URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per què un Pla de Futura Gestió?

Alternativa | 16 Octubre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

El passat 1 de maig, en el seu discurs de presentació com a candidata, Marina Llobera deia que Alternativa presentava la seva candidata un any abans perquè nosaltres no improvisam. Nosaltres no entenem la política com una competició que es realitza cada quatre anys i on l'únic que importa és treure els millors resultats el dia de les eleccions. Quan es té una visió exclusivament resultadista és fàcil caure en la temptació de prometre qualsevol cosa o dir qualsevol cosa amb l'objectiu de sumar vots. És trist comprovar com tothom té assumit que els polítics no compleixen les seves promeses. La pregunta llavors seria: per què muntar tot aquest circ tan car amb campanyes, mítings i falses promeses?

Nosaltres entenem la política no com un objectiu a assolir cada quatre anys, sinó com una forma de vida. Tot i no voler viure de la política, la entenem com una com una responsabilitat que tenim amb nosaltres mateixos i amb els que ens envolten i que hem d'assumir dia a dia. La nostra feina es constant, per això treiem un article diari al nostre bloc i penjam les noticies relacionades amb l'àmbit municipal al perfil del facebook i repartim periòdicament les Urxelles en paper. Per això presentam mocions, fem al·legacions i multitud de plecs i preguntes al Ple. Tampoc entenem la política com una eina que s’utilitza exclusivament dins les institucions, per això organitzam actes socials i culturals com a forma de fomentar l’esperit crític i una societat més justa i solidària. De tot això en queda constància tant a la nostra pàgina web com al nostre bloc i al perfil de facebook.

Al contrari que succeeix habitualment en els altres polítics, per a nosaltres no té sentit presentar com a programa electoral una simple llista de promeses, moltes d'elles sense tenir cap certesa de poder-les complir. Per a nosaltres té més sentit fer un Pla de Futura Gestió que no és més que un full de ruta. Desgraciadament, i degut a la manca de transparència de les institucions, és difícil saber d'on partim però sí que volem saber cap on anar. Al mateix temps, sabem que aquest recorregut no el podem fer sols, per això és tan important que el nostre Pla de Futura Gestió sigui de quanta més gent millor. Per això insistim en convidar-te a participar, perquè a la societat que volem construir no hi volem viure sols.

Tot i que tenim clar que el nostre Pla de Gestió no és pot complir en la seva totalitat en sols quatre anys, sí que podem establir aquelles qüestions prioritàries que s’han d’assumir en aquest període, perquè no volem eludir responsabilitats i perquè creiem que amb la vostra empenta podem avançar de forma molt més ràpida i efectiva.

Quant de temps més hem d'esperar per constatar que la política no és pot delegar en aquells que ens han dut a la situació actual i que defensen els interessos d'una minoria? Quantes retallades dels serveis bàsics i dels nostres drets fonamentals haurem de patir per adonar-nos que cal sumar forces?

Si estirem tots ella caurà


I molt de temps no pot durar,

Segur que tomba, tomba, tomba,

Ben corcada deu ser ja.

(Lluís Llach, L’estaca)

  

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb