URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’escàndol de les participacions preferents posen al descobert les misèries dels treballadors de les Illes

Alternativa | 27 Octubre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Pels mitjans de comunicació des de fa uns mesos veiem dia si dia també imatges de jubilats afectats per l’escàndol de les “participacions preferents” que els varen vendre les antigues caixes d’estalvis ara reconvertides en bancs, no és objectiu d’aquest article esbrinar que són aquests actius.

Alguns del meus coneguts i familiars m’han comentat la gran quantitat de doblers que tenien estalviats alguns jubilats afectats, és molt normal que a les entrevistes que els hi fan als diferents espais televisius, aquests jubilats parlin d’estafes de 40, 50 i fins 70 mil euros, quan aquesta gent eren taxistes, simples obrers de cadenes de muntatge i fins i tot mecànics de cotxes. La explicació és clara cotitzar tot els mesos de l’any et dona dret normalment a catorze pagues i a una bona jubilació, cosa molt diferent passa a les Illes Balears on molts han cotitzat tot just sis mesos tota la seva i ara a l’hora de la jubilació han quedat amb una pensió molt més baixa que els jubilats peninsulars, tot això ens duu el turisme que si bé se li ha d’agrair que ens tragués de la misèria de la postguerra espanyola no ha aconseguit equiparar el benestar del treballadors de les balears als obrers de la industria peninsular, a més tots el governs sigui quin hagi estat el seu color, d’aquesta comunitat autònoma mai han apostat per res que no hagi estat turisme.

 

                  Epic fail.

 

El escándalo de las participaciones preferentes ponen al descubierto las miserias de los trabajadores de las islas.


Por los medios de comunicación desde hace unos meses vemos día si día también imágenes de jubilados afectados por el escándalo de las "participacions preferentes" que les vendieron las antiguas cajas de ahorros ahora reconvertidas en bancos, no es objetivo de este artículo averiguar que son estos activos.


Algunos conocidos y familiares me han comentado la gran cantidad de dinero que tenían ahorrado algunos jubilados afectados, es muy normal que en las entrevistas que les hacen en los diferentes espacios televisivos, estos jubilados hablen de estafas de 40, 50 y hasta 70 mil euros, cuando esta gente eran taxistas, simples obreros de cadenas de montaje e incluso mecánicos de coches. La explicación es clara cotizar todo los meses del año te da derecho normalmente a catorce pagas y a una buena jubilación, cosa muy diferente pasa en las Islas Baleares donde muchos han cotizado apenas seis meses toda la su vida y ahora a la hora de la jubilación han quedado con una pensión mucho más baja que los jubilados peninsulares, todo esto nos trae el turismo que si bien se le ha de agradecer que nos sacara de la miseria de la posguerra española no ha conseguido equiparar el bienestar del trabajadores de las baleares a los obreros de la industria peninsular, además todos el gobiernos sea qué haya sido su color, de esta comunidad autónoma nunca han apostado por nada que no haya sido turismo.

Epic fail.

Imatge cedida per ara.cat

Comentaris

ninomonitroll

Poca pena me dan

ninomonitroll | 28/10/2014, 16:16

pues que se jodan, haber sabido hacer valer sus derechos y no dejarse embaucar por los empresarios de tres al cuarto que se pasean por Mallorca, , que aquí el más tonto monta una inmobiliaria y se cree el dueño de todo lo que vende, los buftifarras esos lo que piden es que les quemen el "negoci".

Miquel Sánchez

Re: L’escàndol de les participacions preferents posen al descobert les misèries dels treballadors de les Illes

Miquel Sánchez | 27/10/2014, 11:47

Preferent, si no estas d'acord perfecte, està massa clar el vull dir.

Preferent

Re: L’escàndol de les participacions preferents posen al descobert les misèries dels treballadors de les Illes

Preferent | 27/10/2014, 01:01

Molt ben documentat l'article. Ple de dades objectives, pensions mitjanes per comunitats, etc. Exactament que volies explicar?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb