URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

I torna la polèmica amb els lloguer turístic dels apartaments (II)

Alternativa | 25 Agost, 2014 00:05 | facebook.com twitter.com

Aquest  segon article havia de ser el que completes el tema dels lloguers turístics dels apartaments però no serà així, el fets ocorreguts al barri de la Barceloneta a Barcelona ens ha de fer reflexionar i molt, es veritat que els fets ocorreguts com anar despullat per la via pública no són normals, però a petita escala el fet de barrejar l’ús residencial amb el turístic no sempre es aconsellable.

Al Port de Pollença hi ha dos tipus d’edificis on es dona ara mateix el lloguer presumptament turístic, el primer és l’edifici on majoritàriament de segona residencia o adquirit simplement per fer aquests tipus de lloguers i el segon l’edifici on històricament ha estat destinat a primeres residències on els propietaris tenen allà la seva residència habitual.

En el primer cas, la segona residència i l’ús turístic es fusionen sense cap tipus de problemes aparentment, mentre el turistes no facin un mal ús de les instal·lacions comunitaris o com s’està augmentant darrerament la sobreocupació dels habitatges que fan que les instal·lacions comunitaris no siguin suficients per tothom i es on es poden crear tensions i problemes, el fet de que hagi molts pocs habitatges a aquests edificis amb famílies amb primera residencia fa que aquests problemes siguin puntuals i normalment amb una xerrada amb la Inmobiliaria el problema queda oblidat, al Port de Pollença hi ha una zona “zero” amb aquest problema on els propietaris de segones residències que si venen a l’estiu comencen a estar molests i molt.

El segon cas és el més polèmic i on s’estan donant ja algunes denúncies, no moltes, quasi sempre la amistat entre el propietaris evita que els perjudicats arribin a la Conselleria de Turisme. El problema radica en que el turista creu que tothom a l’edifici està de vacacions com ells i no “té hores”, no respecta l’horari de piscina i d’altres llocs comunitaris i com no , si aquests són espanyols la xerrada fins ben entrada la matinada amb riallotes incloses, i això als que s’ha d’aixecar ben al matí no els hi fa cap gracia.

Recordem una vegada més que a Catalunya s’ha de tenir el vist i plau de la comunitat de propietaris per poder fer aquest tipus de lloguer.

Naturalment aquests problemes que estem descrivint als hotels no passen, i molt manco els fets de Barcelona, ja que la direcció del hotel prendria cartes amb l’assumpte.

Resumint, si la Conselleria de Turisme no dona llum verda a aquest tipus de lloguer no es per reflexionar de com es pot fer, si no per ordre expressa del sector hoteler.

A veure si el tercer article és el darrer on aprofundirem amb els aspectes fiscals i els problemes que s’estan creant i es poden crear en un futur.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb