URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'Albufereta. Kitesurf i Conselleria.

Alternativa | 30 Setembre, 2014 00:01

Fa uns dies vam tenir una reunió amb el responsable de l'escola de Kitesurf a Can Cullerassa. Com sabeu vam demanar a l'àrea de medi ambient de l'Ajuntament com era possible que s'instalés una zona de kitesurf a la platja quan al mes d’octubre de 2012 vam retirar la moció que presentàvem per assignar aquest zona de platja i bany per animals de companyia ja que la biodiversitat que hi viu a la platja és important.

El responsable de l'escola de Kitesurf ens ha donat tota la informació sobre el tema i ens ha facilitat l'autorització que tenen per part de la Conselleria de Medi Ambient per realitzar la seva activitat. L'empresa ha presentat la declaració responsable de compliment de bones pràctiques per a la realització d'activitats als espais naturals protegits.

L'autorització parteix d'un informe tècnic favorable amb condicionants del director de la reserva Natural de l'Albufera que l'escola compleix. Els més importants són que l'activitat no pot dur-se a terme a la part emergida de les platges de l'Albufereta durant l'època de nidificació de Charadrius alexandrinus (entre l'1 de març i el 30 de juny) i que la platja únicament es farà servir com a zona de pas.

L'escola de Kitesurf també ens va mostrar la seva voluntat de col·laborar amb la direcció de l'Albufereta per vetllar al manteniment de la platja per facilitar la nidificació del picaplatges camanegre (charadrius alexandrinus). Una ajuda més que necesària tenint en compte les retallades que ha patit l'Albufereta (veure article anterior)

La Conselleria ha de millorar  la vigilància i manteniment de la reserva  (i de les inversions en general, 6000 ridículs € per l'Albufereta el 2013) però l'escola pot donar informació a la gent que va per la zona i no té ni idea de que es troben en un espai natural protegit o avisar als agents de Medi Ambient en el cas de veure activitats no permeses.


Agraïm la informació i actitud de l'escola de Kitesurf i reiteram a l'Ajuntament una major implicació a la gestió de l'Albufereta.

 


Hem d'afegir que al ple del passat dijous la regidora de medi ambient va contestar a la pregunta que l'haviam fet sobre l'absència de respostes per la seva part a aquest tema. La pregunta era la següent:

L'1 de setembre vam demanar a la regidora de medi ambient sobre la zona el KITE-SURF a Can Cullerassa' El 8 de setembre vam demanar a la mateixa regidora via email sobre l'expedient sancionador contra el quiosc de Llenaire, demanavam que ens confirmés si havien formalitzat o no el seu contracte. A cap dels dos casos la regidor ens va contestar. Demanam a la regidora de medi ambient que no oblidi que els partits de l'oposició també representam a ciutadans de Pollença i que és el seu deure contestar-nos encara que sigui per dir que no sap res.

La regidora ens va respondre que era de vacances quan vam fer les preguntes i que després se li van passar.

Hem de dir que les preguntes també les haviam enviat al tècnic de medi ambient, pensam que encara que un regidor es trobi de vacances l'àrea ha de continuar funcionar normalment i contestar a les preguntes d'un grupo de l'oposició entraria dins aquest funcionament normal.

http://www.birdphoto.fi/lajikuvat/chaale/

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: L'Albufereta. Kitesurf i Conselleria.

Alternativa | 30/09/2014, 09:29

El 'kitesurf' de devora l'Albufereta de Pollença disposa d'un informe tècnic favorable
Els responsables proposen col·laborar en el manteniment de la platja

www.arabalears.cat/xarxa_local/kitesurf-lAlbufereta-informe-tecnic-favorable_0_1220878009.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb