URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal actualitzar els estatuts i el reglament d'aigua d'EMSER

Alternativa | 04 Juliol, 2014 12:24 | facebook.com twitter.com

És urgent l'actualització del reglament d'aigua i dels estatuts de l'empresa municipal EMSER que aquesta legislatura ha assumit noves feines com la recollida selectiva i la gestió de l'aigua de la Cala Sant Vicenç sense haver ampliat la seva plantilla

 Al darrer ple es va aprovar de forma definitiva la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable amb els vots a favor de PP&PI, PSOE,UMP, PSM i ESQUERRA i en contra dels nostres dos regidors. Només nosaltres haviam presentat al·legacions que han estat rebutjades. Informe

Les al·legacions que haviam presentat eren:

1.-Que es retiri aquesta modificació puntual, per quan el text proposat es contradiu frontalment amb altres articles del mateix reglament, a mes de obviar disposicions de rang superior, i ser mediambientalment perniciós.

2.- La reelaboració integral  d'un nou reglament adaptat a les noves normatives des de la redacció de vigent , i adaptat a les circumstàncies  i conveniències actuals dins la legalitat.

El Reglament del proveïment d'aigua potable fou elaborat l'any 1989 i, mentre que en els darrers vint-i-cinc anys alguns aspectes de normativa tècnica, tipus de materials, comptadors, etc, han canviat, el Reglament no s'ha adaptat. Consideram que cal una revisió i adaptació general del Reglament. És clar que PP&PI tenen altres prioritats, però fer un nou Reglament de Subministrament d'aigua potable tampoc és tan complicat i entenem que la falta de normalització i racionalització en els material un sobrecost, fins i tot en estoc i hores de feina, que recau en la eficiència del servei i la butxaca dels ciutadans.

En referència als estatuts, al Consell d'administració d'EMSER de juliol de 2012 el batle va dir que ja hi havia un esborrany per fer uns nous estatuts que havien de contemplar el nou servei del qual es feia càrrec l'empresa: la recollida selectiva. Dos anys després de l'inici del nou servei, continuam sense els nous estatuts.

En referència a la modificació puntal del reglament ja que dona tota la impressió de que s'ha fet a la carta i d'una forma una superficial. La veritat és que l'informe inicial del 14 de febrer del gerent d'EMSER per justificar aquest canvi va ser molt concís (qualificatiu que li dona un informe jurídic posterior) i només parlava d'habitatges en sòl no urbà prop dels que disposen servei de subministrament i demanava "donar subministrament d'aigua a zones no urbanes quan en aquestes àrees es disposi de xarxa municipal de proveïment d'aigua i no es precisi realitzar ampliació de la mateixa". Es van demanar altres informes de l'enginyer municipal on explicava que les noves peticions es limitaven al Polígon 9 de Síller i a una petita part del Polígon 1 (camí del cementiri) i que no havia trobat cap impediment normatiu que impedeixi donar subministrament dins zona rústic. ... Mencionant no obstant la prohibició de la contractació de serveis d'aigua, electricitat, etc, d'aquells habitatges construïts en contravenció de la normativa urbanística amb posterioritat a l'1 de març de 1987.

 Igualment concís ha estat l'informe del gerent que ha fet per rebutjar les nostres al·legacions. I ens agrairia tenir una major seguretat de que, com diu el gerent, no hi ha cap contradicció al reglament una vegada fet aquest canv,i i de que es compleix en tot moment la normativa vigent, ja que dir , com diu l'informe del gerent, que si hi ha dubtes es demanaria un informe als serveis jurídics no ens sembla suficient garantia. Un Reglament no ha de tenir tot previst pràcticament però  tampoc es pot estar molt freqüentment pendent de successius informes jurídics( que dubtam molt que és demanin, caldria saber quants informes juridics s'han demanat, en els últims 5 anys, per exemple...)

Cal dir que al punt que es canvia al reglament de tramitació de preses i comptadors s'especifica en nombrosos articles com ha de ser la tramitació en els edificis tan de nova planta com d'edificis existents, que és on fins ara es deixaven admetre sol·licituts de preses. Però amb el canvi proposat s'afegeix l'admissió de noves peticions de subministrament d'aigua no només per edificis i instal·lacions a sòl rústic sinó també per a parcel·les que hagin adquirit la condició de solar.... Sense afegir cap article més o canvi als articles següents que especifiqui com ha de ser el tràmit per aquests solar.

Tampoc consideram suficient que l'informe del gerent digui que s'està fent feina al nou reglament, una falta de normalització i racionalització en els material te un sobrecost, que recau en la eficiència del servei i la butxaca dels ciutadans.

Alternativa consideram que EMSER ha demostrat la seva solvència al fer-se càrrec de noves feines com la recollida selectiva o el servei de l'aigua a la Cala Sant Vicenç sense haver ampliat la seva plantilla (no es pot fer pel decret Rajoy que impedeix als Ajuntaments i empreses públiques fer contractacions). El que cal millorar és la seva gestió política que passaria per l'actualització del reglament de l'aigua i dels estatuts per, a més, poder assumir en un futur altres serveis com la gestió del clavegueram, de les aigües regenerades i de les platges pel que hauria d'adaptar la plantilla, els mitjans, etc.

 


En sis anys l'Ajuntament ha estat incapaç de fer complir als licitadors de la patja (ara l'Associació de veïns d'eu moll la seva obligació d'instal·lar dos parcs infantils a la platja. Però no us preocupeu pagant ja tenia un parc aquàtic. Un parc que es va començar a muntar davant de l'Hotel Uyal però després s'ha desplaçat més a la dret. I és que per molt que digui el PI aquestes instal·lacions no agraden a tothom.

 

 

 


Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

A Alternativa hem presentat al·legacions que han estat rebutjades per l'equip de govern i que es resolen al ple d'avui:

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Atès l’exposició pública de la modificació puntual de l’apartat II.1.1 (Preses) del Capítol II (de la tramitació de preses i comptadors) del reglament municipal de proveïment d’aigua potable (Expedient núm. 3491/annex núm. 1148) aprovada al ple municipal en sessió ordinària celebrada dia 26 de febrer.

Atès que el Reglament del proveïment d'aigua potable fou elaborat l'any 1989, i que als darrers vint-i-cinc anys alguns aspectes de normativa tècnica, tipus de materials, comptadors, etc,   han canviat. i el Reglament no s'ha adaptat. Consideram que cal una revisió i adaptació general del Reglament.  A més a més entenem que EMSER s'hauria de fer càrrec de la gestió del clavegueram i de les aigües regenerades, pel que s'hauria d'adaptar la plantilla, els mitjans...
 
Atès que la redacció de la modificació puntual, pot donar peu  a subministrar aigua a obres il·legals i se contradiu frontalment amb el vigent Reglament, que contempla tan sols dos tipus de subministrament, i per tant, dos tipus de contracte:

- Contracte per a obres, supèditat a la existencia d'un permís d'obres, i per la durada de les obres, durada reflectida a la llicencia d'obres,
 
- Comptador i subministrament definitiu, supeditada a la obtenció de la cèdula d'Habitabilitat, tan si ´és tracta de local, establiment, o vivenda.

La nova reglamentació proposada parla de "parcel·les que haguin obtingut la condició de solar". Un solar, no ha de menester aigua potable. Quin us s'en farà d'aquesta aigua, a un solar?  Igualment, quina exigència hi ha per a les habitatges o activitats industrials noves del que faran amb l'aigua utilitzada, quan no hi ha xarxa de clavegueram? Passarà aquesta aigua contaminada al subsòl, en perjudici de les propietats que dispossin de pous, fins i tot cisternes? el mateix reglament  actual contempla com a requissit que no se contractaran subministraments  quan no es dispossi de xarxa de clavegueram.

 A títol comparatiu, el vigent reglament de la empressa emaya, (boib 115 de 24 .09.2002) al seu capítol 2, 2.a. expressa com a condició que l'immoble a abastar estigui situat dins sol urbà. igualment el reglament actual de Pollença parla com a obligació de l'abonat, a  utilitzar l'aigua subministrada exclusivament en la forma i per als usos contractats (domestics o industrials) per tant no per a usos agrícoles (igualment figura al  capítol IV, 6, 7 al reglament d'EMAYA.)

Per tot això SOL·LICITA

1.- Que es retiri aquesta modificació puntual, per quan el text proposat es contradiu frontalment amb altres articles del mateix reglament, a mes de obviar disposicions de rang superior, i ser mediambientalment perniciós.

2.- La reelaboració integral  d'un nou reglament adaptat a les noves normatives des de la redacció de vigent , i adaptat a les circumstàncies  i conveniències actuals dins la legalitat.

 

Comentaris

Pepe

Re: Cal actualitzar els estatuts i el reglament d'aigua d'EMSER

Pepe | 06/07/2014, 20:22

Home Joan hi ha una cosa que es diu ironia. Els polítics no faran la nau d'EMSER al Polígon però si que es fan la foto. També els podem fer una foto amb papers amb la notícia que han actualitzat estatuts i reglaments.

Juan

Re: Cal actualitzar els estatuts i el reglament d'aigua d'EMSER

Juan | 06/07/2014, 11:54

Com els agrada sortir a la fotografia (en referencia a los políticos). A veure si un dia es fan la foto(en referencia a los políticos) actualitzant els estatuts d'EMSER o el reglament de subministrament d'aigua de 1989.

Pepe

Re: Cal actualitzar els estatuts i el reglament d'aigua d'EMSER

Pepe | 05/07/2014, 16:52

I on has llegit que els polítics han de fer els reglaments i els estatuts. Els polítics el que han de fer és encarregar i posar els mitjans per fer aquests reglament i estatuts.

Juan

Nave y estatutos

Juan | 05/07/2014, 13:25

Y yo que pensaba que los estatutos o los reglamentos los hacían los técnicos. Ahora veo que son los políticos, al menos en Pollença. O eso, o los técnicos de Emser o Ayuntamiento no están capacitados.

Alternativa

Re: Cal actualitzar els estatuts i el reglament d'aigua d'EMSER

Alternativa | 05/07/2014, 10:31

La centralització dels serveis al polígon costarà un milió d’euros
EMSER 2002 compra una nau industrial, on es traslladaran

www.arabalears.cat/xarxa_local/centralitzacio-serveis-poligon-costara-deuros_0_1169283243.html

Com els agrada sortir a la fotografia. A veure si un dia es fan la foto actualitzant els estatuts d'EMSER o el reglament de subministrament d'aigua de 1989.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb