URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vuit reivindicacions i dos cessaments

Alternativa | 12 Octubre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Continua l'enfonsament del TILtanic . A  la suspensió de l'ordre del TIL per part del Tribunal Superior de Justícia, ara s'hi ha de sumar la suspensió, per silenci administratiu, de la resolució del 31 de juliol de la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional,  na Bel Cerdà, que intentava  imposar el Projecte de Tractament Integrat de Llengües (PTIL) a tots aquells centres en què els claustres l'havien rebutjat. D'altra banda, l'arxivament dels expedient als tres directors de Menorca suposa una nova victòria de les reivindicacions que motivaren la vaga indefinida. L'encarregat de resoldre aquests expedients era el director general, Bartomeu Isern. És totalment incomprensible és que  tant na Bel Cerdà com en Bartomeu Isern no hagin estat cessats  o hagin dimitits. A part del que la Justícia mana, res sembla haver canviat amb aquesta nova consellera, que segueix jugant a l'ambigüitat i al doble discurs.

Mentre els centres educatius de les Illes Balears ja han iniciat el camí cap a la recuperació dels projectes lingüístics anteriors al TIL.  En aquest moment (la llista creix cada dia)  un centenar de centres docents han recuperat els projectes lingüístics anteriors al TIL o bé ha realitzat les modificacions que han considerat oportunes amb la normativa d’aplicació en vigor, que és el Decret de Mínims. Recuperant l'autonomia perduda  i flexibilitat per adaptar els projectes lingüístics al seu entorn social i cultural i els pares tindran l'espai adequat per participar en l'elaboració dels projectes lingüístics.

És important no oblidar que el TIL no és l’únic problema que viu la nostra educació. Les polítiques educatives impulsades els últims anys han afectat negativament a l’educació dels nostres fills i filles; les deficiències de les infrastructures, les dificultats de les famílies per accedir a les ajudes de l’administració, els problemes d’escolarització, la manca de recursos humans als centres, les dificultats per fer real la inclusió als centres o les limitacions de les famílies a l’hora de participar a les decisions dels centres.

Encara resten 8 reivindicacions i la vaga indefinida continua convocada:

1. Suspensió de tots els expedients sancionadors que s’iniciïn amb clara intenció repressiva prèviament i durant la vaga.

2. Retirada del Decret del TIL.

3. Retirada del projecte del decret de Convivència i de la Llei de Símbols.

4. Beques de transport i de menjador efectives i convocades en el temps i la forma adient. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur un bon pla de reutilització de llibres.

5. Recuperació de les plantilles, del professorat d’Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades.

6. Substitucions immediates de les baixes.

7. Baixes 100% remunerades.

8. Contractació d’interins durant els mesos de juliol i agost.

9. Recuperació dels complements i reconeixement de nous sexennis des de l’1 de juny de 2012 i acompliment de l’acord salarial de 2008 per l’escola concertada.

10. Petició a la Conselleria d’Educació que insti al Govern a retirar la LOMQE.

 

Na Bel Cerdà i en Bartomeu Isern han de seguir el camí de na consellera i en Estarellas.

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb