URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

“Diners, savi fan tornar l’hom orat”

Alternativa | 31 Maig, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui  un article d'en  Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

“Diners, savi fan tornar l’hom orat”

Qualsevol diagnòstic de la realitat tant a Espanya com al món ens diu a les clares que la riquesa està  mal distribuïda. I no sols això, sinó també ens diu que la desigualtat creix a marxes forçades. Bé, idò, el més probable és que els nous eurodiputats, encarregats de posar remei a aquest injust i sinistre desgavell no facin gaire per sortir d’aquest andarivell. Ans al contrari, ells seran dels que es posaran al cap damunt del privilegiats dins l’escala de la desigualtat. Mirau si els guanyen dolços: Cada eurodiputat cobra d’arrancada 6.250€ nets , més 304€ per dia d’assistència  (ja m’explicareu per quines cinc-centes no va inclosa la assistència dins el sou), afegiu a més 4.300€ mensuals per despeses d’oficina. Total les ve a sortir una mesada d’uns 17.000€ i per afegitó 20.000€ anuals per contractar personal d’ajuda.

El parlament europeu ens  costa 1.756 milions d’euros. Idò que vos pensàveu!. La majoria dels  eurodiputats ben aviat trabucaran el cap si el tenien condret,  enlluernats amb els duros que cobraran, podran  presumir de cames primes, faran amics de barret i seran s’escala d’encortinar dels mercats financers i es faran enfora de la realitat dels que els han votat i han de basquejar-se el pa de cada dia pel bec. Ja se sap, el que poc t’atany, poc te plany; així sol succeir, el farts no coneixen els dejuns i mal d’altres rialles són.

Com deia Anselm Turmeda ja fa set segles:

Diners fan vui al món lo joc

e fan honor a molt badoc

a qui diu ¨no¨ fan dir-li ¨hoc¨

Vejats miracle!.

Ells votaran la moderació salarial i retallades pels altres, però ben alerta a prendre la mateixa purga; no hi ha cap boig que apedregui les seves teulades. Benvingudes les excepcions a aquest desveri, i alguna n’hi ha; emperò poquetes, i ja se sap, “darrera  un emperò, no hi ha res de bo”.

 

Ferran Aguiló.  Sobre les eleccions europees

 

 

 


Comentaris

Alternativa

Re: “Diners, savi fan tornar l’hom orat”

Alternativa | 31/05/2014, 13:36

Una de les noves regidores del PI, na Marilen Capllonch, ens ha informat de que no volen noves dedicacions exclusives. Gràcies per la informació.

Alternativa

Re: “Diners, savi fan tornar l’hom orat”

Alternativa | 31/05/2014, 11:04

Esperam que el batle actuï, si no pot arribar al president senyor Bauzà li recordam que dins l'assemblea dels Populars de Pollença es troba una de les responsables d'aquesta situació, na Bel Cerdà. Esperam també que el PI faci feina en aquest sentit amb els seus socis de govern. Després de 24 dies de vaga de fam no s'ha de deixar passar més temps.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/05/31/mocion-favor-huelguista-sastre/936598.html
Moción a favor del huelguista Sastre

Alternativa

Ara

Alternativa | 31/05/2014, 10:55

Sembla que el més important ara és afegir dedicacions exclusives. No està de més recordar, el que deien literalment al PI fa menys d'un any (agost 2013): "Com ja vàrem anunciar en el pacte programàtic firmat entre el PP, La Lliga i Convergència i Unió per Pollença, renunciàvem a qualsevol dedicació exclusiva pels nostres representants, no volem més dedicacions , creim que en els moments de crisis econòmica, social i política que vivim en l’actualitat, la política i els polítics, cal que realitzin un esforç extra en la seva tasca , un esforç de generositat i transparència , per tant cap dels regidors que representen el Pi a Pollença gaudiran de cap dedicació exclusiva o parcial."

www.arabalears.cat/xarxa_local/Pi-PP-estrenen-dedicacions-exclusives_0_1148285349.html

El Pi i el PP estrenen majoria i obren la porta a dedicacions exclusives

La presa de possessió de dues regidores d'El Pi en el ple de dijous a Pollença atorga la majoria absoluta a l'equip de govern amb un empat a cinc edils entre el PP i els regionalistes

Alternativa

Re: “Diners, savi fan tornar l’hom orat”

Alternativa | 31/05/2014, 10:51

És una irresponsabilitat que a aquestes alçades PP&PI negocien el repartiment d'àrees quan fa tres mesos de les dimissions dels anteriors regidors.

El equipo de gobierno alcanza la mayoría a un solo año de las elecciones
La incorporación de dos nuevas regidoras regionalistas permitirá al pacto PP-PI gestionar con cierta comodidad el último año de legislatura.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/05/31/equipo-gobierno-alcanza-mayoria-ano/936597.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb