URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Primera mobilització del Front comú en defensa del Territori

Alternativa | 14 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Tot el nostre suport al Front Comú en defensa del Territori, una plataforma integrada per més de vint col·lectius (els teniu a la continuació de l'article)  té l'objectiu de criticar el model vigent que incita al consum desmesurat a costa d'ecosistemes i persones. Així, l'assoliment d'un nou paradigma que sigui respectuós amb la terra, amb la mar i amb qui els habita esdevé l'objectiu clau d'aquest grup, i per aconseguir-ho s'han decidit a passar a l'acció. Per això han convocat una primera mobilització per aquest dissabte, 16 d'agost, a un indret força malmenat: la platja de Magaluf.  L'hora, les 11h del dematí.

Es vol fer una crida a canalitzar el descontent de molta gent amb les polítiques econòmiques i territorials que han convertit Mallorca en terreny de negoci per a especuladors. L'escenari és idoni: la costa de Calvià la qual ha perdut tots els seus encants amb l'excusa del turisme com a motor de riquesa. Malgrat tot, assistim a una desmotivadora precarietat laboral en hosteleria i a la contemplació d'uns paisatges desfets per les ànsies d'obtenció de doblers ràpids i fàcils que engreixà la bimbolla immobiliària. Molts no han après del fracàs d'aquestes polítiques. Ara és l'hora de recordar-los que encara no hem oblidat que un model responsable amb els recursos del territori i les persones és possible.

 IDEARI DEL FRONT COMÚ
Es crea el Front comú en defensa del territori per plantar cara i denunciar el desplegament normatiu més agressor de la naturalesa, els paisatges i el territori en el seu conjunt de la història de les illes Balears. Molts de paratges únics de les illes, litorals i d'interior, perillen amb les lleis impulsades pel Govern d'Espanya i Autonòmic com són la llei de Costes, la llei Agrària, la llei de Mines, la llei de Ports, la llei Turística i un llarg etcètera. Amb això, queda demostrat que la vertadera riquesa de les illes Balears -la seva gent, els seus ecosistemes i els seus paisatges- queda abandonada a la sort dels interessos privats d'una minoria, com ho són els grups inversors, que veuen en el nostre territori i en la nostra mà d'obra una oportunitat per fer negoci sense cap criteri ètic. Ells, amb connivència de la classe política, han demostrat el que volen fer amb els recursos de les illes Balears i perquè estan aquí: per massificar les nostres platges, els nostres pobles, les nostres carreteres... i quan no siguin suficients les eixamplam per a que així pugui venir més gent. Per tant, ara és l'hora de començar a fer veure, per part nostra, que aquest model no ens agrada. Que aquest model atempta contra la nostra dignitat i contra el dret de poder gaudir d'uns paisatges amb contingut estètic. Per això, el front comú en defensa del territori convidarà a la societat mallorquina a manifestar-se contra un model econòmic que escapça el seu futur ja que aboca els treballadors i treballadores a acceptar feines amb condicions laborals precàries a l'hora que condemna els recursos del territori, sustentació de la nostra economia, a la total pèrdua derivada de la seva sobreexplotació. El front comú teixirà a la vegada una contraoferta a aquest model per a que la preservació dels recursos de Mallorca i de la seva gent sigui efectiva. Aquest dissabte, vine a Magaluf a diu prou a aquest model devastador del territori i els seus recursos i anima't a seguir moltes més accions que assenyalaran els punts calents de l'illa que ens acosten al fracàs com a poble i civilització.

Tu també tens dret a dir prou! tu també tens el deure de ser-hi!

IMPORTANT: LLOC DE TROBADA: Aparcament avinguda Notari Alemany, Magaluf (davant hotel Beach House)

 Front Comú en defensa del territori. Bloc. Facebook. Twiter.

 

Col·lectiu Arrels, Obra Cultural Balear, PAH Mallorca, ATTAC, Mallorca, Encausades Conselleria , Plataforma d'associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, Jubilats per Mallorca, Can Gazà, Prosocial, Arran Nord, Albaïna, Xítxeros amb empenta, Col·lectiu Es Tallant, Gadma, Coordinadora Llibertària de Mallorca, Assemblea de Docents, sindicats (STEI, CCOO, FETE-UGT,...), Plataforma CRIDA, FAPA, Joves de Mallorca per la Llengua, GOB, Drets Humans de Mallorca, Unió cívica per la República i Fundació S'Olivar.

Comentaris

Alternativa

Re: Primera mobilització del Front comú en defensa del Territori

Alternativa | 14/08/2014, 11:18

Alternativa per Pollença se queja por el veto del párroco a una visita a la iglesia
La formación política denuncia que la parroquia recibe una aportación para que pueda ser visitada

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/08/14/alternativa-per-pollenca-queja-veto/954354.html

Alternativa

Re: Primera mobilització del Front comú en defensa del Territori

Alternativa | 14/08/2014, 11:13

Crítiques al veto del rector i a la "covardia" del batle de Pollença
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/critiques-veto-del-rector-covardia-del-batle-pollen-a.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb