URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volem zona humida de l'Ullal no Ullal Park S.L.

Alternativa | 24 Octubre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

  Avui us esperam a l' assemblea popular oberta a les 20:00 a la sala 2 de l'edifici cultural Miquel Capllonch del Port de Pollença.

 

 

 

En referència a les al·legacions a la revisió del PGOU i la seva adaptació al PTM, recordau que podeu presentar al·legacions fins el 29 d'octubre,  un grup de veïns ens han fet les seves al·legacions en referència a al  Polígon 10 Parcel·la 474  de Gotmmar , parlam dels terrenys a mà esquerra del carrer cadernera quan es va de la rotonda de la circumval·lació cap al Pollença Park (a la imatge l'he remarcat amb un quadre negre). Aquesta zona es classifica com sòl rústic quan se situa dins la trama urbana del Port de Pollença, particularment, en la zona de Llenaire amb  els serveis urbanístics necessaris per això compleixen tots els requisits legals perquè es classifiquin com a sòl urbà. Aquesta Àrea esmentada es troba envoltada per sòl urbà, per tot els cantons, caracteritzada per la mescla dusos urbans i agrícoles i en general una zona sense valors naturals.  No té cap sentit que continuï classificada com sòl rústic a no ser que sigui pels moviments especulatius que hi ha a la propera zona humida de l'Ullal.

Aquesta zona va ser vinculada al seu moment a l'especulació urbanística de la zona humida de l'Ullal, que  pretenia eliminar un sector de sòl urbà de Cala Carbó traslladant la seva edificabilitat a la zona de l’Ullal (l'Area de Reconversió Territorial 10-1 que va fer el corrupte govern d'UM).  Els 13 propietaris  d'aquesta zona mai van acceptat la inclusió de les seves finques dins l'àrea de reconversió territorial, en la que hi ha interessos immobiliaris completament aliens als seus. Especulació de la que es van desvincular els seus 13 propietaris fent unes al·legacions a (Fa pudor 5).

Unit a l'anterior la revisió del PGOU també preveu l'execució d'una nova via a sòl rústic (SGCI-5) que ocupa una superfícia de 6.893 m2 per connectar el carrer Roure amb la Ronda del Port que afecta a la zona humida de l'Ullal amb l'argument de la semipeatonització de la primera línia del Port de Pollença. Darrera d'aquesta via trobam una vegada més a l'arquitecte municipal, en Rafel Balaguer que al seu moment va fer unes al·legacions  de caràcter mediambiental que significarien un retall molt important de la zona humida de l'Ullal (volen desprotegir la zona humida de l'Ullal). El mateix informe de sostenibilitat reconeix que  la nova via afecta a un habitat prioritari segon la directiva europea d'Hàbitats . Es tracta de l'hàbitat  de canyissar Cladio marisci - Caricetum hispidae. L'informe  indica que com ja està molt degradat no passa res, l'argument que ja va utiltizar l'arquitecte municipal al seu moment.. Evidentment si existeix l'habitat el més lògic és recuperar-ho no destruir-ho. A la jornada divulgativa sobre aspectes ambientals vam transmetre les nostres inquietuds i els redactors es van defensar dient que aquest vial no feia urbanitzable  la zona humida... Només faltaria, el que és clar és que es segueix destruint la zona i que actuacions com aquest vial serveixen per justificar la destrucció final de la mateixa. Ja hem vist el que ha passat amb la zona humida de ses fontanelles destruïda per fer el macro-centre comercial “Palma Springs”. No volem que la zona humida de l'Ullal es converteixi en la promoció Ullal Park SL.

L'Ajuntament de la mà de l'arquitecte municipal en Rafel Balaguer, no fa res per protegir i recuperar la zona humida de l'Ullal i segueix planificant i projectant la seva destrucció que va iniciar amb la construcció de la circumval·lació, va seguir amb l'Área de Reconversió Territorial, les al·legacions al Pla Hidrològic i ara la planificació d'un vial sobre la zona humida.

 (Veure tots els articles sobre la zona humida de l'Ullal)

La zona rústica al costat del carrer cadernera (quadre verd) i el vial que destrueix part de la zona humida d el'Ullal (vermell i lila).

 

 

 

Comentaris

Cati Cerdà

CAMPANYA

Cati Cerdà | 27/10/2014, 21:29

Qui s'ha possat a fer campanya és el PP i en Tomeu Cifre Ochogavia. I no ara, fa temps. I ho ha fet amb la contratació d'una "periodista" al seu servei personal, n'Aina Vives.
Li poso cometes al títol de periodista perque quan algú és impercial, obvia realitats i està al servei al poder.

Pepe

Re: Volem zona humida de l'Ullal no Ullal Park S.L.

Pepe | 27/10/2014, 17:54

Home topicazo només cal repassar campanyes anteriors per veure paellas i similars. Ara els que s'ha superat han estat PP&PI amb les "rebaixes fiscals fetes a currecuita i amb l'acumulació d'obres que ens esperen aquests mesos.

Topicazo

Re: Volem zona humida de l'Ullal no Ullal Park S.L.

Topicazo | 26/10/2014, 23:51

Alaaaaa Sanchez. El topicazo de l'arros brut, no tens res mes original?! Voldria sabre quan s'ha convidat a arròs brut i porcella. Un bocinet de coca i un iman de gelera, maxim.

Miguel Sánchez

Re: Volem zona humida de l'Ullal no Ullal Park S.L.

Miguel Sánchez | 26/10/2014, 10:26

Campanya, de moment no hem trobat cuiner o cuinera per fer l'arroç brut o la porcella, grans moments de la campanya electoral pollencina.

Joan CC

Re: Volem zona humida de l'Ullal no Ullal Park S.L.

Joan CC | 25/10/2014, 18:03

Ben prest ens hi varem posar. El dia segúent de les pasades eleccions. N'hi ha que se posen les piles quan falta poc, nosaltres procuram dur-les sempre posades

campanya

Re: Volem zona humida de l'Ullal no Ullal Park S.L.

campanya | 25/10/2014, 15:25

Deu mevet guardau-mos d'una campanya electoral de 7 mesos. Vos hi heu posat preeeest aquesta vegada. Quin berenar mos espera.

Joan Martorell

Residencia Social Pollença

Joan Martorell | 24/10/2014, 22:13

Gràcies al comunicat del grup Municipal MES, mos hem assabentats de que l’Ajuntament de Pollença ha tingut que fer front a una sanció d’uns 6.900 euros de la Conselleria de Salut del Govern Balear.
Per una banda, es imperdonable l’obscurantisme per part de l’Equip de Govern. Amagar la sanció al Patronat durant tant de temps, es injustificable. Desgraciadament es costum del Batle publicar lo que l’interessa i amagar lo que creu oportú. Per axó te un Gabinet de Premsa que li paguem entre tots.
Lo que segons el meu punt de vista es molt greu es el motiu de la sanció. Estam parlant de que la Residencia Social, responsabilitat de l’Ajuntament, ha estat sancionada per no complir el Protocol de Prevenció de la Legionel•losis. Axó molt es molt greu. No fa molt a Catalunya es moriren un grapat de persones per aquest virus. No son bromes.
Si no es compleix un protocol, es poden incomplir molts més. Si no se té esment a la Salud de les Persones i més un col•lectiu feble, com son les Persones Majors, ja de per si amb poques defenses, només per qüestió de edat, que pot passar amb la resta de protocols obligatoris per llei ???.
A partir d’ara i amb aquets antecedents, qui mos garanteix que els responsables de la Residencia de Pollença, començant per la Gerència i acabant per el Batle, prenen les mesures oportunes per garantir la qualitat del servei que ha de donar un centre com es el nostre???.
Joan Martorell
Pollença, 24-10-2014

jrv

El mon al gust dls especuladors

jrv | 24/10/2014, 10:58

Ja me diràs que hi fà un bossinet de zona rustica envolta per quilometres de zona urbana, un troçet de S'Iller que quedà oblidat i ha ressistit la especulació. Estic segur que l'anonim, com sempre , és un gran defensor del medi ambient.

Alternativa

UH

Alternativa | 24/10/2014, 10:58

"Alternativa pide que rescindan el contrato de la limpieza urbana"

www.facebook.com/photo.php?fbid=761072487261392&set=a.517724248262885.1073741830.100000759446484&type=1&theater

Alternativa

Re: Volem zona humida de l'Ullal no Ullal Park S.L.

Alternativa | 24/10/2014, 10:21

Evidentment esperavam aquest comentari, i hagués estat més fàcil no defensar el que consideram just.Aquesta zona es manté en rústic només per una qüestió especulativa com va demostrar l'ART Ullal-Cala Carbó.Ara si tu tens arguments per explicar perquè s'ha de mantenir aquesta zona com rústica quan es troba totalment envoltada per la trama urbana però a la vegada cal urbanitzar la zona humida de l'Ullal, estarem encantats d'escoltar aquests arguments.

el mon al reves

Re: Volem zona humida de l'Ullal no Ullal Park S.L.

el mon al reves | 24/10/2014, 09:21

A veure a veure. Alternativa defensant que una zona de sòl rústic passi a ser urbà???? Mos hem perdut res??? Ah si, que aquesta zona es d'algun membre d'Alternativa??? Se vos ha oblidat dir-ho.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb