URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els serveis de les platges al ple

Alternativa | 19 Juny, 2014 00:01

Al proper ple ordinari de 26 juny hem registrat una moció (la teniu a la continuació de l'article) per portar l’explotació dels serveis de platges al ple. Demanam l’encàrrec d’un informe jurídic sobre el possible incompliment de la llei de contractació pública i del procediment per a autoritzar serveis de temporada a les platges per part de la Demarcació de Costes i la suspensió de la licitació del lot M, quiosc a la Platja dels Tamarells, per la confusió documental i l’impacte mediambiental negatiu del mateix

________________________________________________

A l’explotació dels serveis de platges per enguany l’equip de govern PP&PI  ha licitat nous serveis sense haver informat i menys consultat als grups de l’oposició: un parc aquàtic, amarraments per a barques de lloguer i Flysurf a la Gola, un centre de massatges, caixes de seguretat, una escola de vela a Can Cullerassa... El cas del parc aquàtic amb un fort impacte paisatgístic ens sembla molt greu quan fa més de sis anys que els licitadors de les platges haurien d’haver instal·lats dos parcs infantils a la platja.

 L’explicació que ha donat l’equip de govern  als partit de l’oposició (després que denunciassin la falta d’informació) per justificar les noves licitacions és que si no els demanava l’Ajuntament, Demarcació de Costes els adjudicaria directament. A Alternativa per Pollença (A) consideram que l'autorització de serveis realitzada directament per Costes, sense concurs públic, incompleix la llei de contractació pública i el procediment establert en els articles 111, 152 i següents del reglament de la Llei de costes. De fet, Demarcació de Costes ha adjudicat directament un circuit per a motos aquàtiques a la platja dels Tamarells  a pesar de l’informe desfavorable de l’Ajuntament (amb l’únic argument que sol·licitaria l'explotació d’aquest servei).

Igualment consideram que l’exposició pública d’un segon quiosc a la platja dels Tamarells ha estat irregular donat que els plànols de distribució dels diferents elements foren canviats a la plana web del Perfil del Licitador, sense constar de quina data ni quan foren aprovats el canvis per la Junta de Govern, i sense que la informació fos canviada a la resta de documentació. Inicialment el quiosc  era de 150 m2, però posteriorment als plànols passava a ser de 20 m2 i apareixia al costat un espai nou,  de 75 m2. Sense saber finalment què s'estava licitant. Cal dir que la instal·lació del nou quiosc té unes conseqüències mediambientals negatives, obligant a “trasplantar” vuit tamarells i a la destrucció de dunes consolidades, quan en anteriors informes de l’Ajuntament, adreçats a Costes, aquest tipus d’actuacions era motiu d’informes desfavorables.

Consideram molt important portar aquest tema al ple ja que la instal·lació d’un parc aquàtic, circuits de motos nàutiques, un nou quiosc... suposa un important canvi de serveis en les platges del Port de Pollença. Un canvi que s’ha fet sense cap tipus de debat públic ni polític per quan la redacció del Projecte d’instal·lacions de temporada no és aprovat per cap òrgan municipal, excepte la licitació, anant a fets consumats. Cal reflexionar seriosament sobre el  model de turisme que volem.

Avui us esperam a l'assemblea ordinària a les 20:00,a l'aula núm 4 del Centre Cultural Miquel Capllonch al Port de Pollença. Democràcia oberta i directa.

 

SUSPENSIÓ DE LICITACIÓ I INFORME JURÍDIC (Costes)

Els portaveus dels grups municipals sota signants presenten a consideració del ple, per tal que sigui estudiada, debatuda i votada, la següent moció per ser inclosa a l’ordre del dia del proper ple ordinari de juny.

Atès que a l’explotació dels serveis de platges per enguany s’han licitat nous serveis: un parc aquàtic, amarraments per a barques de lloguer i Flysurf a la Gola, un centre de massatges, caixes de seguretat, una escola de vela a Can Cullerassa.... i l’explicació que ha donat l’equip de govern als partit de l’oposició per justificar aquestes licitacions és que si no els demanava l’Ajuntament, Demarcació de Costes els adjudicaria directament.

Atès que Demarcació de Costes ha adjudicat directament un circuit per a motos aquàtiques a la platja dels Tamarells a pesar de l’informe desfavorable de l’Ajuntament (amb l’únic argument que sol·licitaria l'explotació d’aquest servei).

Atès que consideram que l'autorització de serveis realitzada directament per Costes incompleix la llei de contractació pública i el procediment establert en els articles 111, 152 i següents del reglament de la Llei de costes.

Atès que les platges de Pollença fins l’any passat no havien comptat amb cap instal·lació temporal de quiosc al considerar-se que aquest tipus de serveis havien de ser prestats pels establiments situats darrera la platja. Ara al quiosc que ja es va instal·lar el passat any, se n’afegeix un altre (IT90) a no gaire distància de l'anterior i molt a prop de bars que ja donen servei a aquesta zona de la platja.

Atès que l’article 65.1. b) del Reglament de Costes, es diu que pels establiments expendedors de menjars i begudes al servei de la platja “Las instalaciones desmontables tendrán una ocupación máxima de 20 metros cuadrados y se colocarán con una separación mínima de 100 metros de cualquier otra instalación fija o desmontable.” I l’Ordre del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori de 19 de juny de 2013 per la qual s’aproven els criteris generals de distribució d’instal·lacions de servei de temporada en el domini públic maritimoterrestre balear, al seu article 17 diu “Aquest tipus d’instal·lacions (tant fixes com desmuntables) de servei de la platja s’han d’ubicar, preferentment, fora de la platja i del domini públic.”, i en l’article 18 es diu “Quan no sigui possible ubicar aquestes instal·lacions fora de la platja i del domini públic, es poden autoritzar amb les condicions següents: a) Les instal·lacions desmuntables d’establiments expenedors de menjars i begudes al servei de la platja han d’ocupar, a) 20 m² com a màxim, i s’han de col·locar amb una separació mínima de 100 metres de qualsevol altra instal·lació fixa o desmuntable amb la mateixa finalitat.


Atès que l’exposició pública del segon quiosc (IT90) ha estat irregular donat que els plànols de distribució dels diferents elements foren canviats a la plana web del Perfil del Licitador, sense constar de quina data ni quan foren aprovats el canvis per la Junta de Govern, i sense que la informació fos canviada a la resta de documentació. Inicialment el quiosc IT90 era de 150 m2, però posteriorment als plànols la IT90 passava a ser de 20 m2 i apareixia al costat un espai nou, l’IT99 de 75 m2, mentre que a la resta de documentació només es parlava de l’espai IT90. Sense saber finalment que s'estava licitant.

Atès que la instal·lació del nou quiosc té unes conseqüències mediambientals negatives, obligant a “trasplantar” vuit tamarells i a la destrucció de dunes consolidades, i quan en anteriors informes de l’Ajuntament, adreçats a Costes, aquest tipus d’actuacions era motiu d’informes desfavorables.

Per tot això, aquests regidors presenten al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació, si procedeix, la següent proposta

ACORDS:

- L’Ajuntament de Pollença suspendrà la licitació del lot M, quiosc a la Platja dels Tamarells, per la confusió documental i l’impacta mediambiental negatiu.

- L’Ajuntament de Pollença encarregarà un informe jurídic sobre el possible incompliment de la llei de contractació pública i del procediment per a autoritzar serveis de temporada a les platges per part de la Demarcació de Costes.

Comentaris

Pepe

Re: Els serveis de les platges al ple

Pepe | 19/06/2014, 19:22

Sí inquero així ha estat, demà tenim comissió informativa i tendrem més informació sobre el tema. Consideram que un tema tan important com els serveis de les platges hauria de fer-se d'una forma totalment diferent. Costes fa el que vol i l'equip de govern ha pres decisions sense informar ni parlar absolutament res amb els grups de l'oposició.

Inquero

Re: Els serveis de les platges al ple

Inquero | 19/06/2014, 15:20

Pues el kiosko ya se ha instalado. Vaya verguenza.

Alternativa

Re: Els serveis de les platges al ple

Alternativa | 19/06/2014, 10:55

Molt interessant, ahir a l'Ara Balears.
L’arbre genealògic de la mort sobtada
La tesi de Tomàs Ripoll vincula la miocardiopatia hipertròfica amb una mutació genètica

...L’investigador apunta que l’origen insular de la població d’estudi i l’endogàmia associada han influït en l’alta prevalença d’aquestes mutacions. En concret, la investigació realitzada ha mostrat que de les 8 famílies amb la mateixa mutació, aparentment no emparentades, 7 provenien del mateix municipi, Pollença. “Investigant llibres antics eclesiàstics de defuncions i naixements, hem pogut veure que aquestes famílies tenien un avantpassat comú que va néixer l’any 1784 i que al llarg de generacions s’ha estès la mutació dins el mateix poble”, argumenta Ripoll. Per fer aquesta investigació genealògica “ha estat imprescindible l’ajuda de Juan Manuel Torres, historiador local i responsable de l’arxiu parroquial de Pollença”, agraeix Ripoll.

www.arabalears.cat/premium/societat/campus-innovacio-Larbre-genealogic-sobtada_0_1159084123.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb