URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Alternativa | 08 Setembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Resulta incomprensible la instal·lació d’una zona de Kite-surf a la platja de Can Cullerasa, un ecosistema fràgil on nidifiquen aus migratòries, fet pel qual no va poder ser zona de banys pels animals de companyia fa dos anys.

______________________________________________

Al mes d’octubre de 2012  vam retirar la moció que presentàvem per assignar una zona de platja i bany per animals de companyia a la platja de Can Cullerasa (veure article) ja que la biodiversitat que hi viu a la platja és important, especialment l’ús que en fan les aus, les limícoles, el tiruril·lo menut (Charadrius dubius) i camanegra (Ch. alexandrinus), que fan aturada durant els seus viatges migratoris i que utilitzen aquesta platja per fer els nius i pels quals la presència de cans podria ser perjudicial. Finalment la platja triada com zona de bany per animals de companyia va ser la zona de Llenaire.

La nostra sorpresa ha estat total quan  hem vist aquest estiu que a la platja de Can Cullerasa s'ha instal·lat una zona de Kite-Surf, han abalisat la zona i els estels volen i es posen a les zones de nidificació dels ocells. Evidentment això significa augmentar la pressió humana en un ecosistema fràgil. Fa dies que vam demanar a la regidora i tècnic de medi ambient de com havia estat possible que s’hagi permès aquesta instal·lació, sense cap resposta fins a dia d'avui. Es veu que quan hi ha doblers per enmig per alguns desapareix la consciència pel medi ambient...

 

 

Comentaris

Paco

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Paco | 21/09/2014, 12:36

es verdad que algunos dicen que hasta los libros de religion se deben revisar anualmente:
h
ttps://twitter.com/Antonio1Moreno/status/513338935112921088

Pepe

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Pepe | 18/09/2014, 23:47

"libros" es significatiu que fa anys un grup de professors de l'institut s'han organitzat per dedicar el seu temps lliure a portar un programa de reutilització de llibres que funciona prou bé i que encara funcionaria millor amb la col·laboració de les famílies.
És significatiu que a internet pots trobar diferents projectes sense llibres de text, debat sobre el tema, solucions intermèdies... que parteixen de professors i mestres.

Paco

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Paco | 18/09/2014, 14:06

Hallado en la red, como casi todo:
Habrá que repetirlo una vez más: los libros de texto pueden ser elaborados colaborativamente por la comunidad educativa por un coste irrisorio. Bastaría con publicar el pliego de condiciones que detalle contenidos, forma y plazo y dejar que grupos de profesores y profesionales de la educación elaboren los materiales a partir de ahí. La consejería de educación correspondiente, o el Ministerio, harían entonces un control de calidad cribando los textos aspirantes. Una vez seleccionados los textos serían distribuidos con licencia CC y los centros podrían optar libremente por unos u otros. Finalmente, se repartiría la partida presupuestaria asignada al proyecto en función del número de centros que hayan optado por cada texto y el número de alumnos que representen.

Con estas condiciones enseguida aparecerían asociaciones de profesionales dedicadas a elaborar textos, que estarían compuestas por profesores, pedagogos y técnicos encargados de la maquetación y corrección de los textos, así como de su traslado a lo digital, si tal cosa fuera exigida. Para estos profesionales supondría una oportunidad de ganar más dinero, pero bastarían unos pocos millones de euros anuales para recompensarles e incentivarles a mejorar su producto. Para las familias supondría pasar de gastar cientos de euros en material escolar a como mucho 50 en fotocopias, que podrían hacerse en la misma reprografía del centro. Los niños, por su parte, podrían liberar sus espaldas del peso de los libros y acudir al colegio con los materiales necesarios para ese trimestre y nada más.

Si una medida así no se toma es, dejando de lado la falta de imaginación de los políticos y su desconocimiento del mundo moderno (¿Creative qué?), porque las principales perjudicadas serían las editoriales, y las editoriales suelen formar parte de los mismos conglomerados empresariales que periódicos y televisiones

jrv

Libros?

jrv | 18/09/2014, 13:32

Ara resultarà que la culpa dels preus dels llibres, és dels Mestres, i els pares, que també és poden organitzar, i la Coselleria de...Educació? no existeix, i a la conselleria només cobren per fer el contrari als Mestres, els vertaders professionals. I que el PP, quan demana el vot, només és per fotrer.

libros

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

libros | 18/09/2014, 13:24

Es significativo que, con la capacidad que tienen los profesores para autoconvocarse para segun que "reivindicaciones", sean incapaces de unir sus esfuerzos para crear sus propios libros de texto. Vendidos a uno o dos euros la descarga, seria un material rentable y acercaria la tan cacareada escuela gratuita a todos. Porque lo mas caro de la escuela son los libros, que son un robo. Pero claro, es mas comodo escoger la editorial a cambio de medio plato de lentejas y libros gratis para mis hijos.

Paco

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Paco | 18/09/2014, 13:00

h
ttp://textosmareaverde.blogspot.com.es/

MIlitant del Pi

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

MIlitant del Pi | 11/09/2014, 10:06

Home Joan!!!...en tot el respecte cap a la teva trajectoria política però això d´oferir a nen Tomeu del Juma ésser el cap de llista del PI...... almanco diria que és un poc pretenciós per la teva part.

Si la teva conclussió se refereix a que el PI també s´oposa al contingut del avantprojecte de reforma de la Llei turística....es així, i si vols, ho pots consultar al blog del PI-Pollença.

No crec que sigui el PI-Pollença que li digui al senyor Batle el que a de fer o no amb les públiques discrepàncies que manté amb els dirigenst autonòmics del seu partit. Aquestes no sols son en materia de les vivendes turistiques també amb educació, inverssions, cultura , etc..... . Resultat de tot això NO és que el PI estigui mal posicionat sinó, el contrari, potser sigui el senyor Batle que no sap a quin partit està militant. De tota manera, Joan, ja portes molts d´anys en política i coneixes en Tomeu del Juma i haries de saber (i estic segur de que ho saps)que ell, tot això, senzillament li és indiferent.....fins i tot el títol del teu comentari "el menyspreu".

Joan Martorell

VIVIENDAS VACACIONALS (III)

Joan Martorell | 10/09/2014, 23:35

VIVENDAS VACACIONALS (III) BAUÇA MENYPREA AL BATLE DE POLLENÇA
El 12-03-2012, el DIARIO DE MALLORCA, a un article signat per el periodista J.FRAU, llegíem un titular ...(sic) El Batle de Pollença demana a Bauça que les vivendes vacacionals siguin mes valorades com a oferta turística”.
La noticia feia referència a la reunió que mantingueren al Consolat de la Mar el nostre Batle i el President de la Comunitat, Sr. Bauça, ara fe mes de dos anys.
La petició era una continuació de les al•legacions que l’Ajuntament va fer al avantprojecte de la Llei de Turisme on demanaven que les “vivendes vacacionals” fossin tractades dins el text legislatiu amb una secció pròpia i no de forma indirecte, com finalment va quedar establert a la Llei.
La foto que il•lustrava la noticia, tot dos molt somrients, com fan sempre els polítics, mos semblà que ja que eren de la mateixa colla, teníem possibilitats de que es tinguessin en compte les al•legacions fetes per l’Ajuntament.
Ja que estaven reunits, el Batle també intercedir per agilitzar la reforma del Hotel Formentor, de la propietat de la cadena hotelera BARCELO. Argumentà el Batle que se podria autoritzar la reforma mitjançant una declaració de “projecte de interès autonòmic”.
Lo segon, la reforma del Hotel ,ja està en marxa, meta aconseguida. Lo de les vivendes vacacionals no tant sols està com abans, sinó que el decret que vol aprovar el Govern encara posa més difícil la activitat del sector de les vivendes vacacionals, tal com he comentat amb anteriors escrits.
Comparant les dues peticions fetes per el nostre Batle i veient el resultat, veiem clarament quines son les preferències i per quin sector governa el Partit Popular a aquesta Comunitat Autònoma.
Després de la referida reunió a “alt nivell”, de les al•legacions presentades, no només no hem aconseguit res, sinó que damunt mos han potejat més.
Com a Batle, endemés de ofès, de haver estat menyspreat, i ha motiu per agafar “carretera i manta” ja que no ha aconseguit ni que les seus el tinguin en compte, deu esser per axó que encara no s’ha pronunciat damunt el decret que vol aprovar el Govern.
Tot lliga, ja que aquets darrers dies hem llegit que en Bauça es vol treure de sobre a tot els qui no li fan “la ola”, com li passa al Batle de Palma, Sr. Isern entre altres.
Tranquil, Batle, en cas de que en Bauça no compti en Tú per repetir de candidat, el PI estarà encantat de acollir-te.
Salut,
Joan Martorell
Pollença 10-09-2014

Pepe

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Pepe | 09/09/2014, 16:29

És clar i hi ha assignatures o cursos als que no hi ha llibre de text, com enguany per exemple a ciutadania. És una eina pedagògica que pots utilitzar o no, més o manco. Igual que utilitzam internet, power points o pizarres digitals... Sempre en funció del que es pensi que és millor per assolir els objectius de cada assignatura.

Paco

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Paco | 09/09/2014, 15:04

pues yo me he leido la LOMCE, la LOE,la LODE y todo el galimatías asociado, y en ningún sitio se obliga al profesor a tener libro de texto ...

Pepe

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Pepe | 09/09/2014, 13:33

Home Paco docents hi ha a molts de blocs, alguns tenim perfil de facebook ( encara que això de donar la cara no et va bé)... Però bé ja sé que tens debilitat per aquest bloc i et contestaré . A mi com professor em fan descompte editorials, llibreries i fa un momentet el quiosc del costat de l'institut però mai m'han demanat ni jo les he oferit res a canvi, igual que em fan descompte a altres negocis per ser client habitual.
Els llibres de text no es poden canviar cada any per llei només es poden canviar cada quatre anys com mínim. Al meu departament des de que jo vaig arribar (estam parlant de 1994) els canvis de llibres de text que hem fet per decisió nostra es poden contar amb una mà i mai una editorial ens ha vengut a oferir res per canviar de llibres. Per desgràcia tot això no ha evitat que sense canviar d'editorial els alumnes hagin hagut de canviar en nombroses ocasions de llibre per canvis legislatius que simplement han estat simplement ficar un tema més, canviar de distribució els continguts.... El que t'hauria de preocupar a ti i a la premsa és per què es lleven el programes de reutilització de llibres (que a l'institut gestionen professors al seu temps lliure per amor a l'art), per què es fan canvis mínims a la distribució de continguts que obliguen a comprar llibres nous i quines són les relacions entre les grans editorials i els governs de torn.

Paco

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Paco | 09/09/2014, 12:02

aquests docents, de los muchos que hayen este blog, podrían contarnos qué hay de cierto en esa leyenda urbana de las comisiones (en especie, por supuesto) que pagan los editores de libros de texto para que haya que ir cambiándolos cada año
gracias

Alternativa

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Alternativa | 09/09/2014, 09:10

Aquests docents

Per una comunitat educativa valenta i a l´alçada de les circumstàncies

www.diariodemallorca.es/opinion/2014/09/07/per-comunitat-educativa-valenta-i/959987.html

Paco

Re: Els doblers fan desaparèixer la consciencia pel medi ambient

Paco | 08/09/2014, 21:42

estos educadores ...
h
ttp://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/editorials-gratifiquen-mestres-escoles-perque-triin-els-seus-llibres-3500445

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb