URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Participació, lluita i solidaritat

Alternativa | 26 Maig, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 

Com ja hem estat anunciant, volem impulsar la celebració d'assemblees temàtiques per tal de poder reflexionar amb més profunditat en els temes que ens preocupen i, entre tots, poder consensuar posicionaments i propostes, de cara al programa i al full de ruta d'Alternativa per Pollença.
 
La primera assemblea d'aquest tipus se celebrarà el proper dimecres 28 de maig a la Sala de Conferències del Claustre (s'entra pel carreró del Centre de Dia) de Pollença i el tema a discutir és el de la PARTICIPACIÓ CIUTADANA. Partim de la idea que aquest és un tema transversal i fonamental en el model de política que perseguim i que la participació ciutadana no es pot reduir a una àrea de l'Ajuntament que ningú sap ben bé a què es dedica, ni a paraules buides i cops d'efecte quan el govern vol legitimar una actuació. 
 
L'assemblea, com totes, és oberta i vos animam a assistir i a aportar la vostra opinió i les vostres idees. Es tracta, com ja hem dit en una altra ocasió, de participar activament, de crear base i organització popular; es tracta en definitiva de, entre tots, construir l'Alternativa.

 

A Alternativa per Pollença donam suport a la vaga de fam d'en Jaume Sastre i a  les Encausadesde la Conselleria

Mentre la lluita continua  i el passat dijous 22 de maig ha tornat a ser una data important per a la mobilització del sector educatiu contra la intransigència del Govern Bauçà i en reclam de la represa de les negociacions. Més de tres mil persones van participar a la manifestació des de la delegació del Govern fins al Consolat de Mar.

Reiteram els nostres ànims i solidaritat amb en Jaume Sastre, que demana al president Bauçà que s'assegui a negociar, arriba avui al seu 19è dia de vaga de fam. Vaga de fam per una educació digna, de qualitat i en català

Us recomanam veure   DECONSTRUCTING BAUZÁ. LA MENTIDA FLAGRANT.

Divendres vam gaudir de l'acte de contrainfo. La nostra portavue i candidata,na Marina Llobera, va fer la presentació i va introduir la xerrada parlant de la importància dels mitjans de comunicació, dels interessos que hi ha darrera i del important que són els mitjans de contrainformació. A Mallorca tenim la sort de tenir el projecte de Contrainfo.cat  que es va explicar en Biel  i que va presentar el seu anuari que per tercer any fa balanç de les lluites que s’han donat durant l’any 2013 a la nostra illa. Un llibre en el qual podeu trobar un resum de les lluites socials de Mallorca, un tractament específic de la repressió documentant els casos que s’han donat durant els dos darrers anys i un especial dedicat a la vaga indefinida de docents.

En Joan ens va explicar com va ser la pacífica ocupació de la Conselleria i les manipulacions d'alguns mitjans de comunicació i el judici al que s'enfrontent Les encausades de la Conselleria que ens contaran el seu cas i el proper judici polític a que s'enfronten.

Més fotografies de l'acte al nostre perfil de facebook

 


Comentaris

Pepe

Re: Participació, lluita i solidaritat

Pepe | 31/05/2014, 12:22

He llegit aquest interessant article d'en Carlos Taibo que m'ha semblat interessant per aquest debat, segur que t'agrada Garci.

www.cgtmurcia.org/index.php/social-oculto/24-crisis/338-carlos-taibo-sobre-podemos-no-es-oro-todo-lo-que-reluce

Pepe

Re: Participació, lluita i solidaritat

Pepe | 29/05/2014, 22:21

Bones Joan el que comentes pot ser una solució sempre que hi hagi voluntat política per part de l'Ajuntament cosa que dubtam. El que és clar és que és totalment il·lògic que Costes pugui donar a dit serveis a les nostres platges i que no es tigui en compte l'opinió de l'Ajuntament.

Joan Martorell

PARC ACUATIC

Joan Martorell | 28/05/2014, 23:34

PÀRC ACUATIC PORT DE POLLENÇA.
Pollença 28.05.2014
Al BOIB de 26 de abril de 2014, es publiquen les bases per la adjudicació de la concessió per la instal•lació d’un PARC ACUATIC a la Badia de Pollença. El preu de sortida es de 8.000 euros, millorable a l’alça.
La nostre Badia, es de una bellesa singular, apreciada per tots el visitants i residents. Té un valor paisatgístic que per lo vist els nostres Governats no aprecien, o millor dit, DESPRECIEN.
Dic axó perquè no se pot entendre de cap de les maneres que es pugui atemptar contra aquest entorn col•locant un parc acuatic de 1.270 m2., aproximadament, amb una altura que imagino gens despreciable. Tampoc crec que els colors de la instal•lació facin un favor al entorn. A canvi de permetre aquest imperdonable atemptat,de un impacte visual terrible, l’Ajuntament cobrarà 8.000 euros per temporada, o un poquet més, segons les ofertes que facin els interessats. Així mateix la concessió es podrà prorrogar els tres propers anys, fins el 2017.
Segon estic informat, la excusa del Equip de Govern (PP-PI) i segurament, UMP, diuen que si no son ells qui adjudiquen la instal•lació ho farà Costes directament. Crec que es pot evitar de totes, totes. Pensem que es veritat lo que diu l’Equip de Govern , en aquest cas, era molt fàcil, l’Ajuntament podia assumir la licitació i el cost que comporta, pagar el cànon a Costes, sempre serà molt per davall de els 8.000 euros comentats abans, i no adjudicar-lo a ningú.
Posaré un exemple, el tros de platja de Can Cuarassa, durant molts d’anys, no sé ara, l’Ajuntament pagava un cànon a Costes i no adjudicava la explotació a tercers. No hi ha obligació de revendre.
Crec que 8.000 euros no justifiquen haver de patir l’impacta visual que comportarà el monstre de parc. No tot, per sort, son doblers, cal posar els valors que de forma gratuïta mos ofereix la natura. Emperò, es veritat, que per fer-ho, cal gaudir de uns sentiments que els responsables polítics que governen, no tenen.
Joan Martorell.

Joan CC

Re: Participació, lluita i solidaritat

Joan CC | 28/05/2014, 18:46

Paco, es simplemente una question de donde pones el liston. Tu te entiendes que nuestro sistema de democracia representativa és suficiente, nosotros pensamos que para que sea verdaderamente democracia tiene que ser participativa.

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 28/05/2014, 18:22

nada, déjalo
és per demés ... como dicen por aquí
o como dicen por allá:
mira que bien desfila mi niño, y el resto de la tropa con el paso cambiado ...

Garci

Re: Participació, lluita i solidaritat

Garci | 28/05/2014, 15:06

Crec que hi ha una diferència molt clara en el que entenem per democràcia. Per mi anar a votar no garantitza la democràcia ni legitima als polítics que han sortit elegits. Hi ha molts exemples per demostrar-ho, des de polítics que no es poden elegir perquè van a llistes tancades, polítics que no compleixen els compromisos, falta de mecanismes per fotre'ls fora durant 4 anys, desigualtat econòmica, mediàtic, etc. entre partits, impossibilitat de canviar moltes de les estructures estatals per culpa d'una sacrosanta constitució (sinó que els ho demanin als catalans, que han votat a partits independentistes majoritàriament i no els deixen ni votar què volen ser en un futur)...
El dit, per mi votar no és sinònim de democràcia. Elegir cada 4 anys a unes persones que decidiran per mi, sense que jo pugui dir la meva, no em sembla democràtic.
Supòs que és qüestió de maneres d'entendre el que vol dir "Democràcia".

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 28/05/2014, 11:36

a mi no me gusta que gobiernen ni Rajoy ni Bauza, pero estan plenamente legitimados para hacerlo, porque una amplia mayoría de ciudadanos, con los mismos derechos democráticos de los que yo disfruto, asi lo quiso

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 28/05/2014, 11:33

a ti te parece que el "sistema" no es democrático, pero este "sistema" no ha caido del cielo, lo han creao aquellos que hemos elegido democráticamente entre todos, y puede cambiarse, porque nuestra sociedad democrática lo permite, solo falta que nosotros lo querramos, y votemos en consecuencia

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 28/05/2014, 11:30

cuando hay elecciones tanto vale mi voto como el tuyo,el de botín, el de belén esteban o el de mIguel carcaño; no hay distinción, y eso es democracia
otra cosa es que la mayoría de partidos políticos (y sindicatos, y asociaciones profesionales, y clubes de petanca, y ...) no tengan unos mecanismos muy democráticos para elegir a sus dirigentes ...

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 28/05/2014, 11:24

es este pais hay democracia, periodicamente TODOS los ciudadanos votan a aquellos que les representean y les gobiernan, otra cosa es que los resultados de esas elecciones no te gusten a ti (ni a mi)

Garci

Re: Participació, lluita i solidaritat

Garci | 28/05/2014, 11:07

Crec que partim d'idees ben diferents. Jo no pens que el capitalisme pugui ser reformat per servir a les persones. Però és cert que hi ha capitalisme amb i sense democràcia (si és que n'hi ha hagut mai de democràcia).
Igual que pens que els països que comenta Paco tampoc ho són de democràtics.
Potser el problema que tenim a l'hora d'entendre'ns és la visió diferent del que significa la paraula "democràcia".

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 27/05/2014, 20:20

somos más civilizados que el resto de europa, aqui la ultraderecha solo logra el 2% de los votos
h
ttps://twitter.com/lamarea_com/status/471346659495247872/photo/1

Cifre

Re: Participació, lluita i solidaritat

Cifre | 27/05/2014, 18:26

Ara te entès Garci. Però per revolucionar que i com?. Hi ha capitalisme amb i sense democràcia, però encara no he vist mai democràcia sense capitalisme, i diria que es impossible. Ara, regular el capitalisme es factible i possible.

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 27/05/2014, 09:48

a mi me parece que en países como dinamarca o noruega reinan el capitalismo y la democracia sin estar reñidos, pero como dice el ultimo tertuliano, el problema de crear una cultura democrática y hacernos responsables de ella nos compete a nosotros, a todos los ciudadanos,

Joan C C

Re: Participació, lluita i solidaritat

Joan C C | 27/05/2014, 08:16

Cifre, crec que la revolució que demana Garci i la resta de companys d'Alternativa no consisteix en un canvi de cares o de partits, és un canvi més profund que té que veure en que els ciutadans ens facem conscientes de que la nostra responsabilitat no és sol posar o llevar als que ens governen, sinó formar una vertadera cultura democràtica i ens facem responsables d'ella. Nosaltres dimecres farem feina en aquest sentit a la nostra assamblea, estas convidat.

Garci

Re: Participació, lluita i solidaritat

Garci | 26/05/2014, 23:34

Cifre, per mi el problema té un nom: capitalisme. I la solució que hi veig: democràcia. Ambdós termes són incompatibles.
A veure si així m'entens millor.
Salut.

Garci

Re: Participació, lluita i solidaritat

Garci | 26/05/2014, 23:32

Eso, Paco, es muy positivo a mi modo de ver.

Cifre

Re: Participació, lluita i solidaritat

Cifre | 26/05/2014, 23:13

Pero que punyetes es una revolucio?. Quines estructures volscanviar?. Com?. I no vacilis mes que estic a les fosques

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 26/05/2014, 22:51

ese bajón de los dos partidos mayoritarios debe leeerse en ese sentido: la gente ya no se asusta cuando le dicen que votar a los minoritarios es como tirar su voto a la basura; aquello de apelar al "voto útil" ya no cuela

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 26/05/2014, 22:49

recuerdo a un alcaldable del psm de hace unos años que antes de empezar ya daba la batalla por perdida, porque en su pueblo siempre ganaria el pp aunque presentase a una escoba para la alcaldia ...
pues esa ventaja,a nivel nacional por mediática, que tenían las candidaturas de los dos partidos mayoritarios se esfumó anoche ...
la gente de cada vez se mira menos el "parte" y está más pendiente de las redes sociales

Garci

Re: Participació, lluita i solidaritat

Garci | 26/05/2014, 22:43

No hay revolución porque las estructuras aún no han cambiado. Y ya veremos como acaba. Espero que en un año la tendencia de perdida de votos de PPSOE siga aumentando. Eso si, que sea en favor de partidos con voluntad de cambio y no de partidos que sean más de lo mismo tipo UPyD, Ciutadans, Esquerra...

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 26/05/2014, 22:42

queda un año justo de trabajo (de mucho trabajo) para dar paso a una auténtica revolución, más cercana, más tangible; dentro de un año la participación rondará el doble y los candidatos serán nuestros vecinos, nuestros amigos o parientes, nuestra exnovia o un compañero de trabajo, y en la campaña electoral, que entonces si la habrá, no se hablará de sueldos millonarios ni de lo lejos que nos queda europa, sino de los baches de las calles y de las escuelas de nuestros hijos

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 26/05/2014, 22:37

el dueto PPSOE ha caido del 81 al 49% de votos en las europeas
y dices que no hay revolución?
los resultados no son extrapolables a otros comicios, ya lo sabemos; en estos no se presentaba el PSM ni Unió Mallorquina, o como se llamen ahora, ni tampoco Alternativa por Pollença, claro, pero tampoco Podemos, UPYD ni los demás tienen estructura local, y la insular es mínima.

Garci

Re: Participació, lluita i solidaritat

Garci | 26/05/2014, 22:21

Yo no niego en ningún momento que haya habido cambios. Pero la revolución no la veo por ningún lado.
Ya veremos como acaba esto. Yo lo único que veo a diario es menos democracia y más control y represión.

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 26/05/2014, 22:21

todo seguirá igual?
venga, hombre, infórmate ...
el soe ya está buscando un nuevo líder con el talante necesario para entenderse con IU y los indignados de podemos
el pp lejos de festejar su victoria, ve peligrar seriamente los numerosos feudos que controla con mayoría absoluta y en los que ayer sufrió grandes batacazos

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 26/05/2014, 22:15

tu que entiendes de procesos históricos de cambio, sabes perfectamente que estos avanzan lentamente.
este cambio empezó el 15-M del 2011, dió un nuevo paso ayer, y el próximo se dará el año que viene

Garci

Re: Participació, lluita i solidaritat

Garci | 26/05/2014, 20:50

Si llegeixes bé el que dic veuràs que no he dit que no hagi passat res o que nobhagi canviat res. Només us faig veure que la situació no suposa una revolució, que PP-PSOE han guanyat per tot i que el Palament Europeu estara regit per aquests i les polítiques imposades des d'Europa seran les mateixes.
Tant de bo l'esquerra hagués guanyat les eleccions. I molt bé per l'avanç cap a la ruptura del bipartidisme. És positiu, però no revolucionari.

Paco

Re: Participació, lluita i solidaritat

Paco | 26/05/2014, 19:03

se ha dado el primer paso para quebrar el sistema bipartidista en españa y este va y dice que nada ha cambiado, es fantástico

Cifre

Re: Participació, lluita i solidaritat

Cifre | 26/05/2014, 18:57

I que faries per fer unes institucions més democràtiques?.. No m'agraden les paraules grandiloquents que no signafiquen res.

Garci

Re: Participació, lluita i solidaritat

Garci | 26/05/2014, 17:57

Cifre, podria parlar-te en el teu to, però no serveix per res més que per molestar. Podem debatre si vols sobre la "revolució" i "ensorrament" ocorreguts. Que han perdut votants és un fet inqüestonable. Però també ho és que han guanyat a Pollença, Balears, Espanya i Europa. Tenen gairebé un 50% de vots i continuen manant.
I ja he dit que està bé i que hi ha una cosa que al manco ha canviat: més partits formaran part del Parlament. Ara veurem com evoluciona tot plegat.
Continuo pensant que seguirem exactament igual, governats per institucions no democràtiques i quevan contra les persones i a favor d'interessos econòmics d'alguns.
Salut.

Pdt: ja en du d'ulleres. Gràcies per preocupar-te.

Pepe

Re: Participació, lluita i solidaritat

Pepe | 26/05/2014, 17:47

Pens que parlar de revolució electoral és exagerat. L'abstenció ha tornat a ser la guanyadora i com diu Garci els partits més votats segueixen sent PP i PSOE i els Populars han guanyat a Europa.

Ara també pens que no es pot dir que no ha canviat res (al manco ales eleccions, canviar el sistema és una altra cosa). Per primera vegada en democràcia PPPSOE no arriben al 50% dels vots i un partit creat en quatre mesos, amb una campanya austera i transparent i amb una metodologia diferent als partits clàssics s'ha convertit en la quarta força més votada a Espanya i la a les Balears.
Avui ja hem vist el primer resultat d'aquestes votacions amb la retirada de Rubalcaba com Secretari General.

La qüestió és veure com gestiona Podemos tot aquest rèdit electoral i veure si aquestes tendències es mantenen al maig del 2015 quan siguin les eleccions autonòmiques i locals.
No serà fàcil,el repte és superar el personalisme i no caure en l'error de repetir les equivocacions dels partits clàssics.

Cifre

Re: Participació, lluita i solidaritat

Cifre | 26/05/2014, 16:53

PP-Psoe han perdut més de 30 punts, una autèntica ensorrada. Poset ulleres. La república es més aprop que ahir.

Garci

Re: Participació, lluita i solidaritat

Garci | 26/05/2014, 11:43

Revolució electoral quan ha guanyat el PP-PSOE? Quan a Europa governaran els de sempre?
Molt bé, el panorama ha canviat, hi ha més partits amb representació. Però no per això canviaran les coses al Parlament Europeu.
I ja me diràs com he afavorit la dreta. El que és segur és que els que han anat a votar han afavorit i legitimat el sistema tal i com està muntat.
De totes formes, ja ho he dit moltes vegades, l'important no és votar, sinó organitzar-se. L'enemic no és la dreta, és aquest sistema que condemna a la major part de la població mundial a la pobresa.
Salut.

Garci

Re: Participació, lluita i solidaritat

Garci | 26/05/2014, 11:12

Gràcies per pensar amb mi.

Cifre

Re: Participació, lluita i solidaritat

Cifre | 26/05/2014, 09:47

Hi ha hagut una revolucio electoral i el politicòleg tronat i estantis den Garci dormit al paller per afavorir la dreta. Espabila ja

Alternativa

Re: Participació, lluita i solidaritat

Alternativa | 26/05/2014, 01:34

Resultats Pollença.
Guanya l'abstenció: 6.833 abstencions.

Dels 3943 votants. Entre PP i PSOE no arriben al 50% dels vots.

PSOE 933 24,02%
P.P. 856 22,04%
EPDD 617 15,88%
PODEMOS 413 10,63%
EU-IB 366 9,42%
UPyD 193 4,97%
PRIMAVERA EUROPEA 63 1,62%
PACMA 52 1,33%
PARTIDO X 46 1,18%

Comparativa bicataclisme 2009-2014 a Pollença d'un 84,83% dels votsa un 46,06%:

PSOE de 1.626 vots 42,00% a 933 vots 24,02%

PP 1.271 32,83% a 856 vots 22,04%

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb