URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Alternativa | 03 Juny, 2014 00:01

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 Aquest va ser el manifest llegit ahir a la concentració unitària a la Plaça Major de Pollença exigint un referèndum. Sóm ciutadans no súbdits.

L'abdicació del rei és una excel·lent notícia que es dóna enmig d'una profunda crisi de legitimitat de la institució monàrquica, del procés independentista català, d'una profunda crisi profunda crisi social i del sistema, i evidencia que el règim té por. És lamentable que el Govern espanyol vulgui despatxar aquest assumpte sense fer partícip la ciutadania. Davant d'aquest intent de reestructuració per part de l'Estat espanyol, cal empènyer amb més força que mai cap a la ruptura democràtica amb la monarquia

Han transcorregut trenta-nou anys des que es va instaurar a l'estat espanyol una monarquia com a forma d'Estat, amb un Rei imposat pel dictador i mai subjecte a un referèndum de la ciutadania. Aquest va ser un dels preus que es va pagar en el procés de la  Transició, al no tenir lloc la ruptura democràtica i articular-se una reforma pactada, sota la pressió exercida per l'exèrcit sorgit del cop d'estat de 1936 contra la II República.

La instauració d'aquesta forma de la Monarquia de Juan Carlos de Borbó va ser acompanyada, a més, per la introducció en la Constitució de 1978 de tot un seguit de preceptes que configuren a aquesta institució amb perfils clarament antidemocràtics com l'article 56, apartat 3 que estableix que “la persona del Rei és inviolable i no està subjecta a responsabilitat”.

Amb l'abdicació del rei  tenim la ferma convicció que ha arribat el moment de posar fi a aquesta anomalia. Per a nosaltres, no és una qüestió de persones, sinó de la institució monàrquica en si, a la qual considerem obsoleta, anacrònica i contrària als principis de la democràcia, conforme a la qual tots els que ens representen han de ser lliurement triats pel poble, inclòs el cap de l'Estat. 

La solució a l'abdicació de Joan Carles I no és mantenir una monarquia que va ser imposada per la dictadura franquista, no ens val canviar un rei per un altre, no volem més imposicions des dalt. Som ciutadans no súbdits volem  decidir en plena llibertat el règim que desitgem. La democràcia del segle XXI exigeix que es convoqui un referèndum vinculant a tot el poble per decidir si es vol república o monarquia"

 


 

Comentaris

Pepe

Re: Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Pepe | 04/06/2014, 00:26

Home jo pens que els flipats són els que pensen que el millor és que el cap de l''estat el sigui per ser fill d'un que va ser imposat per un dictador. I per cansina la monarquia, una institució medieval en ple segle XXI.

Flipats!!

Re: Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Flipats!! | 03/06/2014, 19:01

Una revolución? Unos cansinos pesaos es lo que sois!!!

Paco

Re: Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Paco | 03/06/2014, 17:22

volvera a salir hoy el pueblo a la calle?
nos volvemos a concentrar a las ocho en la plaza para hacernos oir?
hoy, y mañana, y cada día seremos más
es la revolución, imparable ...

Pepe

Re: Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Pepe | 03/06/2014, 16:30

Ahir quatre partits de l'Ajuntament vam donar suport a la petició d'un referèndum. Per què no somniar amb que al futur siguem majoria els partits republicans i des dels municipis tornem a proclamar la República. Seria un petit pas en el camí de la raó i la democràcia que iniciam amb més de 200 anys de retard.

Joan CC

Re: Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Joan CC | 03/06/2014, 11:51

Perdò al meu comentari anterior on hi ha una coma hi hauria d'haver un punt. El que volia dir és que els regidors i les bases del PSOE haurien de fer veure als dirigents que no es poden riure d'aquesta forma de la gent. En Toni ahir va ser coherent amb el que pensa.

Paco

Re: Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Paco | 03/06/2014, 10:19

esta muy bienque francina armengol se desmarque de la linea oficial del partido, y que aflore en militantes y dirigentes del soe ese sustrato de izquierdas delcual muchas veces se olvida el aparato del partido, o sea, los de la "casta"

Paco

Re: Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Paco | 03/06/2014, 10:17

o sea, pedis a los partidos grandes que cambien, como la sociedad, y cuando intentan hacerlo los criticais?

Alternativa

Re: Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Alternativa | 03/06/2014, 10:08

CALA SANT VICENÇ
El Consistori assumirà el servei de subministrament d’aigua
Es rescata la concessió de Cala Sant Vicenç a causa de les queixes dels veïns i la mala qualitat de l’aigua

www.arabalears.cat/balears/Consistori-assumira-servei-subministrament-daigua_0_1150085027.html

Alternativa

Re: Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Alternativa | 03/06/2014, 09:36

Pollença rescata el suministro de agua en Cala Sant Vicenç en contra de la corriente privatizadora

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticias/part-forana/2014/125623/pollen-rescata-suministro-agua-cala-sant-vicen-contra-corriente-privatizadora.html

Ens alegra que es faci el que ja vam demanar a la passada legislatura i consideram que l’Ajuntament ha d’estudiar la possibilitat de denunciar a l’empresa concessionària Aigües de Cala Carbó, que s’ha portat els beneficis i tots pagarem la seva mala gestió; 1, 200.000 euros ni més ni manco. Els contribuents de Pollença no han de pagar les mancances voluntàries d'una gestió destinada solament a obtenir beneficis, bandejant el degut manteniment i renovació.

Joan CC

Re: Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Joan CC | 03/06/2014, 08:24

Vergonyosa l'actitut de els dirigents del PSOE, els militants i regidors com Toni (que ahir era a la manifestació) els haurien de fer veure que no es poden autodenominar republicans i fer aquesta defensa tancada de la monarquia i oposar-se a que es faci una consulta.
No tenen vergonya!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb