URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Consellera mentidera i capgirada

Alternativa | 14 Setembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Demà Vaga com una mesura més per reclamar la negociació i l'assoliment d'una normalitat que tots els estaments de la comunitat educativa desitjam, excepte, pel que sembla, la Conselleria d'Educació i el nostre Govern.

 

 

 

La Consellera d'Educació menteix quan xerra sobre els projectes TIL aprovats. El secretari autonòmic, en Estarellas ha declarat que només un 30 % de centres no disposen del projecte TIL adequat a normativa. Unes xifres totalment falses com ha demostrat l'Assemblea de docents  publicant el llistat de centres  i la situació dels seus respectius projectes TIL (veure PDF) . Des de la Conselleria es torna mentir impunement a l'hora de donar explicacions.

A Pollença podeu veure  al llistat com només l'IES Clara Hammerl del Port de Pollença té aprovat el seu projecte TIL, tota la resta de centre educatius públics i concertats no tenen aprovat el seu project i s'els obliga a acceptar els projectes imposats per la incompetent Bel  Cerdà, directora general d'Ordenació educativa, que va fer la resolució segon la qual quedaven aprovats per decret tots els projectes TIL que els claustres han rebutjat

 
 

 A continuació fotografies de la cerimònia «Una Consellera Capgirada, en un món capgirat» que han fet alguns centres de Pollença.

L'acció de col·locar cap per avall el retrat d’un personatge públic en senyal de reprovació, té un il·lustre antecedent històric: l'any 1707, Felip V va fer incendiar la ciutat de Xàtiva i n’expulsà els seus habitants, en represàlia per la coratjosa resistència amb què s’hi oposaren.

Actualitzant el sentit d’aquesta acció simbòlica, l’Assemblea de Docents vol manifestar així el seu rebuig a la incendiària gestió educativa dels tres darrers anys, duita a terme pel govern Bauzá, i que ha dibuixat el patètic escenari d’un món capgirat:

–Els directors que compleixen la legalitat són expedientats i castigats, mentre els imputats en processos judicials són emparats i premiats.

Fets: Als directors dels instituts de Maó i al de Marratxí, sense fonament, se'ls imposen les més severes mesures disciplinàries. En canvi, al director del col·legi de la Colònia de Sant Jordi –persona de confiança del Govern, que el nomenà vicepresident del Consell Escolar de les Illes Balears– , a pesar les nombroses queixes en contra seva que s'acumulen des de l'estiu del 2013, només se li ha obert un expedient informatiu després de ser detingut per la Guàrdia Civil pels presumptes delictes de falsificació, coaccions y amenaces.

–Els inspectors que es resisteixen a seguir consignes polítiques són depurats, i els comissaris polítics que volen fer inspecció educativa, promocionats.

Fets: El juny de 2012 són cessats 17 inspectors per negar-se a obeir les instruccions il·legals del Govern respecte dels llaços penjats a les escoles. El juliol del 2013, una Ordre signada per Guillem Estarellas li permet triar a dit els membres de la Comissió encarregada de valorar els mèrits dels aspirants al càrrec d'inspector. Impugnada aquesta norma, finalment el passat juliol el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears la declara il·legal.

–Els especialistes, els representants dels professors i dels pares dels alumnes no són escoltats, però certs grupuscles de pressió poc representatius són obeïts amb la major celeritat.

Fets: Els més antics, documentats en Els tentacles de les tenebres. El més recent s'ha produït aquest juliol. Dia 8, dos articles del diari El Mundo publiciten la denúncia d'uns pares d'alumnes al CEIP Joan Veny i a l'IES Damià Huguet de Campos per suposades discriminació lingüística i adoctrinament. El mateix dia, un comunicat de la Conselleria fa saber que, segons el Departament d'Inspecció Educativa (DIE), els dos centres havien actuat «d'acord amb la normativa vigent». Després d'una duríssima nota de censura per part del Círculo Balear, dia 11 la consellera rep el president d'aquesta entitat acompanyat dels denunciants, desautoritza el DIE, retira el seu propi comunicat de premsa, i promet reobrir el cas.

 

 


Comentaris

Alternativa

Re: Consellera mentidera i capgirada

Alternativa | 14/09/2014, 12:10

www.arabalears.cat/balears/mes-que-jornada-vaga_0_1211878938.html

15-S, més que una jornada de vaga. IÑAKI AICART

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb