URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dret a preguntar

Alternativa | 26 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui  un article del company  Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Fer consistir la democràcia sols en votar cada 4 anys (i es voten persones més que programes) significa una democràcia esquifida. La democràcia representativa pot agilitzar la presa de decisions, però bé saben que sovint els representants són poc fidels a la voluntat popular i fins i tot a les promeses electorals, que molts de pics són paper banyat. D’aquí ve el crit tant repetit darrerament: “no ens representen!”

La participació dels ciutadans en les decisions del poder és el bessó i la clau de la democràcia; participació i democràcia són inseparables. Saber el que vol la gent és elemental per actuar democràticament. Per tant, res millor abans de prendre decisions transcendentals que consultar directament a la gent i aclarir quants de graus fa l’aiguardent; res més democràtic. Una vegada recollida la voluntat popular majoritària, el poder polític té clar el seu quefer i està obligat a obeir aquesta voluntat.

A partir d’aquestes premisses no es pot entendre en via ninguna que pugui ser il·legal una consulta no referendari al poble sobre la independència, les prospeccions de Canàries o qualsevol altra qüestió important. Suposant que fos il·legal la independència i també ho fos un referèndum vinculant(?), no té aferratall dir que preguntar al poble què pensa o què vol és il·legal. El CIS i multitud de enquestadores, per pa i per sal pregunten el que els passa per l’engonal, i se’ls reconeix el dret a preguntar i mai del món són declarades il·legals. Si aquestes preguntes enlloc de fer-se a una mostra suposadament representativa, s’obri a tot l’univers del que es vol conèixer l’opinió, l’únic que canvia és que resulta més fiable i no menys legal. La legalitat està per facilitar la convivència i defensar els drets de les persones; i un dret fonamental és ser escoltades pels poders públics.

Voldria que qualcú explicàs, sense martingales ni mangarrufes, com es pot prohibir una consulta popular, quan és la millor manera d’aclarir que volen les comunitats, ajuntaments, comunitats i govern central. No serà que es té por del que pugui dir el poble?

Mariano Moragues Ribas de Pina

 

 

 Comentaris

JRV .

Exemple

JRV . | 28/08/2014, 13:02

En tot cas, en Miquel i els ciutadans de Pollença que l'han ajudat. els ha donat una lliço de civisme i honestetat, que dificilment els recolzadors dels corruptes poden entendrer.

jr

I que és una dictadura?

jr | 28/08/2014, 13:00

Doncs malgrat la pregunta, una dictadura és molt pitjor, ho sé sobradamnent. Però si aquesta circumstància concreta no és propia d'una dictadura, ja m'he direu.
I aquí hi te molt a dir la delegada de Govern a més de l'impresentable d'en Bauza...la mateixa delegada que presidia la comitiva al ball dels cossiers...

Alternativa

Re: Dret a preguntar

Alternativa | 27/08/2014, 00:19

Una injustícia. En Miquel va defensar un menor de l'assetjament d'una persona que va resultar ser un guàrdia civil de paisà i no va entregar el DNI (bàsicament perquè no el duia a sobre). Totes les al·legacions d'en Miquel, reforçades amb el testimoni de vuit pollencins han estat rebutjades en via administrativa, i finalment se li ha imposat una multa de 3.000 euros.

Amengual paga els 3.000 € de multa per la visita de Bauzá a Pollença
www.arabalears.cat/balears/Amengual-EUR-visita-Bauza-Pollenca_0_1200479992.html

Amengual paga la multa por los incidentes con Bauzá y dona 70 euros a los docentes
El militante del PSM sancionado descarta, tras agotar la vía administrativa, recurrir a la vía judicial
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticias/part-forana/2014/131678/amengual-paga-multa-por-incidentes-bauza-dona-euros-docentes.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb