URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vaga en defensa de l'Educació

Alternativa | 15 Setembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 L'Assemblea de Docents crida a la vaga per aconseguir un curs normal i una educació normal

Encara que dia 15 no féssim vaga, no tindríem un curs normal. El curs no serà anormal per culpa de la vaga. Al contrari, la vaga la farem com una mesura més per reclamar la negociació i l'assoliment d'una normalitat que tots els estaments de la comunitat educativa desitjam, excepte, pel que sembla, la Conselleria d'Educació i el nostre Govern. I el curs no és, per ara, normal, perquè: Les beques de transport i de menjador no es concedeixen; les aules estan massificades; la plantilla de treballadors docents és insuficient; i, si ens posam malalts no ens substituiran fins passats quinze dies

La normalitat educativa està lluny d'assolir-se. Aquest dia de vaga suposa un toc d'atenció al Govern i una manifestació clara que la gestió del món educatiu és un veritable despropòsit, un caos.

Ens fan començar el curs amb uns projectes lingüístics que no han estat aprovats pels claustres, per motius pedagògics, en un 80% dels casos, absolutament fora de la normalitat que proclama la Conselleria.

Seguim amb directors expedientats per haver seguit escrupolosament l'esperit democràtic del respecte a la comunitat educativa, i els expedients encara no s'han resolt a pesar de les falses promeses de la Conselleria d'accelerar la seva tramitació.

Hi ha recursos davant el TSJIB contra diverses actuacions i imposicions de la Conselleria, i alguna sentència que ja n'ha posat de manifest la il·legalitat, com la dels serveis mínims imposats, el procés d'elecció d'inspectors, les absolucions a denúncies contra inspectors i estudiants... I ara, la querella de l'Assemblea pel malbaratament de fons públics contra la consellera indigna. Tot, la setmana en què més de vuitanta centres ja l'ha posada capgirada, en senyal de desaprovació i de rebuig.

Amb tot, seguim sense ser cridats a negociar, amb una actitud per part de la Consellera i els càrrecs adjacents que segueix tancada i enrocada. Els inspectors han de tornar als centres a fer classe, però els responsables d'un concurs irregular segueixen a les seves cadires, sense immutar-se. Més de tres-centes dimissions, incloses la del cap d'Inspecció Educativa, la secretària general tècnica, el cap de servei d'Aplicació del TIL; Més de quinze centres amb una directiva imposada des de Conselleria, amb rebuig dels claustres (IES Sineu, IES Fc de Borja Moll; IES Binissalem...).

Necessitam diàleg, consens, una regulació racional (i dissenyada per experts i docents) de l'ensenyament de llengües, autonomia als centres educatius, recursos econòmics i personal suficient, per poder tenir un curs normal i un sistema educatiu normal.

La Conselleria deia que se sentia 'pressionada' per tants dies en vaga, que ens havíem d'aturar per poder negociar amb tranquil·litat... I ja ho veim, en comptes de negociar, treballen per desacreditar amb mentides.

Per tant, és obvi que aquest no serà un curs normal baldament vulguem els integrants de la comunitat educativa. Dilluns anirem al Consolat de Mar a exercir el dret a vaga, l'única arma de protesta que tenim els treballadors per denunciar el desballestament de l'escola pública

 

 

 

 

Comentaris

JRV .

Torpe

JRV . | 17/09/2014, 08:40

Jo tinc una visió de nosaltres, els que ara ens deim "balears", de no ser els mes cults de l'etat espanyol, ni de molt. En això treballen els ensenyants, en elevar aquest nivel de cultura i preparació per la vida, en condicionar un millor futur pels infants. Però el castig d'aquesta semianalfabeta, i- rresponsable de la Conselleria d'educació, crec que és excessiu, fins i tot per una Comunitat Autonoma on el PP és majoria.

Pepe

Re: Vaga en defensa de l'Educació

Pepe | 17/09/2014, 00:29

Com ha dit la meva amiga Elena:
"Confunde euskera con Euskadi, cree que el informe PISA es del verbo pisar, no sabe qué es el Moma de NY, el curso empezó normal menos por la huelga... Pero no es para tanto, solo es la Consellera de Educación. Y Cultura. Además estas confusiones las comete en un ámbito informal como el Parlament. Pero ni ella ni el presidente que la ha nombrado perjudican a la calidad de la educación. Toda la culpa es de los profes. Esos independentistas pancatalanistas convencidos de que pueden incumplir las leyes impunemente. ¡Qué se habran creído!"

JRV .

Nivell

JRV . | 16/09/2014, 16:19

Com se pot possar una inculta al front de la Conselleria que ha de menester el nivel més alt de cultura per funcionar amb un mínim de coherencia i profit pels estudiants??
Només s'explica des de la barroeria del govern Bauzà.

Pepe

Re: Vaga en defensa de l'Educació

Pepe | 16/09/2014, 16:15

Però no pensis que na MOMA es deixarà guanyar fàcilment, avui:

Camps confon euskera i Euskadi al Parlament.
"Es millora l'anglès, sense perdre ni l'Euskadi ni el castellà", ha dit la consellera parlant del trilingüisme al País Basc

Pepe

Re: Vaga en defensa de l'Educació

Pepe | 16/09/2014, 16:06

Quan m'han comentat aquesta notícia aquest matí no el podia creure, i mirà que na MOMA havia posat baix el llistó...

Paco

Re: Vaga en defensa de l'Educació

Paco | 16/09/2014, 12:44

una vez más, parece que la
realidad supera a la ficción:
h
ttp://www.arabalears.cat/balears/Raphel-Ferrer-IB3-Radio-qualitat_0_1212478836.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb