URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els nazis ataquen a Ciutat; aturem-los!

Alternativa | 26 Octubre, 2014 00:01

Divendres el vespre, el Casal Popular Voltor Negre de Ciutat, rebé un violent atac per part d'una dotzena de feixistes.

El grup de nazis va irrompre a la seu social del col•lectiu Arran mentre se celebrava una reunió de l'Assemblea Antipatriarcal i, entre crits i insults, varen trencar els vidres i destrossaren el que pogueren.


La notícia es va escampar ràpidament per les xarxes i també ho féren les mostres de suport i de solidaritat. Avui hem sabut que s'ha convocat per dilluns vespre una concentració de suport i de rebuig al feixisme, a les 20h a Plaça de Cort.


Jo hi aniré. I pens que també tots aquells que s'indignen davant una agressió com aquesta, hi han d'anar. Pens que tots aquells que s'escandalitzen davant l'avenç de l'extrema dreta en altres països ( i també en el nostre), hi han d'anar. Pens que tots aquells que han patit en la seva carn o la dels seus pares, avis o besavis la presó, la tortura, la mort o la desaparició de mans del feixisme, hi han d'anar.

Perquè si feim silenci el feixisme avança. Perquè si no plantam cara el feixisme creix. Perquè no ens hem de lamentar quan ja sigui massa tard.


Esper que ens trobem dilluns a Ciutat, perquè crec que no tenim cap, cap, absolutament cap excusa per no acudir a una cita que esdevé gairebé un deure moral. Perquè si no dubtam a anar-hi per comprar roba, què no farem per una cosa molt més important com anar a aturar els peus al feixisme? I perquè si algú pensa que la cosa no va amb ell, perquè l'agressió era a un local independentista, el convid a recordar aquell poema de Niemöller que diu que quan els nazis anaren a cercar els comunistes ell va guardar silenci perquè no ho era, i el mateix va fer quan anaren a cercar els socialdemòcrates i els sindicalistes. Tampoc va protestar quan anaren a cercar els jueus perquè ell no ho era. Quan l'anaren a buscar a ell, que era protestant, ja no quedava ningú que el pogués defensar.


I perquè no anar-hi seria una deixadesa de funcions per part nostra molt irresponsable, no anar a defensar la llibertat i la dignitat seria com dimitir de la nostra pròpia humanitat, seria com justificar la ignorància i la intolerància.
Companys, dilluns m'agradaria molt trobar-vos per poder dir junts: MAI MÉS ENLLOC CONTRA NINGÚ.

Marina Llobera

La solidaritat és la nostra millor arma!
Cap agressió sense resposta!

 
 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb