URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El rector veta i el batle s'amaga.

Alternativa | 13 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 

Aquests dies el Club Pollença ha organitzat unes interessants  'Converses d'arquitectura' entorn de la figura de Gaudí. Dins el seu programa el diumenge havia previst una visita guiada per Rafel Moranta i Magdalena Jaume a l'interior de l'Església de Nostra senyora dels Àngels. El rector, en Joan Artur Boardman, va vetar aquesta visitar i va pressionar a un espònsor per què es retirés de la organització . La seva explicació ahir a la premsa és que havia interpretat un text que acompanyava la propaganda com una burla a la comunió, encara que no va intentar aclarir el fet amb els organitzadors. El text irònic que fa referència a la polèmica en torn al Tornaveu dissenyat per Gaudi dues vegades destruït a la Seu és aquest:«Com a cloenda de cada jornada es procedirà a distribuir la comunió a la concurrència amb les restes del Tornaveu, que serà gratuïta per als pobres de solemnitat i oberta a subhasta per a les famílies principals».

 

  L'actitud del rector ens sembla totalment intolerable i no només per totes les prebendes i ajudes públiques que té l'església catòlica sinó perquè concretament a Pollença parròquia de la Mare de Déu dels Àngels rep una subvenció per obrir les seves portes als visitants. Precisament al darrer ple de juliol vam demanar per què a la Junta de Govern del 18 de març hi havia 10 gratificacions de 150,25 euros ( o sigui estam parlant de 1502,5 euros per 10 mesos)  a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels  pel concepte "obrir la parroquia". El batle va contestar que es tractava d'un acord molt antic, que es pagava des d'una partida de Participació Ciutada!? per què es pugui visitar la parròquia. Al ple va reconèixer que aquest acord s'hauria de regularitzar mitjançant un conveni.

 

 Igualment és resulta vergonyós que el batle i responsable de cultura, que va justifica al ple el pagament d'aquestes "gratificacions" a la parròquia per facilitar l'accés del turistes al patrimoni, després s'amagui i no vulgui ni tan sol valorar aquests que el rector impedeixi una activitat cultural al que havia importants arquitectes simplement per què no l'havia agradat un text. És evident que el batle segueix el que és una màxima al PP; Fort amb els dèbils i dèbil amb els poderosos”.

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Alternativa | 17/08/2014, 11:27

Colonya ens ha contestat i aquesta és la seva argumentació en referència a la retirada del patrocini de les converses d'arquitectura": "Els organitzadors de 'Converses d'arquitectura' entorn de la figura de Gaudí. no s'han dirigit a Colonya per demanar cap patrocini, insistim que la Fundació Guillem Cifre, té converses amb el Club Pollença, per a un acord de col·laboració ampli, tot esperant aquest possible acord es va presentar l'acte esmentat, i en conèixer la publicitat d'aquest, es va decidir no patrocinar com acte espécific i esperar l'acord global. Ja que la intenció de la Fundació és no entrar a col·laborar actes concrets, sinó activitats del Club en forma genèrica, per no participar en temes concrets ja que la Fundació el que pretén és donar suport a temes assistencials, culturals o esportius."

Alternativa

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Alternativa | 16/08/2014, 21:43

Hem demanat a Colonya:
És cert que Colonya va retirar el seu patrocini de les 'Converses d'arquitectura' entorn de la figura de Gaudí. " per una decisió del seu comite ètic?

I la seva resposta ha estat:
El comitè ètic no ha intervingut en aquesta ni en cap decisió de patrocini de la Fundació, ja que no és la seva comesa.
Si podem informar que la Fundació, ha mantingut alguna conversa amb la Junta actual del Club per arribar a un acord de col·laboració, però que encara no sé ha concretat ni s'ha tractat en el Patronat de la mateixa.

Al que hem contestat:

Gràcies per la resposta, però no haveu contestat al que hem demanat en primer lloc i és si és cert o no que Colonya va retirar el seu patrocini de les 'Converses d'arquitectura' entorn de la figura de Gaudí. "

Pepe

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Pepe | 16/08/2014, 10:30

Igual que "combregar amb rodes de moli" es una dita, el text que acompanya les converses és una ironia no es tractava d' anar a prendre la comunió a l'església...Com van dir els organitzadors a més a més el que hauria d'haver fet el rector és parlar amb ells per aclarir el tema. Jo no veig de cap de les formes que la ironia fos del sacrament sinó de determinades actituds de l'església que amb aquest vet no han fet sinó confirmar.
Respecte al comitè ètic, jo no vull controlar res però estaria bé una mica de transparència per la seva part i publicar l'argumentació de la seva decisió no crec que sigui demanar massa. Ja no com polític sinó com client de la Caixa tant a nivell individual com Alternativa com partit ens agrairia conèixer els arguments de la seva decisió per poder valorar-les millor.

Un

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Un | 16/08/2014, 08:36

Pepe, pero "combregar amb rodes de moli" es dit que te un significat. Pero jimaginet que hi hagues un acte dins l'esglesia i que fos, i a mes s'enuncias, anar a prendre la comunio a l'esglesia amb rodes de molis dins la mateixa esglesia, seria una altre cosa. Jo segueix diguent wue entenc que colonya no volgues tenir el seu logotip davora un cartell que innecesssariament i sols per provocar determinades reaccions fes befa o ironia dun sacrement que per molts de cristians es molt important i respectable. Respecte al seu comite etic, no es funcio de la ajuntament el seu control i per les persones que en formen part me mereix absolut respecte.

Pepe

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Pepe | 16/08/2014, 00:22

Colonya per mi Don Guillem Cifre de Colonya és un referent i el citaré totes les vegades que faci falta i més, si no t'agrada doncs em sap greu. El que tinc clar és a qui no votaria D. Guillem que vull recordar que va ser regidor republicà. I jo no don lliçons d'ètica a ningú, simplement opino però és clar que a alguns això de que la gent opini lliurement no us va bé.

Pepe

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Pepe | 16/08/2014, 00:18

Un jo no pens que el comentaria fes befa de la comunió. Tu penses per exemple que la frase "combregar amb rodes de molins " fa befa de l'acte de combregar. Laïcisme vol dir entre altres coses defensar que el patrimoni històric no és propietat exclusiva de l'església. I record que a més a més que l'Ajuntament paga a l'església per obrir la Parròquia, Jo no sé si el comite étic de Colonya es va reunir però si va ser així m'agradaria llegir les seves explicacions per poder valorar-les.

Revista Mongolia

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Revista Mongolia | 15/08/2014, 21:00

La mujer del espacio hoy ha vuelto a subir al cielo

Colonya

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Colonya | 15/08/2014, 19:37

Te poses Don Guillem Cifre de Colonya massa vegades a la boca, te penses que seria votant d'alternativa? Lo que faria Don Guillem Cifre de Colonya només ho sap ell, ara la institució es troba en unes altres mans PRIVADES que fan el que volen, no necessiten que lis donis lliçons d'ètica.

Un

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Un | 15/08/2014, 19:35

Puc estar nes o menos d'acord amb tu respecte a la interpretacio, pero la qualitat d'aquestes converses feia innecessari el cinisme o la ironia versus a l'esgkesia i a un acte "la comunio" que per molta de gent es molt respectable, i per aixio entenc la postura de colonya. Respecte a que pensaria don Guillem crec que ningu ho sap, laicisme no vol dir befa de la religio, sino respecte encara que no cregui o participi. Colonya te un comite etic i a ell se deu, i per a mi tenen la confiança que s'han guanyat

Pepe

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Pepe | 15/08/2014, 18:46

"Un" les converses han estat de gran qualitat i amb noms molt importants de l'arquitectura. El text no era el títol de les converses, era una nota irònica posada al final. El rector en cap moment es va dirigir als organitzadors per aclarir el tema.
La frase pot agradar més o manco però no crec que sigui motiu per retirar l'sponsor de les converses, i fer ho crec que va contra l'esperit com els valors defensats por D. Guillem Cifre de Colonya tant en el referent a la llibertat d'expressió com del laïcisme.

Un

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Un | 15/08/2014, 16:41

No podria esser que colonya no li agradi aquest tipus de titols cinics contra k'esglesia?, colonya es una institucio que te clients creients i no creients?, aixi com vosaltres supos que no vos agraderia que colonya esponsoritzas segons quins actes, altres clients no li agraden que esponzoritzascaquest. Supos que una caixa d'estalvis com colonya no ga de demostrar res, i tampoc pot entrar en conismes que no son seus.

Alternativa

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Alternativa | 15/08/2014, 12:40

Al PP i al batle ja els coneixem però si D. Guillem Cifre de Colonya aixeques el cap..."

Las presiones de la Iglesia, de los canónigos de la catedral de Mallorca, se extendieron hasta el alcalde de Pollença, Tomeu Cifre (PP) y a la caja de ahorros local Colonya. Esa maniobra eclesial cuajó: la marca y el patrocinio de Colonya fueron retirados del cartel y los folletos."

Una ‘comunión’ con la obra de Gaudí
Los restos de la réplica del tornavoz diseñado por el arquitecto para la catedral de Mallorca son repartidos durante un debate como protesta por su abandono

Un 'gaudí' destruido dos veces

h
ttp://cultura.elpais.com/cultura/2014/08/14/actualidad/1408032083_110090.html

jrv

Nous cacícs

jrv | 15/08/2014, 10:49

El nous cacics, a Mallorca, a les Balears ja fa anys que han deixat de ser els grans terratinents , els depositaris dels caciquisme son els grans hotelers, encara que exerceixen el seu caciquisme de forma més subtil, des de el recolzament econòmic, explicit o no, al PP, als mal anomenats "mitjans de comunicación", etc...fins i tot el PSOE els hi te por...Se presenten com a "creadors de llocs de feina, i simplement tenen obrers i treballadors perque no poden prescindir d'ells, redueixen les plantilles al màxim, i els hi fan fer mes hores que un rellotge. Amb una falta d'elegancia en la rapinya digne de un gorila...

Paco

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Paco | 14/08/2014, 17:20

caso puntual de un dia puntual?
y eso que solo lleva un par de meses, ésta señora tiene futuro en política

Alternativa

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Alternativa | 14/08/2014, 12:20

Respecte a l'incompliment de col·locar el cartell obligatori amb els preus dels productes, la regidora de mercats ens ha contestat: "En quan a allò dels preus, mai s'ha deixat de vigilar. Haurà estat un cas puntual d'un dia puntual. Els encarregats dels mercats compleixen la seva feina."

Paco

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Paco | 14/08/2014, 09:31

usuarios?
aqui solo se piensa en el turista y en el euro que se le pueda sacar del bolsillo

Joan Martorell

Mercat de Pollença

Joan Martorell | 13/08/2014, 22:30

Si canvien el mercat de ubicació, lo primer que penso es que els bars i restaurants de la plaça podran tenir les cadires posades sempre (faran més calaix, es clar), per altre banda està bé fer una enquesta, emperò els usuaris també tenim dret a opinar, no?.

Margalida Amengual

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Margalida Amengual | 13/08/2014, 16:33

Vivim a un poble, a un estat, a un món a on encara estam sota el jou dels "caciques" o això es la impressió que molts tenim. Qui té els doblers té el poder i qui té el poder fa el que li dona la gana, literalment, i sempre aprofitant-se dels més dèbils. I el rector, que ens podem esperar de un membre d'una institució com l'esglèsia catòlica que sempre ha predicat lo que no creu i ha actuat totalment en contra de la seva pròpia doctrina? Res de bo.

Pepe

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Pepe | 13/08/2014, 10:59

Comparar les declaracions del batle quan parla dels veïns de la Cala que es queixen, la Plataforma Pro Camins públics,dels partits de l'oposició... I quan parla de aquest tema, dels propietaris de la fàbrica del TIL, d'en Bauzà o Company és un exercici didàctic, semblen dues persones diferents. Ja és hora de que es governen polítics que siguin ajuden als dèbils i s'enfronten als poderosos.

Alternativa

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Alternativa | 13/08/2014, 10:48

Esperam que també es faci complir l'ordenança de mercats, al darrer ple vam fer arribar les queixes que hem rebut de l'incompliment de col·locar el cartell obligatori amb els preus dels productes.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticias/part-forana/2014/130824/fruta-verdura-mantendran-lugar-privilegiado-mercado-dominical-pollen-a.html

Alternativa

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Alternativa | 13/08/2014, 10:47

Mentre el batle i per tant l'Ajuntament no diuen res... Primen els interessos del batle sobre el bé comú una vegada més

«L'ordenança de la carretera vella de Lluc a Pollença en permetrà la privatització»
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/-330.html

jrv

El regne d'aquest mon...

jrv | 13/08/2014, 10:39

Encara estic esperant saber, o que me diguin, els comptes de com és gasten els duros , dolars i euros que paguem a l'intermediari de la esglesia, l'estat espanyol, , al mon aquest que no es aquest mon...però del que la esglesia tant parla.

Garci

Re: El rector veta i el batle s'amaga.

Garci | 13/08/2014, 08:42

Mira que haver de pagar perque s'obri un edifici que va pagar el poble i que s'ha apropiat l'esglèsia...
Que encara passin coses com aquestes demostra el gran "tinglado" que tenen montat. Uf.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb