URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La monarquia fa el bategot?

Alternativa | 21 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui  un article d'en  Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Meam qui pot treure trellat de tot aquest endiumenjat:

¿Té legitimitat un rei designat per un dictador, sense consultar a ningú? ¿Ha perjurat el rei Juan Carles que jurà fidelitat al principis del “Movimiento”?

¿Els dret de sang, l’herència dinàstica, està par damunt, del dret dels ciutadans a decidir qui ens ha de governar? ¿El principi de elecció per sufragi universal s’avé amb la monarquia dinàstica? Quina legitimitat té una monarquia que segons el CIS té una valoració del 3,7?

 Diu el primer article de la Constitució que no és el rei sinó el poble el sobirà del que neixen els poders de l’estat; ¿per què no se li demana al poble quin model d’estat vol?  Segons l’Article 92 de la Constitució  “Les decisions polítiques d’especial transcendència podran ser sotmeses a referèndum consultiu  de tots els ciutadans”. ¿No és d’especial transcendència i de coherència democràtica decidir el model d’estat que  vol la gent? Si la gent volgués monarquia malgrat tot, a menjar morena, s’ha dit!, els que creuen que seria millor una república.

No és un poc doiut dir que els 40 millors anys de la història d’Espanya han sigut gràcies al rei o voler suposar que si no hagués estat per ell encara estaríem baix una dictadura?

Per què tots el partits en temps d’eleccions parlen de “canvi” i a l’hora d’estrènyer com ara, fan anques enrere, posen barra de cap i sols parlen d’estabilitat, fent una transició lampedusiana, assegurant-se de que tot segueixi igual, renunciant el PSOE a la seva “anima republicana”? Bé ens han fet el cuc de l’orella malalt adulant al rei en els mitjans de comunicació; tots fideus amb el rei,  fent-li la barbeta, com si hagués estat tot lo món ?

Ser el millor ambaixador d’Espanya, cosa que diuen del rei Joan Carles, sembla que no li ha anat massa malament si ha acumulat 1.700 milions d’euros segons fons autoritzades i la Revista Forbes que el col·loca en el lloc 134 entre els més rics del món i se suposava que pujà al trono més pelat que un jonc. D’on han sortit aquestes misses?

Si con digué el rei “tots som iguals davant la llei”, per què ell és inviolable, no està subjecte a responsabilitat, vol està aforat i tot de manera vitalícia? No tocaria, precisament per ser el càrrec més important de l’estat, esser fiscalitzat i més transparent que ningú?

Ja me direu com se’n surt de tot aquest envitricollat.

Mariano Moragues Ribas de Pina

 Ermengol

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb