URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Són temps de canvis

Alternativa | 14 Octubre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Ja tenim dos candidats a batle confirmats per les eleccions del proper maig. La nostra Marina Llobera (És hora de que governi el poble) i  l'actual batle en Tomeu Cifre Ochogavía del Partit Popular, que serà candidat per quarta vegada consecutiva. Ja ha plogut des de la primera vegada que en Tomeu Cifre va governar  al 2003 amb Unió Mallorquina, amb un pacte realitzat gràcies a la intervenció d'en Jaume Matas (podeu recordar aquells temps que alguns no volen recordar a l'article de juny de 2006  ("Canvi de batle a Pollença"). 

Al 2006 quan en Tomeu Cifre Ochogavía va ser batle per primera vegada parlavam d'improvisació, de manca de serietat, rigorositat i planificació... Podem canviar alguns exemples però vuit anys després hi ha molt de coses que no han canviat; es fa una nova ordenança d'ocupació de la via pública per urgència, per després amagar-la a un calaix, es fa un pla per aplicar l'hora blava al Port de Pollença que després s'incompleix,  es planteja fer la semipeatonització del Port en dos fases amb la temporada en mig, es tornen a presentar els pressuposts amb molt de retard, es continuen saltant les lleis de contractació. La lliure concurrència i la igualtat d'oportunitats, principis bàsics de l’administració pública són contínuament trepitjats. Tot s'acaba fent  a corre-cuita,  derivant en sobre-costs, errades i perjudicis pels ciutadans.  

 Malgrat les queixes constants cap el caciquisme polític, tenim tendència a creure que el més conegut és forçosament més bo que el canvi factible cap el que creiem desconegut. La por al canvi  fan que s'arribi , a triar batles com Tomeu Cifre que només representen i poden defensar els interessos d’una part molt minsa dels ciutadans i ciutadanes. 

  Són temps de  canvi i l'Alternativa és votar a una candidata com na Marina acostumada a treballar en equip, a manejar assemblees i a cercar consensos per sumar. L'Alternativa és recuperar  les institucions democràtiques. Passar d'un govern personalista incapaç, inclòs de complir els acords del ple a un govern,  on sigui el poble qui governi, sempre a partir d'unes bases de predomini del bé comú sobre l'individualisme, de la cooperació per sobre de l'enfrontament egoista, per rompre amb el clientelisme i promoure la participació política activa més enllà de les votacions cada quatre anys.

 Al llarg de la lluita educativa del curs passat, na Marina i en Tomeu Cifre van coincidir en diverses ocasions; una lluitant i donant la cara per l'educació pública i l'altre al seu paper de batle del PP   volia nedar i guardar la roba. Dues actituts i dues formes d'entendre la política molt diferents, en maig tu decideixes.

 

 

 

Comentaris

Joan Martorell

REGIDORS DESAPAREGUTS

Joan Martorell | 17/10/2014, 00:28

REGIDORS DESAPAREGUTS
Digueu-me curiós, emperò me vaig dedicar a mirar la llista de Regidors que conformen l’equip de Govern, ja que me dona la sensació de entre dos o tres duen el pes del Govern Municipal.
M’explicaré. Una temporada, cada dia trobaves a Miguel Llobeta, per exemple a una noticia dels diaris. Que si la fira, que la 3ª edat, que si una Associació, etc. etc. El trobaves dins la sopa.
Ara, res se sap d’aquest senyor, esta desaparegut?.
Quant es fa formar el nou equip, amb la incorporació del PI, la Sra. Ferré tenia una activitat desbordant, que si canviava el mercat de lloc, que si enquestes per amunt i per avall. Ara, res de res.
Les Sras. Capllonch, a una d’elles, no la varem veure ni per la Patrona, de l’altra poca cosa sabem.
Resumint, només veiem al Batle, amb l’etern acompanyant el Sr. Roca i la que no falta mai a una foto, la Sra. Cerdá.
Ja que l’Ajuntament, paga una Periodista, te una plana web, que fa pena, per cert, ja que no dona gens de informació del que passa, podrien publicar una mena de diari d’activitats, per àrees, amb les activitats fetes, amb els projectes en cartera, els que se estan fent, etc.
D’aquesta manera, endemés de estar informats del dia a dia del Poble, sabríem si els diners que cobren els Regidors, surten o no a compta.
Els dret de la Ciutadania es està informada i l’obligació dels Governants es facilità l’ informació.
Si qualque cosa sabem, es gràcies a les publicacions dels Grups de l’Oposició. Per ells, el meu agraïment.
Joan Martorell
Pollença 17-10-2014

Pepe

Un detall

Pepe | 16/10/2014, 22:52

Només afegir una darrera diferència obvia entre Margalida Roselló i en Jaume Font, la primera no es presenta a les eleccions, el segon segurament serà el candidat autonòmic al Govern del PI. Després ens queixam de la corrupció...

Margalida Amengual

Re: Són temps de canvis

Margalida Amengual | 16/10/2014, 22:02

En Jaume Font no consentiria que el traguessin del PI, tot això ha estar idea seva, el es "u jefe" i els altres ballen al so que el toca, està clarissim. Apuesta es una de las raons por les que el Pi m'inspira tant poca confiança.

Margalida Amengual

Re: Són temps de canvis

Margalida Amengual | 16/10/2014, 22:02

En Jaume Font no consentiria que el traguessin del PI, tot això ha estar idea seva, el es "u jefe" i els altres ballen al so que el toca, està clarissim. Apuesta es una de las raons por les que el Pi m'inspira tant poca confiança.

jrv

Fenòmenos.

jrv | 16/10/2014, 13:14

Ja, ja, Joan, molt bona idea. Lo d'en Jaume Font és una anomalía greu, que el PI, a hores d'ara, si fossin inteligents, ja haurien resolt...vols dir que no hi ha gent més capacitada, al PI, i amb un curriculum un poc més net??

Joan CC

Re: Són temps de canvis

Joan CC | 16/10/2014, 12:27

La veritat és que es complicat defensar que qualcú que hagi estat comdemnat per lo que ho va ser Jaume Font pugui ser apte per exercir un càrrec públic...Posats així perque no feim tornar en Matas i na Munar?...Ja que hi som....

JRV .

No tants d'anys

JRV . | 16/10/2014, 10:43

La gestió de Margalida Rosselló no fou per amollar coets, però la seva gestió fou de 1999 a 2003, la resta, PP i UM

JRV .

Jaume Font

JRV . | 16/10/2014, 10:41

Ho sento, i ho dic sincerament, sento que el PI no pugui, o no sapiga, o simplement NO TE NINGÜ millor que Jaume Font com a cap de llista. A part de fer clientelisme barat, de fer-se el simpatic( que no te per que ser sinònim de bona persona) Jaume FONT no és, ni segurament será mai, un bon líder i menys encara un bon gestor. Com sempre, l'ambit del centre pseudonacionalista-regionalista, va curt de gent decidida i capacitada, i sense MAM va perdut, tan de bò trobi algu capacitat, ja que no volen en Pastor, que al meu entendrer dona vint voltes a J. Font, al manco en intligencia, que és qualque cosa més que ser llest, com si ho és en Jaume Font.
Cal recordar que Jaume Font a mes d'altres desbarats per complaure a Mates, fou l'artifex de reduir el Parc Natural de Llevant al 10% de la seva superficie inicial, de fer construir una dessaladora, la de Alcudia, que tan sols subministra, i molt parcialment i puntualment aigua cara a Pollença. I que sensa aquesta dessaladora ja l'aigua del Moll no era salada a l'estiu del 2000...per els nous pous de diverses zones del terme, que la dessaladora fou una aberració per no voler, deixar conectar el terme de Pollença a l'eix central d'aigua potable, que ni tan sols Alcudia, ni la Platja de Muro agafa aigua d'esta dessaladora superflua d'ALCUDIA, que la nova depuradora ja estaba planificada pel pacte de progres, i adjudicada...Font només va portar endavant el que ja estaba començat..i la reducida, en extensió, renovació de xarxa d'aigua potable, l'han pagada els pollencins amb el canon de sanejament i les tarifes i quotes que cada dos mesos figuren als rebuts. El terme de Pollença te MES QUE AMORTITZADES les xarxes d'aigua potable, tan del Moll com les de Pollença, al Moll la xarxa JA ESTAVA amortitzada allà pel 1970...i poca cosa més s'ha fet.
En suma, trist que el PI no pugui o sàpiga recollir dins la bona cantera de votants rebotats del PP

Un altre

Re: Són temps de canvis

Un altre | 16/10/2014, 09:24

La gestió de la Gola fou un total desastre. Si UM de Palma tenia la mamella de CILMA, UM de Pollença tenia la mamella de la GOLA. Tots col·locats, primer del PP i despres d'UM. Totes les feines comanades a militants, preus inflats, parets de pedra de 60.000 euros, concursos de tres pressupostos falsos. Un robo total.

un

Re: Són temps de canvis

un | 16/10/2014, 07:12

Havana, Pepe el que no s'esborra es la nefasta gestió que dugueren des de Eu- els verds, Margalida Rosselló, en tema de depuradora a Pollença. Anys i anys de contaminació dels torrents, equipats i sobre tot la badia, i no mogueren un dit

Respecte a les dessalafores tu en parles pestes, però tu ben saps que des de l'ajuntament de Pollença i per unanimitat, PSOE,psm,PP,UM,ump.., es va demanar la construcció de la dessalafores,. Ja no vos recordau que durant el juliol, l'agost i part de setembre al moll l'aigua era salada.

Pepe

Re: Són temps de canvis

Pepe | 15/10/2014, 23:16

Res del que puguis dir o aportar sobre en Jaume Font compensa les conseqüències econòmiques i mediambientals que patim i patirem per les seves dessaladores. I res esborra el seu historial polític des de regidor que va fer votar als morts fins consellere d'en Matas si ara el voleu presentar com lider renovador d'un projecte nou... HA, HA, HA.

un

Re: Són temps de canvis

un | 15/10/2014, 20:53

Ha, ha Pepe es clar que els doblers eren públics, però no minimitzin.
El parc era caríssim, mira si no hagués pagat la conselleria de mediambiental ho hagués hagut de pagar l'ajuntament i tot el que tu consideres car ho hagués hagut de pagar k'ajuntament per obligació , i em refereixo a comprar el terrenys, d'aquesta manera terrenys que ren privats veren passar a ésser públics, es a dir de tots, i per tant fer-hi una gestió.
La depuradora, eren directrius de la Ue, si, però era directrius i el torrent anava ple de merda, i la consellera anterior per cert de Eu, na Rosselló, no va fer res de res, merda i més merda dins la badia, a pesar de les directrius de la Ue i de la consellera de eu-els verds,al menys en font va passar fil a l'agulla i va donar solucions, no com la d'esquerra unida, que per cert vostros en aquells moments i militaveu i no demanareu la dimissió de na Rosselló

Pepe

Re: Són temps de canvis

Pepe | 15/10/2014, 20:29

Ha, ha "Un" Super Jaume Font , ja és de traca quan dius "va posar els doblers per comprar i constituir el parc de la gola". Jo pensava que s'havia fet amb doblers dels nostres impostos.
Al Parc de la Gola es van tudar doblers sense sentit ni lògica, un projecte carísim. El tema de les depuradores venia imposat per la UE (per sort)
En Jaume Font va ser un desastrós conseller de medi ambient com tots els del PP i és que PP i Medi Ambient són aigua i oli.
Només has de ficar GOb i Jaume Font per trobar decenes de notes de premsa, crítiques i peticions sense resposta del Gob a Jaume Font.
I que vols que te digui per mi qualsevol persona que hagi estat conseller d'en Jaume Matas prefereix que no torni a gestionar cap dobler públic.

un altre

Re: Són temps de canvis

un altre | 15/10/2014, 20:20

Els doblers els posam tots els ciutadans amb el canon de sanetjament

Un

Re: Són temps de canvis

Un | 15/10/2014, 19:45

Pepe el que dius es veritat, pero tambe has de dir que en jaume font quan era conseller de mediambient, va fer la depuradora de pollença nova, amb el que aixo va suposar mediambientalment. I a mes va posar els doblers per comprar i constituir el parc de la gola, i el temps qye ell va esser conseller se va cuidar, fins que arribaren els del psm, i tambe va fer la impulsora nova entre port de pollença i la depuradora. Si vola esser tan transparent ho has de dir tot, no una part.
Si vols afegir mes coses tambe va financiar la segona part del canvi de la xarxa d'aigua potable a pollença,.....

No siguis tan parcial, els que te coneixem ho sabem, pero els altres tambe tan de coneixer...

Pepe

Jaume Font i el PI

Pepe | 15/10/2014, 16:33

D'en Jaume Font al cas de Pollença cal recordar com quan va ser conseller de medi ambient es va carregar el projecte de l'artèria que havia d'intercomunicar Pollença amb Sa Costera, l'aqüifer de s'Estremera, a Bunyola, el pou de Sa Marineta i les dessaladores de Palma. Aquesta eliminació va servir per justificar la construcció de la dessaladora d'Alcudia, ja que sensa Pollença de "client", no era rentable. Un desastre ambiental i econòmic. La dessaladora va tenir un cost de 77,3 milions d'euros al govern de Matas ( no cal dir res més) que encara pagam cada mes només s'activa a l'estiu i funciona a un 50%.

Si a qualque lloc no ha d'haver dubtes sobre el que faria el PI si entrés al Parlament és a Pollença, on els va faltar temps per entrar a governar amb el PP. Jo cada vegada veig menys inverosimil l'operació s'Espanyol d'Alexander Cortès que va ser plagiada per Miquel Segura; la creació del PI com una estratègia del propi PP.
(h
ttp://porquelocortes.blogspot.com.es/2014/03/operacion-sespanyol.html?spref=tw&m=1)

Luis Cuadrado

PAPO Y PIPI

Luis Cuadrado | 15/10/2014, 14:22

PAPO: Partido Popular

PIPI: el partido de Font, Melià i Pastor

Margarita Amengual

Re: Són temps de canvis

Margarita Amengual | 15/10/2014, 13:22

Jo sempre he dít que els dirigents del PI l'únic que volen és una cadira perque, com diría Pablo Iglesias, són "casta" i la casta no sap fer res més que viure de la política, i viure bé,, ja m'enteneu. Font, Melià, Pastor...., com se pot fiar ningú venguent d'on venen, dels partits més corruptes i que més mal han fet a n'aquestes Illes? Jo no, per descomptat. Que vos apostau que a les properes elleccions pactaràn amb el dimoni, o sigui, PP, amb qui ara tant ens fan creure que no tenen res en comú si els hi convé? En quan a Jaume Font i lo de les votacions falses, el problema que tenim es que les persones oblidem fàcilment i no hauria d'esser així.

Joan Martorell

Gracies

Joan Martorell | 15/10/2014, 09:12

Per la informacio

Alternativa

Re: Són temps de canvis

Alternativa | 15/10/2014, 08:09

Dedicació exclussiva tenen el batle, na Maria Buades i en David Alonso, els tres del PP.

Retribucions brutes.
El batle 14 mensualtats de 2914,66 euros. I els altres regidors 14 mensualitats de 2636,70 euros

Joan martorell

Solicitut informacio

Joan martorell | 15/10/2014, 01:02

Me poreu dir qhuands de regidors tenen dedicación
Exclusiva i que cobran.

Joan Martorell

Temps d'eleccions

Joan Martorell | 15/10/2014, 00:00

Temps d'eleccions, temps d'hemeroteca
Retrocedirem a l’any 1989, la Audiència Provincial condemnava a un regidor de CONVERGENCIA POBLERA a 8 mesos de presó per usurpar la identitat de 337 persones (una d’elles difunta) a SA POBLA, recordeu ???.
Han passat 25 anys del fet relatat, emperò el condemnat encara lidera un “nou” projecte polític. Va esser President del Partit Popular a Mallorca, Batle de Sa Pobla, Conseller de Medi Ambient (PP) i Senador per Mallorca, que jo sàpiga.
Ara mateix es President del partit polític PROPOSTA PER LES ILLES (PI).
El passat dia 11de octubre, va intervenir al Congrés de PI, i a la seva intervenció va dir...”Reiniciem Mallorca...” i es va quedar tant tranquil.
Qui no va quedar tranquil vaig esser jo. Me demano, encara, com es pot esser tant barrut. Com es pot anar de salvador per la vida, quant no se respecten ni les més mínimes normes democràtiques. Com es pot demanar el vot de la ciutadania, quant l’any 1989 va emetre 337 sol•licituds de vot per correu sense la autorització dels votants.
Com es pot prendre per beneits als Ciutadans, sense tornar vermell.
I lo que més me estranya, es que amb tot el passat que té, encara hi hagi persones que surten al carrer demanant el vot per Ell i el projecte que lidera.
No volem que reinicií res, ni Mallorca, ni la resta de les Illes. Lo que ha de fer qui no sap acceptar , o no hi creu, amb les regles democràtiques, qui no respecte els drets dels Ciutadans, es anar-se’n a casa, que persones com aquestes no mos poden arreglar el futur, perquè el nostre futur no els importa, només els importa el seu.
La intenció de aquest escrit es ben clar, recordar lo que hi ha, qui es qui, de que es capaç un persona per aconseguir el poder.
Axó es la realitat, agradi o no. O el comptava o me faria mal, val més lo primer.
Fins aviat,
Joan Martorell
Pollença,14-10-2014

Pepe

Re: Són temps de canvis

Pepe | 14/10/2014, 20:28

És tan fàcil com això Tofol,la gestió municipal és molt millorable partit de que l'Ajuntament pot ser molt més transparent i participatiu del que és actualment. Com mínim la gent s'hauria de preocupar més de com es gestionen els seus doblers i actualment no és de la forma més eficaç.

Tofol Plomer

Re: Són temps de canvis

Tofol Plomer | 14/10/2014, 20:15

Es vera que sempre hem sentit dir que val mes el dolent conegut que el bo per coneixer, però ningu pensa que cada quatre anys poden canviar el que no funciona? Si canviam el cotxe, la gelera, la televisió, quant no funciona, perquè no als polítics?
O hem de tenir el poble malament i tudant els doblers per un simple "JA EL CONEIXEM?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb