URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un ple a la manera antiga

Alternativa | 27 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

El ple d'ahir ens va recordar als de la passada legislatura amb  un govern en majoria absoluta que no escolta amb el trist paper del PI amb cinc regidors dels quals només dos tenen delegacions d'àrees, això sí tots cobren com regidors de l'equip de govern. També ens va recordar el passat el trobar-nos en solitari en les votacions de temes com el reglament d'aigües d'EMSER o les platges. Les nostres dues mocions van ser rebutjades igual que les al·legacions que haviam presentat conjuntament amb els altres grups de l'oposició als preus del Festival i en solitari al reglament d'aigües d'EMSER.

1.- Resolució d’al·legacions i, en conseqüència, aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l’Ordenança reguladora de preus Públics del Festival de Pollença 2014. Veure darrer article sobre aquest tema

Aprovada amb els vots a favor de PP&Pi i vots en contra d'Alternativa, PSOE,PSM, UMP i Esquerra.

Aquesta votació marca un abans i un després; PP&PI han aprofitat la seva majoria absoluta per anar en contra del que havia decidit la majoria del ple fa uns mesos i han desestimat les al·legacions que haviam presentat l'oposició: l'ampliació del descompte als residents del 10 al 25 % i que els preus continuen sent fixats pel ple i no per la Junta de Govern com pretenia ara el batle. A pesar de la bona situació econòmica de l'Ajuntament i de que els ciutadans de Pollença sufragam pràcticament la totalitat del Festival, PP&PI no han volgut augmentar el descompte dels pollencins. I en referència a l'altre punt és clar el retrocés democràtic ja que la fixació dels preus ha passat del Ple a la Junta de Govern. Una mostra més del tarannà dialogant i de consens que diuen que tenen...

Vam aprofitar el punt per demanar pel Festival 2014, ja que l'equip de govern només va fer una reunió en febrer per valorar el Festival 2013 i de moment només coneixem el cicle de concerts del Festival . Ens van dir que hi haurà un cicle de cinema a l'Ajuntament amb un concert de l'associació d'amics de les bandes sonores ino hi haurà cicle de.

2.- Aprovació, si procedeix, de reconeixement extrajudicial de crèdit (Expedient núm. 3/2014/INT)

Aprovada amb vots a favor PP&PI i UMP i abstenció d'Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra.

Informe Intervenció

A l'escola del Port de Pollença  no es pagava la quota de servei de Repsol  des del 2012 i  tampoc s'havia pagat  el subministrament d'octubre del 2013. Les factures havien anat a altra adreça. Import total 1070,29. També hi ha una petita  factura de  material oficina per  la residència per valor 35,25 euros de la residència. 

 

3.- Aprovació inicial, si procedeix, de modificació de crèdit en modalitat de crèdit extraordinari i transferència de crèdit  (Expedient núm. 5/2014/INT)

Aprovada amb vots a favor PP&PI i UMP i abstenció d'Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra.

S'augmenten les partides d'activitats cultural i activitats  museu i s'afegeix una partida a les obres teulada del Joan Mas ( IBISEC dirección de seguretat).

Abans del ple haviam demanat al batle que ens concretés aquestes activitats. Al ple va explicar que es tractaven entre altres del Certamen d'Arts Plàstiques (recuperat enguany), l'exposició d'estiu del Museu,  una exposició prevista a Can Llobera, una exposició per la Fira, concert al Port de Pollença...

4.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable.

Aprovadada amb els vots a favor de PP&PI, PSOE,UMP, PSM i ESQUERRA i en contra Alternativa

 Només Alternativa per Pollença hem presentat al·legacions que han estat rebutjades. Informe

 Ens preocupa com s'ha fet aquest canvi del reglament. L'informe del gerent diu que si hi ha dubtes es demanaria un informe als serveis jurídics, el que no ens sembla suficient garantia. Un Reglament no ha de tenir tot previst pràcticament però una empresa no pot estar pendet de successius informes jurídics. Cal dir que al reglament al punt que s'ha canviat, de tramitació de preses i comptadors, s'especifica com ha de ser la tramitació en els edificis tan de nova planta com d'edificis existents, que és on fins ara es deixaven admetre sol·licituts de preses. Però amb el canvi proposat s'afegeix l'admissió de noves peticions de subministrament d'aigua no només per edificis i instal·lacions as òl rústic sinó també per a parcel·les que hagin adquirit la condició de solar.... Sense afegir cap altre article més que especifiqui com ha de ser el tràmit per aquests solar.

Tampoc consideram suficient que l'informe del gerent digui que s'està fent feina al nou reglament. Aquest tema ens sembla similar als dels nous estatuts. Des del Consell d'administració d'EMSER de juny del 2012, ens diuen que la modificació dels seus estatuts socials està enllestides, però han passat dos anys. És clar que tenen altres prioritats, però fer un nou Reglament de Subministrament d'aigua potable tampoc és tan complicat i és fonamental quan l'empresa municipal ha assumit noves i importants feines aquesta legislatura com la recollida selectiva o l'aigua de la Cala Sant Vicenç.  

Farem un article sobre el tema.

5.- Aprovació, si procedeix, del Conveni de Col·laboració entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença per implantar un Registre Únic d’Entrada de documents.

Aprovada per unanimitat

( A partir de la pàgina 4 de l'enllaç teniu el conveni)

 Un acord similar al que ja existeix amb el Govern i amb l'Estat. Els ciutadans podrem registrar qualsevol document a l'Ajuntament pel Consell.

6.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de la plantilla de personal del Pressupost General Municipal 2014

Aprovada per unimitat

 Es tracta d'integrar a un policia local, funcionari interí, en el grup C-1 ( ja que ha superat les proves d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys), en aplicació de la Llei 4/2013 de Coordinació de la Policia Local. Aquesta integració suposa que s’haurà d’aplicar el complement personal transitori (en positiu), de la mateixa manera que a la resta dels policies locals, amb efectes de dia 7 de maig de 2014, sense cap retroactivitat.

7.- Moció presentada pel grup municipal A sobre referèndum per la República i ús públic de Marivent . Veure article.

Rebutjada amb els vots en contra de PP i UMP, abstencions de PI i PSOE i vots a  favor d'Alternativa, PSM i Esquerra.

 Hem acceptat una esmena a proposta de PSM i Esquerra per afegir al tercer punt de la moció:
 L’Ajuntament de Pollença s’uneix als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 vénen sumant-se, a través dels seus plens municipals, a l'exigència d'un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República.

El que hem afegit ha estat:
i en el cas de les nacions de l'Estat que ho decideixen puguin esdevenir repúbliques sobiranes.

L'esmena s' ha aprovat amb els vots a favor d'Alternativa, PSM i Esquerra i abstenció de la resta.

En referència a la moció no ens va sorprendre el vot en contra del PP que és un partit tan ranci com la pròpia monarquia. No ens esperavam el fervent suport a la monarquia d'UMP, que havien dit que s'abstendrien a les mocions supramunicipals però que en aquesta en paraules del seu portaveu s'havien decidit en un segon en votar en contra. El seu argument tòpic, típic i poc demostrat va ser que les vacacions de la família real a Mallorca és una bona promoció turística.

Tampoc ens va sorprendre l'abstenció del PI i PSOE, ambigüitat i centre són dos conceptes units. Els dos partits defensen que els canvis s'han de fer mitjançant la Constitució però no volen saber res de l'article de la mateixa que indica que per temes importants com aquest s'ha de fer un referèndum. Penós.

Farem un article sobre el tema.

8.- Moció presentada pel grup municipal A sobre suspensió de licitació i informe jurídic (Costes) . Veure article

Rebutjada per 11 vots en contra PP-PI-UMP. 4 abstencions PSOE, PSM I Esquerra. 2 Vots a favor d'Alternativa.

Era important portar aquest tema al ple. Al principi d’aquesta legislatura va haver un consens entre tots els grups en referència als serveis de la platja. La nostra sorpresa és que a l’explotació dels serveis de platges per enguany s’han introduït nous serveis sense cap tipus de debat públic ni polític el model de serveis de les platges. Els que van a votar en contra de la moció no van argumentar pràcticament res en referència a la mateixa; les irregularitat de la licitació del segon quiosc han estat un error i poc més. Van dir que la Demarcació de Costes i Ports el feien fatal però no van voler saber res de fer l'informe jurídic que demanvam a la moció o de denúnciar a aquestes institucions.

Li dedicarem un o més articles a aquest tema tan vital pel municipi i que s'ha gestionat de forma lamentable.

 Ferrán Aguiló

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb