URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Alternativa | 31 Juliol, 2014 00:01

Ahir es va presentar la Trobada per la Unitat Popular (TUP) de Mallorca, com sabeu la nostra candidata, na Marina Llobera, va participar de la II TUP que es va realitzar a Barcelona (veure article) i ha  format part del grup promotor d'aquesta primera Trobada a Mallorca a la que participarem . Es tracta d'iniciar un procés de discussió i reflexió per teixir, construir i donar sentit a això que anomenam la Unitat Popular, que ha d'ajudar-nos a caminar cap a la ruptura democràtica i la transformació social. El primer objectiu de la Trobada és construir un espai de debat entre tots els que podem conformar la Unitat Popular mallorquina. Trobar els punts que ens uneixen, els temes prioritats i les línies d'acció política comunes per tal d’enxarxar un moviment que a dia d’avui es troba desmembrat i fer créixer, junt amb els col·lectius i persones, la Unitat Popular per tal que més gent s’hi impliqui activament, teixir més complicitats al carrer, construir eines de lluita compartides i de poder popular per capgirar el sistema.

Tot aquesta iniciativa just acaba d’encetar-se. Si us voleu posar en contacte per participar del procés podeu escriure a trobadaupmallorca@gmail.com

 

A l'enllaç de Objectiu Roig  podeu veure  el vídeo promocional de la Trobada per la Unitat Popular. Un espai de discussió i reflexió per teixir, construir i donar sentit a això que anomenam la unitat popular; que ha d'ajudar-nos a caminar cap a la ruptura democràtica i la transformació social. La trobada es realitzarà el 18 d'Octubre a Sa Casa Llarga (Ciutat).
trobadaup.cat

 

 

 

Comentaris

Xesca R.

PSOE POLLENÇA

Xesca R. | 06/08/2014, 15:56

El PSOE de Pollença s'ha quedat amb 28 afiliat (informació PIP). Ara per ara és el partit en menor nombre d'afiliats, la qual cosa significarà que a les prosperes elecciones treure, (i si hi ha una mica de sort serà) un regidor.
Enhorabona a Javier Barba, Toni Cànaves, Juanjo Mir, Juan Fernandez & 24 more per fer el PSOE de Pollença tan gran

Margalida Amengual

Himne

Margalida Amengual | 04/08/2014, 22:30

Pepe la raó te surt per damunt. Me'n ric jo dels que només son pollencins per la Patrona. En quan a Toni Gomila, si ell no vol posicionar-se envers el Til idò que tampoc ho faci al diaris. Aquest problema es tan greu que s'ha d'esser coherent i donar la cara per tot, no només quan a un li convé. Si estàs en contra del Til i ho vols dir ho has de fer tant al Ara com a IB3, si no quedes com un hipòcrita, que es el que jo pens que es.

Bieló

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Bieló | 04/08/2014, 22:25

Per els religiosos també es ofensiva a Deu per quan tot lo creat per Ell es igual d'hermos, perfecte i sublim.

Bieló

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Bieló | 04/08/2014, 22:19

Un himne es un himne, ara bé "la més hermosa que deu ha creat", per un ateu es mal d'enpassar. Segurament deu ser anticonstitucional.

Pepe

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Pepe | 04/08/2014, 21:25

Himne" quan a la primera patrona com regidor va haver gent que hem va demanar cara a cara per qué no havia cantat l'himne els vaig donar les meves explicacions, però patriotes de pandereta com tu us hareu de conformar amb la cita de Jonshon, que es pot aplicar per exemple a la persona que en primera fila es desganyitava cantant, sent la responsable de l'aplicació del TIL.

Garci

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Garci | 04/08/2014, 19:01

Quin problema hi ha en que un regidor no canti un himne? No ho entenc.

himne

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

himne | 04/08/2014, 18:52

Segons el teu argumentari estas dient canalla al 99% de pollencins que canten l'himne? O els estas dient patriotes? Es que no se per argumentar una cosa surts per peteneres. També me pots dir que no cantes l'himne però no ets un assasí si vols, però aquesta no es la qüestió.

Pepe

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Pepe | 04/08/2014, 16:06

Em sap greu himne tots aquest anys he escoltat amb respecte l'himne de Pollença però no sóc home d'himnes i tampoc sóc cap hipòcrita. Hi ha que s'envolten de banderes i canten a crits l'himne, i després fan el que fan...
Sempre que m'han ve vengut amb aquesta història em record de l'excel·lent pel·lícula "Camins de glòria" i la cita de Samuel Johson que surt a la mateixa; "sovint el patriotisme és el darrer refugi dels canalles"

jrv

Toni Gomila

jrv | 04/08/2014, 11:26

La productora és privada, cert, però te unes condicions contractuals que Toni Gomila ha de cumplir.
Efectivament, cal mirar que "el primus vivere" impera, tampoc la cosa no és tan trascendent, i moltes vegades se fan per imperatiu legal. Jo mateix , i tu mateix, Sr/Sra, Himmne, hem de pagar impostos que és gastan en corrupció, en capritxades centralistes, en corrupció d'en Matas per exemple, o ja veurem després els actuals, i no queda més nassos que pagar...i no ho diu hisenda, quin percentatge del que paguem tots anira a "mordidas"...i xanxullos.I pagem tots..o casi tots.

jrv

Himmne

jrv | 04/08/2014, 11:20

Crc que això de l'himme és molt secundari, però crec que si feies una prova a tots els regidors, veuriem que son minoría els que la saben...per exemple, crec que el regidor de parsonal i dedicació exclusiva la sap començar...en castellà...i alguns fan la comedia de tatarejar. A mi, i amb tots els respectes, l'himme me sembla un pel exagerat...i crec que en tot cas, no vol dir més amor i dedicació al municipi...no crec que Anglada Camarassa o Tito Cittadini els sabessin, i li tenim més prestigi que agraïr...

Joan CC

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Joan CC | 04/08/2014, 06:39

Himne, pitjor és lo teu que en més de 10 anys que surt l'article diari a Urxella i encara no has aprés a escriure el teu nom.

himne

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

himne | 04/08/2014, 00:16

Pepe en 8 anys de regidor no has estat capaç d'aprendre el Visca Pollença per cantar-lo als actes institucionals? Nomes que fos obrir la boca. Es que fa empagair veure un regidor de Pollença que encara estigui així

Pepe

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Pepe | 04/08/2014, 00:09

El que si que puc dir és que a molt de docents si que la lluita ens ha afectat a la butxaca i un bon grapat que a més a més directament no es veien afectats pel TIL.

Un

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Un | 03/08/2014, 19:33

Jrv, llegeix be les declaracions den gomila i veuras com:
. La producroea que fa el programa es privada, i els seus programas se venen a ib3.
. Varen reconeixer que la productora va convidar al nin a llevarse la camiseta
.el sentit era no mesclar les coses
. No es va convidar, com s'havia dit, a tornar a participar al nin,
. Si a una persona no li agrada les coses que es fan, ho pot denunciar, ....
. Fa bon predicar quan no afecta a la teva butxaca,

jrv

Fals

jrv | 03/08/2014, 10:49

El fet que Antoni Gomila fes llevar una camiseta verda a un nin, és falsa, i ell mateix ho va explicar...en tot cas, hagués sigut adaptar-se al guió que des de que IB3 és gestionat per el PP, han donat a aquest mitja de comunicación que paguem tots, per convertir-lo en un mitjà de manipulació dels neo nacionalscatòlics centralistes..

Un altre

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Un altre | 02/08/2014, 13:39

Estimat Joan Martorell, la explicació és molt fàcil: a l'ajuntament hi ha un interés molt gran en gastar diners en obres perquè dels diners que no es gasten no es cobren comisions.
Els milions d'€ recaudats en més de 200 infraccions urbanístiques aquesta legislatura, arrabassats de 200 famílies pollencines humils en la seva majoria, son massa llepols per deixar-los al calaix.
Les subvencions del CIM no interessen.

Pepe

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Pepe | 01/08/2014, 20:16

Bona informació comparativa Joan, a l'entrevista al PIP diu el batle que "a nivell d'inversions no ens hem sentit gens privilegiats en tota la legislatura". Això si que és un bon eufemisme; suma a la comparativa que fas el tancament del centre de turisme ornitològic, la retirada d'ajudes al Festival. la retirada de la subvenció a Can Llobera...No es que hagi hagut privilegis és que el PP ha perjudicat clarament a Pollença

Joan Martorell

CONVENI AMB TURISME

Joan Martorell | 31/07/2014, 22:51

CONVENIS AMB EL CONSORCI DE BORSES DE PLAÇES TURISTIQUES de la CONSELLERIA DE TURISME DE LA C.A.I.B.
Als mitjans de comunicació han publicat uns convenis per millorar les zones turístiques, me agradaria saber amb quins criteris se adjudiquen les ajudes, prestem atenció:
MUNICIPI TOTAL OBRA APORTACIO CONSORCI %
APORTACIO CONSORCI
MAGALUF 1.400.000 1.163.000 83%
PAGUERA 900.000 707.000 78.55%
PALMA 1.000.000 800.000 80%
POLLENÇA 1.700.000 600.000 35.29%

En els tres primers casos el percentatge aportat per el consorci es del 80% (+/-) del cost total de la obra, només a Pollença que es del 35.29%.
L’única informació que tinc es la que he llegit als mitjans de comunicació, sense més informació que la detallada al quadre anterior. Ignoro quins son els criteris que aplica el Govern per subvencionar els projectes de Consorci esmentat, emperò si qualcú no dona una explicació de com es reparteixen els diners, i repeteixo que amb la informació donada per els mitjans de comunicació, me sembla una injustícia molt grossa cap a Pollença.
Ja sé que el CIM aporta 300.000 €, per la senyalització i asfaltat, etc. emperò si la obra no es dugués a terme, l’asfalta’t i tot axó hauria de esser assumit per el CIM tanmateix, ja que la via es de la seva responsabilitat, fins ara, el manco.

Esperem que qualcú pugui donar-nos una explicació.
Salut,
Joan Martorell (Pollença,31 de juliol de 2014)

Un

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Un | 31/07/2014, 20:18

Si pepe, pero en toni gomila es el mateix que la seva productira de ib3 , aixo es mel, va "animar a un nin" a llevarse la camiseta verda per sortir al programa, perque novs'havien de mesclar coses. Com tots sabem no es el mateix receptar que prendre.citant com fa ell el Pi de formentor. Del llim d'aquesta terra sa vida ni sustenta.......

Pepe

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Pepe | 31/07/2014, 16:51

Vull recordar el que va escriure en Toni Gomila quan el verd va fer acte de presència al pi...
Arbre sublim
TONI GOMILA

Havien de ser ells! Els del poble de la ce trencada, de les paraules totes importants, tot literari, no salen, no, ells. Els del poble que manté vives totes les expressions: el pi, cossiers, àguiles, cavallets, xeremiers, calvari, moros, cristians, alborada, el Club, la sala de les corbates, l'excel·lència turística, els banquers honestos que caminen i fan festa amb el poble, de Formentor i el seu far, de Costa i Llobera, el poble escollit d'Anglada Camarasa, d'Adan Dielh, de Tito Citadini... El poble del Festival de festivals, cap com el seu i el seu claustre. El poble de les muntanyes pelades i dels arbres únics que el cor estima.

Havien de ser ells que la vigília de la fi de la democràcia, del retorn a la fosca, farien renéixer el llumeneret blau de l'esperança. A vint-i-un metres d'altura, part damunt els ternals que aixequen l'estaca de Ternelles, un poble s'alça amb coratge, no és un jove tot sol qui hi arriba, la soca n'és plena, de germanor que l'aida a fer el cim. La plaça estibada i l'audiència televisiva encesa alenen a fons: amunt, ànima forta!

No són cames, ni braços, és l'alè d'un poble instal·lat al pit d'un jove amb coratge. El dia que no volíeu símbols, el símbol s'imposa amb força, per inevitable. Enmig de la plaça, coronant la festa, el clam d'un poble es fa sentir i fa de l'esforç, símbol, i de la gesta de portar-lo fins a sa testa consagrada, aroma d'unció divina.

Arbre pollencí, mon cor t'enveja. Sobre la terra impura, com a penyora santa duré jo el teu record. Lluitar constant i vèncer, regnar sobre l'altura i alimentar-se i viure del cel i de llum pura.. Oh vida! Oh noble sort!

Arrela dins l'altura! I amb la força de tes garres com a símbol de coratge, crearàs nova imatge al lloc de les quatre barres!

Joan c c

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Joan c c | 31/07/2014, 15:41

Pues per mi seria un orgull veure ballar els cosiers rodetjats de camisetes verdes, seria mostra d'un poble preocupat per l educacio.

Pepe

Opinions

Pepe | 31/07/2014, 15:35

M'imagin que el comentari va dirigit a mi. Vull aclarir que aquesta iniciativa d'anar de verd a veure els cossiers no parteix ni de mi, ni d'Alternativa però li donam suport. A mi no se m'ocorreix millor manera d'anar mudat que anar de verd, si tu penses que es fer l'indi doncs res, tot es respectable.
Per mi passar amb decrets per damunt de sentències, consells escolars i claustres és propi d'una dictadura.

Dictablana

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Dictablana | 31/07/2014, 15:26

Jo si no te sap greu a veure els cossiers hi vaig mudat, com correspon al dia gran de la vila. Si vols emplear la patrona pels teus interesos, no mos fas falta. I si vols propaganda gratis te'n vas a fer l'indio a Saragossa, te poses en pel davant la pilarica ben de verd i sortiras a tots els diaris. Fas servir la paraula dictadura molt alegrament, se coneix que no n'has patit cap, per amollar aquestes frivolitats en nom d'un partit politic democratic.

Alternativa

Re: Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Alternativa | 31/07/2014, 10:41

Contra la dictadura tothom de verd a veure u cossiers enguany a la Plaça Major.

Educació aprova "per decret" tots els projectes TIL que han rebutjat els claustres

El BOIB publica aquest dijous la resolució que obliga a aplicar-los durant el curs 2014-2015

www.arabalears.cat/balears/Educacio-projectes-TIL-rebutjat-claustres_0_1184881635.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb