URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cremar una foto no és delicte

Alternativa | 23 Setembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Tot el nostre suport a la campanya "Cremar una foto no és delicte".

El passat 11 de setembre de 2013 es va cremar una foto del Rei d’Espanya Joan Carles I en el marc de la manifestació independentista que es va fer a Mataró. Els Mossos d’Esquadra van identificar dos joves i l’Audiència Nacional va decidir obrir diligències per un delicte d’injúries a la corona i se celebrarà el judici el proper 2 d’octubre a Madrid. Poden ser condemnats a pagar 10.800 euros (21.600 euros entre tots dos) als quals se sumen els 14.000 euros de fiança compartida que no van abonar al·legant que no tenen feina i que són estudiants. Si no paguen, seran condemnats a 6 mesos de presó.

Convidem a totes les pesones i entitats a col·laborar amb la campanya de suport als dos joves represaliats:

No creiem que cremar una foto d’un rei constitueixi cap delicte. El règim constitucional forjat el 1978, a cavall encara entre el franquisme i una incipient i feble democràcia, va mantenir alguns delictes gens propis d’una democràcia moderna, com és el cas d’injúries a la corona. Així, el fet de cometre aquest suposat delicte d’ “injúries a la corona” pot comportar fins a mig any de presó.

Cremar una fotografia d’un Rei no hauria de ser un delicte sinó una mostra de llibertat d’expressió en contra una institució més pròpia de l’època medieval que no pas d’una democràcia.

Comentaris

Alternativa

Re: Cremar una foto no és delicte

Alternativa | 06/10/2014, 12:34

Molt bé Joan farem la consulta i us informarem.

Joan Martorell

Ca les Munnares

Joan Martorell | 05/10/2014, 14:17

Sería posible llegir el informe de secretaria, ja que segons una consulta que he feta es podría cobrar

Pepe

Re: Cremar una foto no és delicte

Pepe | 05/10/2014, 12:50

I no hem d'oblidar que el consistori obligava també als concessionaris a abonar una quota mensual de manteniment que s'invertiria a reparar i condicionar periòdicament les instal·lacions, que mai s'ha arribat a cobrar.

Pepe

Re: Cremar una foto no és delicte

Pepe | 05/10/2014, 12:44

Evidentment Joan aquests mesos ens esperen fotografies i més fotografies, abans i després, s'han concentrat un bon grapat d'accions a aquesr final de legislatura per això... la campanya ja és aqui.

Joan Martorell

REHABILITACIONS ELECTORALISTE

Joan Martorell | 04/10/2014, 22:02

Miquel, si es com dius, no queda mes remei que patir. Emperó convendrem que el Batle i Roca, fan de una necessitat un oportunitat electoralista.

Miquel Sánchez

Re: Cremar una foto no és delicte

Miquel Sánchez | 04/10/2014, 19:41

Crec que no és exactament així Joan, el problema és que l'Ajuntament és el propietari de tota la instal.lació, el usuaris tot just són concessionaris del servei, per tant no és pot fer una comunidad de propietaris amb concessionaris ja que no són propietaris, s'ha cercat una figura jurídica adient per començar a funcionar d'una manera similar a una comunidad de propeitaris, però aquesta instal.lació s'ha d'entregar a la comunidad amb perfectes condicions i no com està ara.

Joan Martorell

REHABILITACIONS ELECTORALISTE

Joan Martorell | 04/10/2014, 19:03

REHABILITACIONS ELECTORALISTES
Avui podem llegir als diaris que l’Ajuntament invertirà 440.686 euros amb la posada a punt de l’aparcament de Ca les Munnares.
Es ben necessari arreglar els desperfectes que de fa anys tenen els aparcaments, la falta de il•luminació, les filtracions d’aigua, el tancament , la seguretat, etc.,fins aquí estam d’acord.
Si dels 206 aparcaments en tenim només 20 que son de l’Ajuntament, vol dir que hi ha 186 propietaris que veuran arreglat el seu problema sense que els hi costi un euro. Si l’Ajuntament assumeix tot el cost de la rehabilitació, amb càrrec als pressupostos municipals, els qui no tenim cap aparcament, també pagarem i axó no es just.
Estarà o no constituïda la Comunitat de Propietaris, emperò axó es culpa del mateix Ajuntament i també del Propietaris, de tots menys dels qui no hi tenim res i pagarem igual.
Si no es pot arreglar el problema de goteres al IES Clara Hammerl, perquè es competència de la Conselleria, amb la mateixa raó els aparcament tenen els seus propietaris, entre ells l’Ajuntament, en la proporció que li correspongui.
Aquesta inversió que el Batlle i el Sr. Roca (amb foto inclosa) han anunciat a la premsa me sembla un acte electoral pur i dur. Ja que des que son els responsables màxims han tingut tota la legislatura per arreglar-ho i no ho fan fins ara, per lo que inauguraran la rehabilitació a punt de caramel, o sigui amb les eleccions a la vista.
Es tot, salut.
Joan Martorell (Pollença, 04-10-2014)

jrv

Audiensia Nasional

jrv | 03/10/2014, 09:16

Entre les funcions i actituts de l'Audiensia Nasional ( o escric en andalús-sudamericà) i el TOP, i ha el gruix d'un paper de fumar...

Alternativa

Vergonya

Alternativa | 02/10/2014, 21:32

L'Audiència Nacional posa una multa de 900 euros als nois que van cremar una foto de Joan Carles I l'any passat
El jutge diu que van voler "desprestigiar la Corona" per ser símbol de la "unitat d'Espanya"
www.arabalears.cat/politica/LAudiencia-Nacional-Joan-Carles-passat_0_1222677898.html

Alternativa

Re: Cremar una foto no és delicte

Alternativa | 23/09/2014, 11:06

I ara ens imaginam que el partit que diu que s'ha de respectar la llei, donar seguretat jurídica... acatarà la sentència no?
www.arabalears.cat/balears/Tribunal-Superior-decret-regula-TIL_0_1217278367.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb