URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Treballant el Poder Popular, treballant la responsabilitat

Alternativa | 02 Setembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

En una magnífica ponència, Teresa Forcades ens fa una profunda reflexió sobre el Poder Popular. Què és el poder popular? Què vol dir que el poder és del poble? Tal vegada és una exigència als poders fàctics (econòmics, polítics , militars, oligàrquics) que ens tornin el poder que és nostre? Si és així -considera Forcades- estam perduts, perquè difícilment ens els tornaran. Tampoc considera que el poder popular sigui un dret inherent que depèn de què els altres ens ho reconeguin. Si és així també estam “perduts” ja que difícilment els poders fàctics ho faran.

En canvi, si en lloc de considerar el poder popular com una cosa que ens han pres i ens han de tornar o com un reconeixement que ens ve de l'exterior, assumim el poder popular com una responsabilitat individual que neix de les pròpies conviccions i de la pròpia realitat, ens vinculam als altres en un projecte comú, llavors ningú ens el pot prendre. És possible que el poder es negui a tornar allò que ens ha pres, també que no ens reconeguin els nostres drets, però el que mai ens poden prendre és la nostra responsabilitat i conviccions internes. Com deia l'admirat Nelson Mandela, “Som L'amo del meu destí, som el capità de la meva ànima”.

El passat 1 de Maig, la candidata d’Alternativa per Pollença, Marina Llobera, es va dirigir a tots aquells que com nosaltres pensen que el sistema polític i social actual no és sostenible per demanar que passem a l'acció, que ens organitzem i creem xarxes que serveixin de fonament per a canvis reals. Des que va acceptar ser la nostra cap de llista, aconseguir que la gent participi ha passat de ser una prioritat a ser una vertadera obsessió, per davant inclús de guanyar les eleccions.

Els membres d'Alternativa estam convençuts de què per canviar les coses no és suficient que la gent ens voti, i una vegada en el poder, nosaltres, que som més guapos i més llests que els altres, ho arreglarem tot. Els membres d'Alternativa no venem fum. Pensam que no és suficient amb canviar Mariano Rajoy, Jose Ramón Bauzà o a Tomeu Cifre, tot i que sí és imprescindible.

El nostre compromís amb la societat l'articulam en torn a uns valors, fonamentalment de defensa del be comú com poden ser la justícia social, la defensa dels recursos naturals i el territori, i ho fem des de l'assemblearisme, l'horitzontalitat i la democràcia radical.

Precisament per no caure en temptacions habituals a altres partits polítics de mercadejar amb els valors, i per poder ser fermes en la defensa del que és de tots, treballam, més que per assolir el poder, per aconseguir un contrapoder suficientment fort que s'articuli en torn a la defensa, des de la responsabilitat individual, d'aquests valors, que, a més, prioritzi el bé comú per damunt d’interessos particulars o dels poders fàctics. Per això hem intensificat la feina de pedagogia política i social per crear aquestes xarxes de contrapoder. Aquest és el sentit fonamental de cada un dels actes o activitats que organitzam o en els quals col·laboram.

En un moment com l'actual, on sembla evident l’enfonsament del règim actual, més prest o més tard s'hauran d'iniciar processos constituents, i és aquí on cada persona haurà d'assumir el poder popular com una responsabilitat cap el bé comú i en front dels poders fàctics que segurament voldran mantenir els privilegis i el poder actual. Si la suma de responsabilitats és prou forta avançarem cap un món més just, més equilibrat i sostenible.

Joan Cifre

 A la nostra pàgina web trobareu actes de Junta de Govern, notes de premsa, mocions, documents....

 

 

 

Comentaris

JRV .

Poder Popular, necessari!

JRV . | 07/09/2014, 19:14

No estic tan segur que el sistema actual, el del poder de la cobdicia i l'egoïsme estigui en decadencia, Joan Cifre. Els instins son molt forts, més que la reflexió i l'humanisme.
El que no és pot perdre mai, si ha d'augmentar però, es la DIGNIDAD popular també.

jrv

Aportacions

jrv | 07/09/2014, 19:10

En serio, meam si fas qualque aportació, la xafarderia no la considero una aportació, ni tan sols motiu de debat`.
Crec recordar haver participat a un partit de futbòl, amb Joan Martorell. I compartiré qualsevol cosa amb substància intelectual o constructiva, amb ell o amb qui sigui.
El que no compartiré será la xafarderia estéril , un.Però sempre te quedarà el fil directe...

Un

Re: Treballant el Poder Popular, treballant la responsabilitat

Un | 06/09/2014, 18:36

Es clar ara a lo millor compartireu partit i tot, jrvb .
No te enfadis,..... Tothom te un passat!
I el teu respecte al psoe, i en particular contra en joan martorell va esser molt dur¡,,,

jrv

Aportació

jrv | 06/09/2014, 09:23

I meam si "un " fa qualque aportació als debats, que no sigui meam que fan els altres.

JRV .

Un

JRV . | 06/09/2014, 09:22

Un, o mitg, o un i mitg, no se. Tal volta el localisme ens fa entrar en actituts que un amic meu en diu de perruqueria, o de barbería, en diu un altra, amb el màxim respecte als usuaris d'aquets establiments. I des de aquest localisme que jo en diría empobridor, s'entra més amb les qüestions de bugadera , que en el rigor dels debats. Si Joan Martorell diu que La Terra és redona, per exemple, naturalment, jo m'hi afegire. I en altres coses, tal volta no. Meam si entrem en el fons de les qüestions i aprenem a deixar les qüestions tipus "Hola!" de costat. Sigui dit afectuosament.

Un

Re: Treballant el Poder Popular, treballant la responsabilitat

Un | 04/09/2014, 12:36

Despres de tants anys i discussions, a la fi en jrbv i en joan martorell comencen a coincidir en coses!!! Ja veurem fins on.

JRV .

Lògica

JRV . | 04/09/2014, 12:24

No molt més se pot afegir a l'escrit de Joan Martorell. Tal volta que en la meva opinió, els grans hotelers fa estona, anys, que han substituit als grans terratinents cacics, dins el paper polític monocolor , en el seu rol d'això, de cacics mes o manco subtils.

Joan Martorell

Rectificacio Decret Vivendes de Vacances

Joan Martorell | 03/09/2014, 20:45

DECRET VIVENDAS DE VACANCES (II) & AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Segons publica el diari Ultima Hora del 03-06-2014, la Conselleria de Turisme rectificarà el projecte de decret que desenvoluparà la llei 8/2012 (vivendes vacacionals), després de mantenir una reunió amb la PIME de Menorca.
Pànic m’adona aquesta gent quant legisla, molt més quant rectifica, emperò esperem que el seny imperi al manco per una vegada, mos hi juguem molt.
La primera sorpresa quant he llegit la U.H. es que rectifiqui després de una reunió amb PIME (Federació de la Petita i mitjana Empresa de Menorca). Sr. Conseller, a Mallorca existeix una Associació Balear de Empresaris de Vivendes turístiques de Vacances, que les te més a prop i son els professionals del sector, ja que es el seu negoci. De les Associacions de Propietaris no ni puc parlar perquè no els conec i la que conec a Pollença val més no parlar-hi.
Per altra banda també me fa falta la implicació de la Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Pollença. La Sra. Maria Petra Buades Cifre, no he sentit la seva opinió i lo que es mes greu, el seu recolzament al sector de les vivendes de vacances. Ja que també es la Regidora de Turisme, pot ser estigui més ocupada per veure que més se pot fer per carregar-se les nostres platges el proper estiu (més parcs aquàtics, mes “xiringuitos de massatges, etc).
Segurament que la Sra. Buades i per extensió tot el Partit Popular, es donaran compte de que perden votants amb aquesta falta de solidaritat amb els propietaris de vivendes turístiques de vacances i llavors intentaran rectificar. Ja mos preocuparem de recordar aquesta postura insolidària en temps de eleccions, no pateixin.
Sra. Buades, quant posi una creu després del meu nom a la seva llista de “persones ingrates”, la posi amb vermell o color de rosa, detesto el “blau galiota”.
Per acabar, no hi vegi res personal amb aquest escrit, la meva opinió se circumscriu a l’àmbit polític.
Seguirem parlant, salut.

Joan Martorell (Pollença, 03-09-2014)

Joan CC

Re: Treballant el Poder Popular, treballant la responsabilitat

Joan CC | 03/09/2014, 14:02

Aquí podeu escoltar la ponència de Teresa Forcades parlant de poder popular h ttps://www.youtube.com/watch?v=CBriJGYYuDU
Val la pena

Pepe

Re: Treballant el Poder Popular, treballant la responsabilitat

Pepe | 03/09/2014, 12:51

Com bé diu Joan i va dir na Marina és hora que la gent perdi la por a la llibertat i assumesqui la seva responsabilitat. Les feines repartides van millor i la feina per canviar i millorar Pollença no és fàcil però entre tots podem.

Pepe

Re: Treballant el Poder Popular, treballant la responsabilitat

Pepe | 02/09/2014, 16:38

És evident que és responsabilitat de l'Ajuntament que els espais i mobiliari urbà es trobi en bones condicions i és important que els ciutadans facin arribar a l'Ajuntament qualsevol problema que detectin. Nosaltres el feim via línia verda, email, ple... De tal forma que després no es pot dir que no es sabia res
Ja veurem que dictamina el jutge si llegim el que diu la premsa sembla que hi ha una responsabilitat per part de l'Ajuntament.

Emilio

BUÑOLA UNA METAFORA

Emilio | 02/09/2014, 10:28

El alcalde de Buñola ha sido imputado por la muerte del chico que se electrocuto con una farola en mal estado.
No quiero ser alarmista pero en Pollença hay muchas cosas en mal estado: farolas, baldosas rotas en la plaza mayor, baches en las calles, tapas del acantarillado en mal estado y un larguísimo etc.
Tomen nota, revisen y arreglen porque ustedes (alcalde y equipo de gobierno) son los responsables de que el pueblo este en buen estado. Si no quieren ser los responsables mejor se queden en casa y no participen de una lista electoral.
Repito, no quiero ser alarmista, pero lo que ha pasado en Buñola podría haber pasado en Pollensa o en el Puerto, tenemos demasiadas cosas en muy mal estado

Alternativa

Re: Treballant el Poder Popular, treballant la responsabilitat

Alternativa | 02/09/2014, 09:26

Reclaman la apertura de un paso ´claro´ para senderistas entre el Port y Cala Sant Vicenç
La Plataforma procamins públics asegura ante el Ayuntamiento que la existencia de este enlace está documentada desde hace muchos años.
www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/09/02/reclaman-apertura-paso-claro-senderistas/958720.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb