URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Modificar el contracte i recuperar la neteja viària

Alternativa | 22 Octubre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Finalitza la legislatura i se segueixen incomplint clàusules molt importants de control de la feina de l'empresa de neteja viària. Per això, des d'Alternativa per Pollença demanam a l'equip de govern iniciar l’expedient administratiu per a la modificació del contracte de l’empresa de neteja viària i descomptar els serveis que l’empresa no presta. A més, en el moment que sigui possible a des d'Alternativa recuperarem i municipalitzarem aquest servei.
____________________________________________________________________________
El passat dijous vam assistir a la presentació de l'informe del seguiment de la qualitat del servei de neteja viària (opinió ciutadana i l'evolució de la qualitat tècnica). Des d'Alternativa per Pollença valoram  positivament aquesta presentació, però a la mateixa vam constatar la falta de control que hi ha hagut tota la legislatura sobre el servei de neteja i l'incompliment d'importants clàusules del plec de condicions.


Informes com el del dijous són un requisit del plec de prescripcions tècniques de la neteja viària i se n'hauria d'haver fet un cada any i l’empresa hauria d'haver cobrat una part variable (entre un 10 i un 15%) en funció dels resultats de les mateixes (annex IV del plec de condicions). O sigui, l'informe que es va presentar dijous per primera vegada hauria de ser el quart: no s'han fet els informes de 2011, 2012 i 2013. Cal dir que estam parlant d'un dels serveis més costosos de l'Ajuntament; actualment pagam 838.909,68 euros. Segons l'informe del 2014, que no s'ha comparat amb informes anteriors, la quantitat amb la que s'ha bonificat a l'empresa dins la categoria d'import de serveis imprevist serà de 3.918,36 €. Evidentment al no haver-se fet informes anteriors no sabem si es podia haver estalviat doblers l'empresa o l'Ajuntament.


A la reunió també vam constatar que es manté l'incompliment de les clàusules 7, 8  i 9  del plec de condicions segon la qual l'empresa adjudicatària, de forma coordinada amb l'Ajuntament, hauria d'haver obert un apartat de neteja viària vinculat a la plana web de l'Ajuntament a finals del 2010. Aquest apartat hauria de tenir dades obertes al públic d'interès del ciutadà: rutes, horaris, recomanacions, serveis realitzats, etc i una interficie de comunicació i relació entre l'usuari, la companyia i l'Ajuntament (suggeriment, queixes, etc). Els registres de totes les incidències (tant del públic com de l’Ajuntament) haurien de ser contestats per l’empresa adjudicatària en el mateix formulari web en un màxim de 48 hores, explicant la resposta adoptada per a la solució de la incidència, permetent l’aportació de tota la informació necessària per a documentar la correcta solució de la mateixa (especialment fotografies).


A la reunió, el regidor de serveis, va dir que el web, facebook i la línia verda funcionaven molt bé a l’hora de recollir queixes, cosa que no dubtam, però que poc té a veure amb les clàusules del plec de condicions. Era l'empresa i no l'Ajuntament qui havia de posar en marxa una plataforma de seguiment del contracte. El tècnic de medi ambient va afegir a la resposta del regidor que l'empresa que havia de facilitar la plataforma tècnica havia tingut problemes tècnics i econòmics... Això pot ser una bona raó per no posar en marxa el servei al 2012 però dos anys després ja s'haurien d'haver cercat alternatives per fer complir a l'empresa concessionària les clàusules abans indicades, però no només no s'ha fet sinó que arriba el final de la legislatura i sembla que no tenen cap intenció de fer complir aquestes clàusules.


Aquest incompliment del plec de condicions de la neteja viària ens sembla molt greu i d'una irresponsabilitat total. Per tot això, Alternativa per Pollença demanam a l'equip de govern iniciar l’expedient administratiu per a la modificació del contracte existent amb l’empresa que presta el servici de neteja viària i descomptar els serveis que l’empresa no presta i que són un greuge comparatiu respecte a la resta d’aspirants en el procés de licitació. Per altra part, des d'Alternativa volem posar de manifest que, ja que estam compromesos en la defensa dels interessos col·lectius i per tant dels béns i serveis públics, en el moment que sigui possible recuperarem i municipalitzarem aquest servei.


 

Divendres 24 us esperam a l' assemblea popular oberta a les 20:00 a l'edifici cultural Miquel Capllonch del Port de Pollença.

 

Comentaris

Pepe

Re: Modificar el contracte i recuperar la neteja viària

Pepe | 23/10/2014, 20:32

Necesitam persones amb memòria de ciutadans no de peixos. Avui he escoltat al lendakari vasc a la ràdio i li demanavam com és que al Pais Basc no havia tan de casos de corrupció com a altres comunitats. I deia que la ciutadania basca s'informa i és molt crítica i exigent. Això és el que necessitam. Aqui es presenta com cap de llista un condemnat per frau electoral com en Jaume Font,o encara tenim a na Mabel Cabrer, consellera del corrupte govern d'en Matas, pensau que això seria possible amb una ciutadania crítica?

Joan Martorell

Modificar impostos i taxes

Joan Martorell | 22/10/2014, 23:10

Electoralisme barato, habría que prohibirlo, com la presentación del Palau de la ópera den
Matas.

Alternativa per Pollença

Re: Modificar el contracte i recuperar la neteja viària

Alternativa per Pollença | 22/10/2014, 16:31

Aquest divendres COMISSIÓ INFORMATIVA D’ASSUMPTES GENERALS prèvia al ple, a les 12,30 hores a la Casa Consistorial.
Com podeu veure A Alternativa per Pollença presentam dues mocions una relativa a educació i l'altra als fondeigs. L'equip de govern presenta un bon grapat de modificacions d'ordenances fiscals. En imaginam que aniran en la mateixa línia que el govern autonòmic. El PP es pena que els ciutadans són peixos sense memòria.

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària de dia 19 de setembre de 2014

2.- Resolució d’al·legacions i aprovació provisional, si procedeix, del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric Artístic Arquitectònic i Paisatgístic (Expedient núm. 5611)

3.- Aprovació, si procedeix, de l’autorització de compatibilitat al Sr. Jaume Carbonero Malbertí, arquitecte municipal, funcionari de carrera, amb el desenvolupament del càrrec electiu de membre de l’Assemblea Legislativa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

4.- Aprovació, si procedeix, de la dedicació de carrer al metge Jaume Autonell Reig

5.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal IBI

6.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal IVTM

7.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal IIVTNU

8.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal ICIO

9.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal taxa de fems i residus

10.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal taxa de clavegueram

11.- Moció contra la fumigació amb dimilin de la processionària dels pins i per a l’adopció d’alternatives més selectives i menys impactants

12.- Moció per instar a la consellera d’Educació del Govern de les Illes Balears a reprendre negociacions amb els comitès de vaga; cessament de càrrecs i assumpció de despeses ocasionades que la suspensió del TIL pugui ocasionar als centres que ho necessitin

13.- Moció de sol·licitud al Cap de la Demarcació de Costes en Illes Balears per l’estricte aplicació de la Llei de Costes en matèria d’infraccions i sancions respecte els fondejos il·legals i altres activitats nàutiques i de platja

14.- Moció per instar al Govern de les Illes Balears per l’acatament de les sentències i interlocutòries del TSJIB en relació al TIL

15.- Varis

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb