URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El fracàs dels “dos estats”. Per una Palestina única, laica, democràtica i no racista

Alternativa | 09 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Andreu Pagés ens ha fet arribar aquest article que Miguel Lamas, militant d'Esquerra Socialista (partit integrat en el Front d'esquerra i dels Treballadors a Argentina). Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

El fracàs dels “dos estats”. Per una Palestina única, laica, democràtica i no racista

La declaració de la UIT-CI, després de caracteritzar a Israel com un “enclavament imperialista”, assenyala: “El que passa ara és un altre episodi d'una guerra genocida planificada des de fa gairebé setanta anys. L'estat d'Israel va ser creat en 1948 com a enclavament imperialista a la regió, amb el suport de l'imperialisme ianqui, anglès i de Stalin de la URSS, amb població jueva europea.

L'objectiu de crear aquest estat va ser la dominació militar, política i econòmica de l'Orient Mitjà (la regió més rica en petroli del món), utilitzant per a tal fi, com a carn de canó, a jueus migrants d'Europa als quals se'ls va donar terres robades als àrabs, amb la ideologia racista del sionisme que considera l'actual Israel com una “terra promesa” per Déu als jueus. Un estat gendarme dotat d'armes poderoses per l'imperialisme i amb població migrant. Des del començament va practicar el genocidi i la “neteja ètnica” expulsant a un milió d'àrabs palestins que vivien aquí. L'objectiu actual del sionisme segueix sent el de la seva fundació, expulsar definitivament als 5 milions de palestins que encara viuen a Gaza, Cisjordània i la pròpia Israel, que eren l'antiga Palestina. L'imperialisme, amb Obama al capdavant, repeteix que “Israel té dret a defensar-se”. Una comissió del Congrés nord-americà va establir que Israel va rebre 121.000 milions de dòlars en ajuda militar ianqui (denúncia de l'intel·lectual nord-americà Noam Chomsky). L'intent imperialista, lamentablement recolzat per la direcció històrica palestina d'Al Fatha, de crear “dos estats en pau”, ha fracassat i no té futur. Mentre no s'imposi el dret al retorn al seu país de tots els palestins expulsats i la destrucció de l'estat genocida per construir una Palestina laica i democràtica en tot el territori de l'antiga Palestina, avui ocupat per Israel, no hi haurà solució a l'agressió militar genocida permanent de l'estat d'Israel contra els palestins i altres pobles àrabs.

Per què no són possibles dos estats que convisquin pacíficament?

Palestina laica, democràtica i no racista” va ser la posició històrica del moviment revolucionari palestí de resistència a Israel. Significa acabar amb l'estat racista i genocida d'Israel, i construir un nou estat amb majoria palestina (avui hi ha 10 milions de palestins al Orient Mitjà, 5 milions a Gaza, Cisjordània i Israel, i altres 5 milions refugiats en altres països veïns). Estat on convisquin amb els jueus i altres minories en igualtat de drets, com van conviure pacíficament una majoria islàmica amb una minoria jueva durant segles, abans de la fundació d'Israel.

En 1993, l'OAP -Organització per a l'Alliberament de Palestina-, encapçalada per Yasser Arafat, en el marc d'un acord de Pau amb Israel, va renunciar a la posició històrica palestina a canvi de la promesa israeliana que, en un termini de cinc anys, hi hauria dos estats, un de israelià i un altre palestí. El palestí, a la Franja de Gaza i a Cisjordània (20% de la Palestina històrica) i l'israelià en l'actual Israel (80% del territori de la Palestina històrica). En aquests 5 anys es lliuraria l'administració de Franja de Gaza i Cisjordània a l'Autoritat Nacional Palestina, reservant-se Israel la “seguretat” (és a dir l'única força militar) i el dret a intervenir a Cisjordània i Gaza. En aquest temps també havien de resoldre's punts no definits, com la qüestió de Jerusalem i el dret al retorn dels palestins.

Molt aviat es va veure que l'acord de “els dos estats” era un parany. Israel va envair amb 400.000 colons la major part de Cisjordània, quedant-se l'aigua, creant un mur que rodeja les zones palestines, portant als palestins aquí residents a una situació econòmica catastròfica i sotmesos a constants i humiliants controls militars. Va retirar els seus colons de Gaza, només perquè era un petit territori sense riqueses naturals, i en el qual podia reduir als palestins a una espècie de camp de concentració gegant al que pot bombardejar quan vol (com ara).

Va ser la segona demostració històrica que eren impossibles dos estats. La primera va ser quan l'ONU va concedir a Israel en 1948 el 52% de la Palestina històrica. Israel en pocs mesos es va ocupar la resta i va expulsar als palestins. El caràcter racista i colonialista d'Israel, que s'autodefineix com a “estat jueu”, fa impossible que accepti a un estat palestí sobirà. El seu objectiu és expulsar a tots els palestins, així ho va demostrar en els últims 66 anys.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: El fracàs dels “dos estats”. Per una Palestina única, laica, democràtica i no racista

Pepe | 10/08/2014, 10:30

M'agrairia equivocar-me però en aquest moment veig impossible aplicar la raó a Palestina. Tal vegada tot seria diferent si a 1948 s'hagués fet feina i decidit fer un estat laic on convisquessin musulmans i jueus però ara em sembla impossible.
Les religions com estructures de poder haurien de desaparèixer i ser només una opció personal.
La religió es fonamenta en la por i la por com forma de governar és terrorífica.
Com deia Bertrand Russell al seu llibre "Por qué no soy cristiano y otros argumentos morales":

La religión se basa, creo yo, primeramente en el miedo. Es en parte el terror hacia lo desconocido, como ya he dicho, el anhelo de sentir que se tiene un como hermano mayor que siempre te protege y está ahí. [...] Un buen mundo necesita conocimiento, bondad y coraje; no necesita una añoranza lastimosa del pasado o el lastre al libre uso de la inteligencia de palabras dichas hace mucho tiempo por gentes ignorantes.

jrv

PALESTINA

jrv | 10/08/2014, 09:57

Per a mi els dos grans probles....Palestina làica?...i on posem els jueus?

Alternativa

Re: El fracàs dels “dos estats”. Per una Palestina única, laica, democràtica i no racista

Alternativa | 09/08/2014, 11:14

El procés participatiu per decidir que fer amb la Pescateria va ser aprovat pel ple, als pocs dies vam enviar una proposta per començar a fer la feina de participació que no s'ens va contestar. Ja veurem per setembre com se posa en marxa el procés.

Nueve arquitectos concursan para reinventar la vieja Pescateria
El jurado se reunirá en septiembre para evaluar los proyectos.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticias/part-forana/2014/130531/nueve-arquitectos-concursan-para-reinventar-vieja-pescateria.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb