URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal protegir l'entorn del Pont Romà

Alternativa | 15 Octubre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

En referència a les al·legacions a la revisió del PGOU i la seva adaptació al PTM  un grup de veïns ens han fet les seves al·legacions en referència a l´ unitat d´execució prevista com a UE-PO-6 que hem fet nostres i que aquí podeu llegir en forma d'article. Si voleu ens podeu fer arribar les vostres al·legacions com ja han fet alguns ciutadans, les estudiarem i en cas d'estar d'acord amb les mateixes les presentarem com grup municipal.

Estam parlant de la zona coneguda com a ca na Ferrana i la vinyeta un espai lliure públic per preservar l´entorn paisatgístic del Bé d'Interés Cultural del Pont Romà, que ara es vol reduir de forma considerable, permetent la construcció d´una unitat de vivendes de fins a  20 habitatges. Una construcció aïllada que no respon a cap planejament amb un estudi previ, ni es dota l´ àrea del serveis adients ( clavegueram, estacionament ), ja de per si saturats, per assumir l´augment de pressió poblacional que implica. La finalitat única de la modificació del planejament es evitar fer front al pagament de l´expropiació de les zones verdes previstes al PGOU. Aquest és un dels problemes més greus del municipi; l'Ajuntament ha estat incapaç després de vint i quatre anys d'expropiar moltes de les zones verdes previstes al PGOU. Entre altres coses perquè no s'han desenvolupat les Unitat d'Actuació previstes al PGOU. A Pollença ha estat més rentable construir al sòl rústic que desenvolupar les urbanitzacions previste al costat de la carretera.  

Ara s'intenta realitzar un conveni per evitar el pagament de l´expropiació de les zones verdes previstes amb la propietat permetent la construcció en una àrea en la qual s´hauria de mostrar una especial sensibilitat pels seus valors paisatgístics i patrimonials. Una zona que a més  a més es troba catalogada com de alt risc d´inundació, envaint a mes les àrees de protecció amb l'incorporació a l'unitat d´execució d´un vial de transit rodat el qual finalitza al començament del Pont Romà, el qual, recordem, te la categoria de Bé d'Interés Cultural, sense tenir aquest vial, altra finalitat que evitar el col·lapse circulatori que provoca la no alineació de les vivendes situades al final del carrer de l´Horta, cosa que també estava prevista al P.G.O.U.

En el cas de que executi la promoció de les edificacions permeses  la necessaria elevació dels marges de contenció del torrent de Sant Jordi  per sobre de l´alcada del va central del Pont Romà, també anomenat forat sobreeixidor, podria provocar, en cas de revinguda, un augment de pressió sobre el pont, la qual cosa, podria fer malbé o fins i tot causar la destrucció del bé protegit. Tot aixó sense comptar el fort impacte visual que causaria a la contemplació  del Pont Romà i el seu entorn.

Hem de recordar que l´ accés a Pollença per l´Horta es l´ únic que es manté a Pollença lliure d´un urbanisme intensiu i aquesta àrea del Pont Roma és el punt de partida-arribada del GR-221 Ruta de la pedra en sec, o l´ accés a la Serra de Tramuntana ( patrimoni de l´ humanitat ). S´elimina de forma definitiva una zona de esponjament necessària i es fractura amb un vial de transit rodat la única i petita zona d´esbarjo de tota aquesta zona nord de Pollença en  la qual, recordem,  no hi ha cap zona verda ni equipaments lúdics de consideració.

Reivindiquem el dret a gaudir de les vistes a l´entorn paisatgístic del Bé d'Interés Cultural del Pont Romà i demanam que s´elimine del planejament la dita unitat d´execució retornant a les previsions que es contemplen al P.G.O.U. de 1990 i el posterior P.E.C.H. Procedint per part de l´Ajuntament a l´inici dels tràmits previstos per realitzar l´expropiació de la totalitat de les zones verdes públiques i privades previstes inicialment a aquesta zona.

Cal recordar que el ple municipal al mes de juliol va voart per unanimitat a favor d' una moció per demanar al Departament del Patrimoni del Consell de Mallorca que delimiti l'entorn de protecció del Pont Rom en compliment de la Llei de Patrimoni.

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Jose

Re: Cal protegir l'entorn del Pont Romà

Jose | 16/10/2014, 13:48

Pues un poco más de información estaría bien Paco, porque yo no se del cuñado de quien estás hablando y supongo que no soy el único.

Un saldo

Paco

Re: Cal protegir l'entorn del Pont Romà

Paco | 15/10/2014, 18:14

información?
se descalifican todos los terrenos entre el torrente y la carretera de Lluc excepto aquellos más sensibles, los que están próximos al Pont Romà, parte de los cuales pertenecen a ...
más información?

Pepe

Re: Cal protegir l'entorn del Pont Romà

Pepe | 15/10/2014, 16:43

Paco, l'article parteix de les al·legacions que ens han fet arribar aquest veïns als que els preocupa la UE-PO-6, però evidentment per a nosaltres la UE-PO-8 es troba en la mateixa situació, amb la mateixa argumentació. Amb l'afegit del tema que comentes dels interesos que comentes.
Ja saps que si tens més informació la pots enviar al nostre correu.

Paco

Re: Cal protegir l'entorn del Pont Romà

Paco | 15/10/2014, 11:00

solo haceis referencia a la UE-PO-6?
y la UE-PO-8?
alguien sabe qué cuñado tiene algo que ver en esas zonas?

Alternativa per Pollença

Re: Cal protegir l'entorn del Pont Romà

Alternativa per Pollença | 15/10/2014, 08:14

El batle de Pollença denuncia que Costes evita sancionar els fondejos il·legals

Critica que, en canvi, hagin "perseguit" l'Ajuntament per un xibiu legal

www.arabalears.cat/premium/Pollenca-Costes-grossos-davant-infraccions_0_1229877289.html

Aquestes declaracions del batle contra administraciones que gestiona el seu propi partit resulten molt guapes, igual que les que va fer al seu moment contra el TIL, però són fum, que posi una denúncia a Costes i es deixi de fer declaracions. I és patètic que digui que reglament de la Llei de costes, aprovat pel Consell de Ministres divendres passat, dóna la raó al Consistori al cas dels xibius de la platja. Els reglaments no són retractius i el que havia vigent fins divendres fa mesos que va ser incomplit per l'Ajuntament. Senyor batle ja porta 12 anys a l'Ajuntament a qui vol enganyar?

Alternativa

Re: Cal protegir l'entorn del Pont Romà

Alternativa | 15/10/2014, 08:12

Pollença invierte 1,2 millones en la reforma de los servicios de Gotmar
La segunda fase del proyecto contempla la renovación de todas las infraestructuras del núcleo

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/10/15/pollenca-invierte-1-millones-reforma/968898.html#.WvF3aeQGwJY88k8

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb