URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'Ajuntament ha de presentar al·legacions

Alternativa | 11 Agost, 2014 00:01

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Denunciam que l'ordenança reguladora de l’ús i conservació de la carretera vella de Lluc a Pollença s'ha fet a mesura d'alguns propietaris, entre altres el batle  i demanam a l'Ajuntament que presenti al·legacions per garantir el seu domini  i ús públic. El batle ha de demostrar que els seus interessos particulars no prevalen sobre els interessos dels ciutadans de Pollença que representa. 

La Ruta de pedra en sec (GR-221), és una de les joies  de la serra de Tramuntana,  declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en la categoria de Paisatge Cultural. La Ruta atreu milers de turistes cada any a la nostra illa i és utilitzada per milers de mallorquins que volen conèixer i gaudir dels valors culturals, naturals i paisatgístics de la Serra de Tramuntana. Per exemple recentment  la Ruta de la Pedra en Sec, ha estat la protagonista d'un documental a la televisió francesa i alemanya (Veure notícia de l'Ara; Aquest dimecres s'estrena a la cadena ARTE de la televisió francesa i alemanya el programa 'Wanderlust', amb la serra de Tramuntana com a tema del documental). El que resulta increïbleés  que la Ruta de pedra en sec promocionada a les fires turístiques encara continua sent una obra inacabada: continuen sense senyalitzar oficialment les diferents etapes entre Andratx i Deia i encara ens trobem amb problemes de pas en alguns trams. La mateixa pàgina del Consell de Mallorca que promociona turísticament la Ruta diu que "no es fa responsable de les possibles limitacions de pas o altres problemes que puguin sorgir en els trams que es troben en projecte i no estan senyalitzats."

Com sabeu a Alternativa per Pollença fa anys que lluitam al costat de la Plataforma pro Camins Públics i oberts per aconseguir obrir camins públics. Aquesta lluita ha aconseguit diversos èxits com  aconseguir que el Consell Insular de Mallorca per unanimitat acordés la recuperació de la carretera vella de Pollença a Lluc i  la seva integració totalment en l'itinerari de la ruta de pedra en sec (etapa que transcorreix per la carretera vella de Lluc a Pollença).

Fa uns dies al BOIB número 99 de 22 de Juliol de 2014, es va anunciar la informació pública de l’ordenança reguladora de l’ús i conservació de la carretera vella de Lluc a Pollença. que teòricament té com objecte regular l’ús i mantenir la conservació de la carretera vella de Lluc a Pollença.

 A dia d'avui continuam trobant obstacles i ocupacions del traçat a l’altura de Can Pontico i Ca Na Borrassa. En quant a la desaparició del traçat cal esmentar la desaparició d’un pont en el torrentó que fa partió amb Can Pontico i principalment la desaparició parcial i/o total de varis trams del camí a causa de l’acció de les torrentades a l’altura de la finca de Can Serra. Al tram comprès entre Can Pontico i el torrent de Llinars, a l’alçada dels Kms 3 a 3.6 de la Ma-10, es fa anar als usuaris per damunt la carretera i en la mateixa direcció que els cotxes, a més de ser molt perillós no es permet pel Codi de Circulació. La Plataforma pro camins públics i oberts ha fet diferents propostes alternatives (que passarien per permutes o expropiacions) per evitar aquesta situació però que no han obtingut resposta per part de la Conselleria (veure article).

Ens indigna comprovar que la citada ordenança no intenta recuperar l'ús públic total de la carretera i que s'ha fet a mesura d'alguns particular, entre altres els de la família del batle.  El més sorprenent i indignant de la nova ordenança és que l’article 10 de la mateixa considera l’ús privatiu d’una part del camí, i que ha desaparegut la franja de protecció de tres metres a cada costat de la carretera.

La Plataforma pro camins públics i oberts ja ha presentat al·legacions ca a aquesta ordenança i nosaltres les presentarem en el mateix sentit que la Plataforma; demanant la recuperació de tots els trams de la carretera, que s'elimini l’ús privatiu de cap tram d’aquesta carretera, que ha de ser totalment de domini i ús públic,   i que es garanteixi la franja de protecció de tres metres.

Aquesta imatge ha de ser història

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: L'Ajuntament ha de presentar al·legacions

Pepe | 13/08/2014, 10:55

Gràcies Joan per l'aportació. Al rei ja li pagam la residència (que no surt econòmica) i no té problemes econòmics. Mai s'hauria d'haver comprat aquest iot amb doblers públics. I ara al proces de venda no ha hagut cap transparència i tampoc sé quin paper ha jugat l'administració pública per defensar la bona gestió d'un patrimoni que era en part públic. Amb el resultat el que és clar és que amb el PP sempre guanyen els mateixos.

Joan Martorell

FORUNA per un, RÜINA per altres

Joan Martorell | 12/08/2014, 22:49

FORTUNA per uns, RUÏNA per altres
La crisis que patim, que ha arruïnat a milers de ciutadans, o per no poder fer front a la hipoteca o per la pèrdua de la feina, etc. a altres els ha provocat l’efecte contrari. Segons les informacions que tinc, a Espanya el 2013 les persones riques augmentaren un 11%, segons l’Informe anual de la riquesa al món, publicat per Capgemini y RBC Wealth Management.
Un altre informe de Cáritas, diu que a Espanya hi ha un 28.6% de persones en situació de pobresa (1/3 de la població). Les famílies sense cap tipus de ingrés arriben a les 630.000.
Només amb aquest informe podríem parlar durant hores, emperò la meva intenció era analitzar un cas concret que els mitjans de comunicació si bé cosa han publicada, no han fet molt de renou.
Me refereixo a la venta del FORTUNA,ara FONERS : El comprador del iot, el cost, el preu de venda i els propietaris actuals.
1ª qüestió: QUI VA COMPRA EL “FORTUNA”.
El comprar la FUNDACIO TURISTICA I CULTURAL DE LES ILLES BALEARS (FUNDATUR), constituïda per 22 empresaris,entra ells la Hotelera Doliga, S.A.(MATUTES), el Govern de les Illes Balears, el Foment de Turisme de Mallorca, Menorca i Eivissa, La Caixa, Sa Nostra, La Conselleria de Turisme, entra altres.
Els empresaris aportaren 600.000 euros a pagar amb 10 anys. Es important recordar que les aportacions a Fundacions tenen unes exempcions fiscals prou importants, que ningú amb parla però es així. No tot es altruisme. Crec que poden desgravar-ne al 25% dels impostos.
2ª qüestió: EL PREU DE COMPRA.
El cost del iot arribà als 19 milions de euros (3.100.000 milions de pessetes). Si no fallen les comptes, 22 empresaris a 600.000 euros cada un, son 13.200.000 euros, la resta, les Administracions públiques, 6.000.000 de euros. Les Entitats financeres participants, segons el meu criteri, aportaren fons que pertanyen als clients, per lo tant en detriment de la Obra Social, de la que es beneficaria la Societat.
3ª qüestió: EL PREU DE VENDA.
Xifrat amb 2.200.000 euros. Segons estic informat el iot a més del sistema de propulsió tradicional, disposa de un nou sistema de propulsió a raig de aigua. De les tres turbines que té, dues son noves de trinca, que només el preu de aquestes supera lo pagat per tot el iot.
4ª qüestió: ELS PROPIETARIS ACTUALS.
L’actual propietari és BALEARIA, que té com accionistes a Adolfo Tutor i la família MATUTES. Coincidències, resulta que la Presidenta de FUNDATUR es la Sra. Carmen Matutes. Està tot dit, cada un que pensi lo que vulgui.

jrv

la pasta

jrv | 11/08/2014, 21:51

"A dios rogando y la bolsa llenando"...haver fet una oferta, o omplir la bacina, així tot s'arregla...

Alternativa

Re: L'Ajuntament ha de presentar al·legacions

Alternativa | 11/08/2014, 10:51

Vergonyós. El capellà de Pollença veta l`entrada a l`església per veure uns trespols atribuïts a Gaudi als seguidors de la Setmana de l`Arquitectura.
Per demanar i rebre ajudes no tenen problemes però per col·laborar amb una activitat cultural sí.

Alternativa per Pollença

Re: L'Ajuntament ha de presentar al·legacions

Alternativa per Pollença | 11/08/2014, 09:50

Alternativa per Pollença denuncia “interessos particulars” en la regulació de la carretera vella a Lluc
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/alternativa-per-pollen-denuncia-batle-defensa-interessos-particulars-regulacio-carretera-vella-lluc.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb