URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Gola i altres preguntes

Alternativa | 06 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Preguntes i respostes del ple de juny.

- Respecte al cobrador dels comptadors de la Cala; consideram que els usuaris no han de pagar per la mala gestió d'Aigües de Cala Carbó i la deixadesa de l'Ajuntament de no controlar un servei que és de titularitat i control municipal. Les tarifes i taxes contemplen unes quotes bimensuals per al manteniment de preses i comptadors, que se suposa que els usuaris de la Cala haurien d'haver pagat. 

Contesta el batle: han demanat informes, continuen fent molt d'altes. Hi ha un parell de veïnats que protesten. El batle no entén l'actitud d'alguns ciutadans va fer la reflexió a aquests ciutadans que només pensen en el valor d'un electrodomèstic, que ara amb aigua de major qualitat no patiran. L'Ajuntament no controla l'aigua que es perd en aquest moment ja que no poden fer les lectures.

Pensam que el batle hauria de tenir més empatia amb els veïns que es queixen, sobre tot per què com deiam a la nostra pregunta ells han estat víctima no només de la mala gestió d'Aigües de Cala Carbó sinó també de la deixadesa de l'Ajuntament. El batle tendeix a oblidar la seva responsabilitats a aquests i a altres temes que s'arrossegaven a l'Ajuntament fa anys, oblidant que el va formar part de l'equip de govern de la legislatura 2003-2007 sent batle el darrer any. A Alternativa des del mateix moment que vam entrar a l'Ajuntament vam denunciar la mala gestió d'Aigües de Cala Carbó i vam demanar el rescat de la concessió... Tan de bó s'ens hagués fet cas.

- Com pensen aplicar la moció de participació ciutadana aprovada al ple a l'edifici de la pescateria?

Contesta el batle: ja han entrat projectes i una vegada que siguin hi ha la possibilitat de que tothom el pugui mirar.

Com us vam informar s'han presentat nou projectes que es valoraran pel jurat tècnic al mes de setembre. El que ens preocupa és que a aquestes alçades no s'hagi previst res pel procés de participació ciutadana aprovat al ple. Al seu moment vam fer una proposta concreta al PP&PI d'aprofitar l'experiència de l'Agenda Local 21 que no ha obtingut resposta.

-Quin tipus de control mediambiental ha hagut  a la intervenció municipal a l'interior de la zona humida de la Gola ? S'ha fet qualque informe respecte al tema? En cas afirmatiu ens poden facilitar aquest informe?

Contesta el batle: s'han demanat les autoritzacions corresponents a Costes i ha canviat totalment la situació a la Gola. No sap si se les ha escapat alguna cosa medi ambiental.

Aquesta feina s'hauria de fer amb molt de cura i amb un control mediambiental i la resposta del batle no ens dona massa seguretat sobre que les coses s'hagin fet bé. Hem consultat  a diferents experts sobre el tema i aquest seria un resum de les seves explicacions. Fa anys que per mor dels espigons de la Gola es produeix una considerable acumulació d'arena dins els mateixos, aquesta pot dificultar el flux d'aigua salada cap a dins la Gola (que no és dolent) i també (a determinades èpoques, quan hi arriba aigua) dificultar el drenatge de la zona humida. És correcte retirar una part del sediment i/o arenes acumulat entre els espigons, però s'ha de considerar que s'ha de mantenir un determinat nivell d'aigua mínim a l'hivern (es a dir, no dragar més de que cal i ocasionar la pèrdua excessiva d'aigua quan la zona humida la necessita). És possible que el dragat faciliti massa la sortida de l'aigua de l'interior (si s'ha eliminat la barrera que retenia l'aigua) i aleshores si que hi ha el perill que es buidi; això agreujaria més l'anòxia del sediment, les males olors i el risc de mortalitat de peixos, invertebrats aquàtics, etc. per falta d'oxigen. Cal dir que alguna mala olor i moscards a l'estiu també són inherents a la dinàmica natural d'una zona humida Qualsevol dragat que es faci del pont cap a dins la zona humida s'ha de valorar tenint en compte criteris més restrictius i sota una valoració d'experts, ja que hi ha molt de risc de que es pugui remoure i alterar el sediment, que en quedar en suspensió hauria alliberat els nutrients com nitrats i fosfats atrapats de fa molt de temps al sediment (i altres possibles tòxics, si n'hi ha). Aquesta re-suspensió de nutrients pot provocar més olors i desenvolupament d'algues flotants, que incrementen l'anòxia i per tant les olors i el risc de mortalitat de fauna aquàtica (peixos, invertebrats... no les aus).

També caldria aprofitar la sequera estival (que no és dolenta, és la successió ecològica de les zones humides) per a retirar residus i restes d'obra que queden a la vista, de la forma més selectiva possible, a ma i sense maquinaria.

-Ens poden explicar el motiu pel qual es prohibeix aparcar en part del carrer Pescador del Port de Pollença. Ens poden facilitar, si s'ha fet, l'informe que ha justificat aquesta decisió.

Contesten el batle i la regidora de policia; És un carrer que l'empren molt de bicicletes i vianants per accedir a la primera línia, hi ha molt de problemes, no es deixava entrar a alguns, s'incomplia la restricció de la circulació. S'ha obert la circulació a la vegada que a un tram s'ha prohibit l'aparcament.

Ens imaginam que per la resposta no hi ha cap informe de la policia. El problema de temes com aquest és que es fan sense dialogar ni informar als veïns i que davant la falta d'informes sempre sorgeixen comentaris sobre que actuacions com aquesta responen a interessos particulars de qualque veí i no a l'interès comú.

-Per què enguany tampoc han aplicat el pla d'implantació de l'O.R.A. (Ordenanza Reguladora de l’Aparcament) al Port de Pollença  on es contemplava una zona verda a diferents carrers del Port?

Contesta el batle; hem començat un mes tard per culpa de Ports, que no és una administració modèlica. No es pot fer el pla fins que no es faci la primera línia.

És increïble que  s'hagi pagat amb doblers públics un pla que després l'equip de govern PP&PI ha decidit unilateralment no aplicar.

- Hem sabut per la premsa que l’ajuntament de Pollença podrà programar espectacles a l’auditori d’Alcúdia “sempre que estigui disponible i lliure de programació”. Han previst o pensen fer alguna cosa per tenir un transport públic adient i assequible per anar als espectacles.

Contesta el batle;. Si hi ha espectacles que necessiten transport no hi haurà problemes per subvencionar-ho

Ja veurem, el que podem dir és que aquest acord s'ha fet sense consultar a l'oposició i que encara no s'ens ha facilitat. Com vam dir al seu moment ens sembla una bona idea ja que sempre hem considerat que instal·lacions com l'auditoria haurien de ser mancomunades però evidentment també sempre hem dit que això ha d'anar unit a una millora del transport públic que actualment fa pena.

- Ens poden informar sobre el Programa de prevenció de la mort sobtada previst a la tesi doctoral d'en Tomàs Ripoll a escoles i centres esportius.

Contesta el batle, s'ha xerrat amb el conseller de Salut i s'està moguent amb molt de cura per evitar alarmisme. es tracta de donar a coneixer la malatia i fer un programa preventiu als nins i adolescents que puguin tenir aquest risc.

Confiam i esperam que es posi en marxa aquest pla preventiu que pot salvar més d'una vida.

- Han comprovat si les obres que s'han fet a la parcela 782 polígon 3 s'ajusten a la llicència que es va donar al seu moment?

Va respondre el batle; es va confondre amb les parcel·les i no l'havia vist.

No coment.

 Al 2012 es va pagar un   Pla d'implantació de l'O.R.A. (Ordenanza Reguladora de l’Aparcament) al Port de Pollença, 

 

 

 

Comentaris

jrv

Esquerra??...de qué!

jrv | 08/08/2014, 12:38

Tinc a confessar que a l'any 1982 jo vaig votar PsoE, i no crec que fos tan dessencertat...però aviat la estructura de comandament va anar traicionant, si, traicionant als seus votants i a qui confiava en ells...una de les coses més repugnant, apart del GAl, fou com varen pasar anys sense que els repressaliats, mutilats i persones que foren arraconades dins la societat española a la posguerra i mes endavant, seguiren arraconades...comandant el PsoE...conveniencia?? COVARDIA i burla...

Pepe

Re: La Gola i altres preguntes

Pepe | 07/08/2014, 16:54

Des de fora l'únic que puc constatar és com el PSOE a la passada legislatura va deixar fer el que volien a UM I UNPI i inclús al cas de l'experiment de la peatonització vam demostrar que s'havia unit a les seves gestions irregulars (negociat amanyat i plagi del pla de mobilitat).
No obstant jo no personalitzaria en una o diverses persones aquesta crisi del PSOE, es tracta de un tema de funcionament democràtic o no. L'assemblea és qui ha de tenir el poder i els càrrecs sempre han d'estar a la seva disposició-

Joan Martorell

El problema del PSOE

Joan Martorell | 07/08/2014, 01:55

La perdua de militants va començar quand a na Xesca Ramón li pujaren els fums de batlessa, menosprenyant a la resta de companys que no seguían les debes ordres. Va tenir un empaig de poder i no el va porer digerir. Aquí començar els problemas.

Garci

Re: La Gola i altres preguntes

Garci | 06/08/2014, 23:44

El veritable problema del PSOE es que el règim del 78 s'està desmoronant i ja som molts els que no tragam amb "els consensos" de la nostra "democràcia".
Si son 29 o son 100, si tenen 1 o 3 regidors... no és important. L'important és quines alternatives reals son capaços de plantejar de cara al futur del poble. I això ni s'ho plantegen seriosament. El demés no és altre cosa que politiqueig.

Xesca R.

PSOE

Xesca R. | 06/08/2014, 23:12

PSIB-PSOE Agrupació Socialista de Pollença, Moll i Cala Sant Vicenç (crec que es fan dir així):
El problema dels Mir, Barba, Fernández, , Cànaves i alguns (poquets) més és molt simple. En lloc de fer costat "als seus" durant any s'han dedicat a "autodestruir-se" i no recolzar-se mutuament. Ara pagaran les conseqüències i just just tendran representació. Si treuen un regidor poden dur un ciriet a la Sang (o al Puig, o Lluc, com vulguin)

Joan CC

Re: La Gola i altres preguntes

Joan CC | 06/08/2014, 20:15

Pens que el problema del PSOE és molt més profund i que va molt més enllà de les actuacions dels regidors actuals o passats. Jo el que em deman és per quin motiu hauria d'afiliar-se algú a un partit com el psoe, que cada dia que pasa mostra més incoherències. La primera dir que té ànima republicana i estar en contra de un referèndum per decidir el cap d'estat

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb