URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dèficit de participació i de responsabilitat

Alternativa | 13 Juny, 2014 00:01

Aquesta és la primera valoració i resultat del ple d'avui, van faltar de forma justificada dos regidors Margalida Capllonch de la Lliga i Javier Barba del PSOE.

Ens alegra que avui al ple s'hagi aprovat el projecte de semipeatonització de la primera línia  i el  rescat de la concessió de la gestió de l'aigua a la Cala Sant Vicenç. Al cas de la semipeatonització consideram que ha hagut un dèficit de participació tan de la ciutadania com de l'oposició (i per això la nostra abstenció) i al cas del rescat de l'aigua de la Cala Sant Vicenç el control municipal al subministrador i "concessionari" ha estat inexistent durant mes de 40 anys sense que ningú hagi assumit responsabilitat, inclòs l'actual batle.

 

A la carpeta trobareu tota la informació del ple

1.- Aprovació, si procedeix, del Conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l’Oferta de l’Illa de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença, per a l’execució de les obres del projecte de “Reforma i rehabilitació en semipeatonalització del tram de la carretera MA 2220  entre la plaça de la impulsora de Llenaire i la rodona del final del carrer Joan XXIII” Aprovat per 10 vots a favor (PP, Lliga, CiU i UMP)  i 5 abstencions (Alternativa, PSOE,PSM i Esquerra)

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

És clar que si parlam de la semipeatonització les coses s’han fet millor que el nyap que es va realitzar  a la passada legislatura (aquesta és la gran avantatge de l’actual equip de govern, fer-ho pitjor que l’anterior era molt complicat), però també és cert que les coses es podien fer molt millor i que aquest projecte s’hauria d’haver fet amb més participació tant dels grups de l’oposició com de la ciutadania. A dia d'avui el projecte fet fa molt de temps no s'ha penjat a la pàgina web municipal. Amb els grups de l’oposició l'equip de govern va fer dues reunions  (“L’estudi de mobilitat per a la semipeatonització”) quan encara PP&PI no tenien majoria absoluta, des d’aquell moment fins ara, res de res a  pesar de que en aquell moment ja vam plantejar una sèrie de dubtes i temes que ens preocupaven que no s’han resolt; sobre tot com es resoldrà  el tràfic que hi haurà d’absorbir el carrer del Bot, que es troba a la unitat d’execució que ha de realitzar l’hotel Pollença Park actualment paralitzada...

 La direcció d'obra serà a càrrec de l'Ajuntament, la comissió de seguiment i control serà de 6 persones (4 del consorci i 2 de l'ajuntament) el batle els havia proposat 8 persones (4 i 4). El batle ha dit  que la resta de portaveus podem anar sense vot.  Des de l'oposició hem demanat que hagi un representant de l'oposició que no sigui UMP(que té un acord amb l'equip de govern) a la comissió de seguiment i control del projecte. 

  També hem demanat que s'obri a la participació ciutadana tant el tema de la circulació a la semipeatonització  (“L’estudi de mobilitat per a la semipeatonització”) com l'1 % que s'ha d'invertir en patrimoni cultural. El batle ens ha dit que eram massa impacients...Després ens trobarem una altra vegada que els temes arriben al ple sense haver contat amb l'oposició.

 

2.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de despesa plurianual 2014-2015  per a l’execució de les obres del projecte de “Reforma i rehabilitació en semipeatonalització del tram de la carretera MA 2220  entre la plaça de la impulsora de Llenaire i la rodona del final del carrer Joan XXIII”Aprovat per 10 vots a favor (PP, Lliga, CiU i UMP)  i 5 abstencions (Alternativa, PSOE,PSM i Esquerra)

 Unit al punt anterior es tracta d'adaptar el pressupost municipal al plurianual esmentat al primer punt, teniu l'informe d'Intervenció per complir amb l'absurda i mal redacta  Llei d'Estabilitat Pressupostaria del PP. Dotant al pressupost d'enguany el 1,1% pel tema del patrimoni artístic que no està pressupostat.

3.- Aprovació, si procedeix, de l’ampliació del tràmit d’informació pública de l’expedient relatiu a l’aprovació inicial de la Revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Pollença (PGOU) i Adaptació al Pla Territorial Insular de Mallorca (PTM) per un termini de 45 dies més (Expedient núm. 5771). Aprovada per unanimitat.

Es corregeix un error del batle i s'amplia 45 dies més l'exposició. Ja s'han encarregat panells per exposar-les al Club, i també es volen fer dues xerrades una de tipus urbanístic i altra mediambiental.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’inici de l’expedient de resolució/extinció de la concessió “de fet” de prestació del servei de subministrament domiciliari d’aigua potable a la Cala Sant Vicenç. Aprovada per unanimitat

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Donam l'enhorabona a l’equip de govern per rescata el subministrament de l’aigua de la Cala Sant Vicenç. Ens congratula aquesta decisió que arriba amb anys de retard i que veníem demanant des d’Alternativa fa anys. El 2007 ja vam demanar al ple l'obertura d'un expedient a l'empresa concessionària, i a l’any següent  vam demanar al ple que l'Ajuntament recuperés aquesta concessió, en els dos casos sense resultat.

 

Aquest tema ha deixat en evidència el que suposa privatitzar un servei bàsic com l'aigua. Una empresa privada s’ha endut els beneficis i tots pagarem la seva mala gestió, més d'un milió d'euros.

També ha deixat en evidència la desastrosa gestió que ha hagut a l'Ajuntament  durant anys i que hem denunciat sempre a Alternativa. L'informe jurídic que acompanyava el dictamen del ple explica que en 40 any del servei no ha hagut cap resolució de l'Ajuntament mitjançant la que s'autoritzés la prestació del servei, ni cap document (plec de condicions o reglament de servei) mitjançant s'establís com havia de ser el servei d'aigües a la Cala San Vicenç. Estam parlant d'un tema d'una situació d'il·legalitat  que s'ha perllongat en el temps i de la que tenen una part de responsabilitat tots els partits que han governat en anteriors legislatures, inclòs l'actual batle que va governar entre 2004 i 2007 sent batle aquest darrer any. Hem d'afegir que no és només un tema d'il·legalitat sinó que s'ha arribat a un punt d'incompliment greu de la normativa sanitària a la qualitat de l'aigua .

 Al final tots pagarem la mala gestió d'uns i altres.

Reforma circulatòria que s'ens va presentar fa un any (article)

 

 

 



 

Comentaris

jrv

LOMQE

jrv | 15/06/2014, 10:10

En resum, tristement la LOMQE es una llei `per derogar de forma inmediata tot d'una que un govern realment interessat en el progres de la educación arribi al poder, encara que la Conferencia Bisbal s'enfadi..

Garci

Re: Dèficit de participació i de responsabilitat

Garci | 14/06/2014, 10:37

I que quedi clar, a jo me pareix bé que la gent faci botellon. I trob que el Birracruzis és una molt bona iniciativa.

Garci

Re: Dèficit de participació i de responsabilitat

Garci | 14/06/2014, 10:34

Botellon, a la ordenança cívica que es vol aprovar està prohibit el botellón. Per això ho deim.

Alternativa

Re: Dèficit de participació i de responsabilitat

Alternativa | 14/06/2014, 10:02

El Birracruzis es celebrarà enguany a Pollença
h
ttp://ib3tv.com/20140613_216258-el-birracruzis-es-celebrara-enguany-a-pollenca.html

botellon

Re: Dèficit de participació i de responsabilitat

botellon | 14/06/2014, 10:01

Algu mes havia demanat permis per un botellon? Si es que no, perque dius que nomes s'autoritza aquest? No sera que si se fessin les coses be s'autoritzarien tots?

Pepe

Re: Dèficit de participació i de responsabilitat

Pepe | 13/06/2014, 17:56

L'Ajuntament es fa càrrec de les despeses a molt d'actes que s'organtizen al municipi i no crec que això sigui un problema. Com hem dit no tenim res contra una festa més que es celebrarà a Pollença. És més ens encanten les festes. El que si estam en contra és de l'ordenança de seguretat i convivència i només voliam resaltar una vegada més la seva hipocresia. VISCA LA FESTA... I SI ÉS POPULAR MILLOR.

Paco

Re: Dèficit de participació i de responsabilitat

Paco | 13/06/2014, 16:58

los del birracrucis estos vienen a pollença para que el ajuntament se haga cargo de los gastos, como en la oktoberfest

Alternativa

Re: Dèficit de participació i de responsabilitat

Alternativa | 13/06/2014, 09:45

Alternativa critica que se autorice el ´botellón Birracruzis´

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/06/13/alternativa-critica-autorice-botellon-birracruzis/939691.html

El que criticam no és l'autorització del birracruzis sinó la hipocresia d'aquest Ajuntament amb l'ordenança de seguretat i convivència que es va aprovar inicialment. Com vam dir al seu moment una de les finalitats de l'ordenança és fomentar únicament l’oci de pagament. El fonament de gran part d’aquesta ordenança no és la convivència sinó com diu l’article 43 : “la competència lleial en el marc d’una economia de mercat i els drets dels consumidors i usuaris”.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb