en certa manera ja naixen biaixats per la professionalització, la verticalitat i la suma de sigles.

Per això hem fet arribar a MES que la nostra proposta unitària passa per un projecte en torn a una assemblea conjunta, on no hi hagi un repartiment de poder en funció de sigles sinó que les decisions les prenguin les persones que en formen part. En definitiva, la coalició, més que de partits polítics o de sigles, hauria de ser de persones. Una assemblea així, tal com nosaltres la volem, presentaria total independència respecte a àmbits supramunicipals, encara que els seus membres podrien tenir doble militància i seguir en els seus partits dins l'àmbit autonòmic i nacional.

Més enllà de càlculs electorals concrets pensam que la unitat de l'esquerra ha de servir per articular noves alternatives al panorama polític actual. Però no es tracta sols de derrotar el PP sinó de lluitar contra un sistema polític i social,dominat pels poders econòmics i financers que està deixant de banda al 95 per cent de la població. Tornar a un sistema vertical on les decisions les prenen els aparells dels partits en lloc de les bases populars no pot conduir més que a repetir velles errades i a perpetuar el sistema.

Pensam que el nostre èxit no depèn del resultats a curt termini, sinó que del fet de ser capaços d’actuar amb coherència amb els nostres valors al llarg del temps.

Aquest és el camí que triam, un camí on no valen dreceres i que ens agradaria compartir cada vegada amb una part més gran de la societat.

La nostra recompensa es troba en l’esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa”. Ghandi

El palau de tota victòria es construeix sobre el poble sencer. Ho Chi Minh

 Mereix la pena escoltar i veure "Som unitat popular i ho volem TOT"

Comentaris

Pepe

Re: La unitat de l'esquerra

Pepe | 18/04/2014, 12:05

Pere Gost crec que molts de ciutadans hem arribat a la conclusió de que als partits tradicionals els interessa fonamentalment exercir el poder polític i prioritzen l’acció electoral, a una gran part dels mateixos trobam una minoria que fa anys té com màxima preocupació tenir una cadira i un sou a la legislatura següent. Aquesta minoria exerceix una forma organitzativa jeràrquica i vertical. Molts de ciutadans pensam que el s'ha de fer és canviar el poder polític amb una forma organitzativa horitzontal i una forma d’acció no convencional. Els moviments com el 15M, marxa per la dignitat, PAH, Assemblea de Docents CUP... Demostren que les coses estan canviant. Com deia Gramsci; el vell món es mor i el nou tarda en aparèixer.
Respecte a que el nostre unitarisme és buit crec que fa ja 12 anys que el venim omplint de contingut, i respecte a que és dissolvent i disgregador, tot el contrari nosaltres volem recuperar les persones davant de possibilismes partidistes que anul·len la crítica i el raonament i que per exemple justificaren coses com governar amb UM.

Pere Gost

Re: La unitat de l'esquerra

Pere Gost | 18/04/2014, 09:49

Certament a Pollença hi ha molts partits hi encara no hi son tots. Falta Esquerra Unida, Upyd, etc. Perque els partits serveixen per encauçar ideologies i fomentarles que es la base de la societet lliure, cosa que Alternativa no enten. Crec mes amb les coalicions que en l'unitarisme buit, disolvent i disgregador que practicau.

Pepe

Re: La unitat de l'esquerra

Pepe | 17/04/2014, 21:14

Molt profunda i constructiva la teva aportació coalicions.

En referència a la fotografia és anterior a les eleccions de 2007 i l'ha triat el diari, a diferència d'altres normalment no ens feim la foto per acompanyar les nostres notes de premsa.

Respectam totalment a la resta de partits d'esquerra del municipi però encara respectam més a les persones que formen part dels mateixos. Estaria bé que la gent d'esquerres de Pollença ens uníssim en una assemblea local, independent del sistema vertical on les decisions les prenen els aparells dels partits en lloc de les bases populars.

Joan CC

Re: La unitat de l'esquerra

Joan CC | 17/04/2014, 21:10

No volem fer coalicions amb papereras, sinó amb persones. El poder no ha de venir de les sigles sinó de les persones, els partits no són més que eines, si es pot renunciar a presentar-se com a PSM, Esquerra o Alternativa, sembla que el més lógic és que les decisions les prengui una assamblea conjunta, no els representats de cada partit.No se on veus els personalismes.

Garci

Re: La unitat de l'esquerra

Garci | 17/04/2014, 17:47

La suma de sigles i negociació de quotes de poder no ha donat mai bons resultats de cara a fer política.si no és per fer una única organització assembleària, de veres val la pena?

coalicions

Re: La unitat de l'esquerra

coalicions | 17/04/2014, 17:10

La notícia va molt dins la vostra linea de fugir de personalismes i cercar el concens entre partits... volia ser irònic. Pareix que en Pepe farà una coalició amb una paperera. Potser aquest és el vostre concepte de la resta de partits de l'esquerra pollencina, que son una basura i que els protagonistes sou només voltros.

Alternativa

Re: La unitat de l'esquerra

Alternativa | 17/04/2014, 12:48

Nosaltres no parlam de coalició de partits sinó d'unió de persones.

L'esquerra de Pollença negocia una possible coalició

h
ttps://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10155125_675243765844265_8292610206778834911_n.jpg

Pepe

Re: La unitat de l'esquerra

Pepe | 17/04/2014, 11:39

Ens agrairia saber que opinen els ciutadans sobre aquest tema

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb